onsdag, oktober 01, 2008

Regn, regn, regn!

(Foto av Fru Pusselbit)
Vilken dag! Innan jag hunnit sätta någon bulldeg, ringer min man och undrar om jag kan komma och hämta honom efter jobbet. Helst ville han att jag skulle vara där vid 16.00, men jag antydde att jag antagligen inte skulle komma från tandläkaren förrän vid den tiden och inte skulle hinna baka några bullar idag. Okej, tyckte han...

Jag gick till och från tandläkaren i ösregnet med paraply och blev genomvåt om fötterna... efter många om och men insåg jag att jag aldrig skulle kunna hitta dit där min man var (efter hans vägbeskrivning), så nu sitter han på en buss på väg hem. Jag har varit och handlat en del som fattats och när jag senare skulle ställa bilen vid ishallen, var där fullt med bilar för ikväll är det match!!

Eftersom jag inte hade småmynt, har mina kära barn fått plundra sina spargrisar. De skrapade ihop 4 kronor och det räcker till kvart i tio ikväll för bilen på bilparkeringen. Nu sitter jag med tända ljus, varma torra strumpor och hett rooiboste med apelsin och kaktus. Min son, som var genomvåt när han kom hem från skolan, sitter omvirad i sitt täcke i sängen och läser tyska...

Snart ska jag sätta igång med banan- och kardemummasockerkakorna och sedan, om jag hinner, kokoskakor eller andra kakor... Det kommer att bli pyttipanna, stekta hamburgare och ägg till middag ikväll.

Det finns några bra saker att berätta, min man lyckades få tid på vårdcentralen på tisdag i nästa vecka för sin sköldkörtel... och jag ska inte mera till tandläkare i år, bara till tandhygienisten...

13 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har tid hos tandhygginisten, men funderat på att säga ifrån, det blir så dyrt. Kram från Sita

Anonym sa...

Hej!

Trött som jag är läser jag roiborstete... och fick inte ihop det alls... Men det ser bra ut!!! =) Gott att han fått tid och att du slipper tanläkaren. Det är så tråkigt att lägga pengarna där!
Du är oktoberutmanad!!!
Erika

Anonym sa...

Det är ju inte kul att bli blöt,härligt att sitta vid tända ljus och få upp värmen.

Nippertippan sa...

Åh vilka härligheter du bakar... jag blir lite sugen faktiskt nu på att också baka...det var ett tag sen. Bra att din man fick tid. Det är ju lätt o kolla upp med en blodprov om man har nåt fel.
Kramizar:)

Anonym sa...

Tack gode Gud för de positiva raderna
om läkartid och din tandl. också
Jag har oroat mig så för min lillebror!!

God kväll
Svägerskan

Anonym sa...

Jäklar vad du bakar! :) Det är nog det värsta jag vet! Huvva, vad tråkigt att baka.. Och tandläkaren, DET är värre än att baka! :) Tur du är klar med det nu då..
Svar: Nej, inte tänkte jag vara först i surhålet inte, haha :)

Anonym sa...

Ja det var regnigt idag....men det slutade nu till kvällen...

Anonym sa...

God morgon vännen! Regn och rusk det är det i alla fall nu på morgonen. Med hopp om bättre väder. Fin bild. kram

Anonym sa...

Förstod inte riktigt vad du menade... vad skulle ni ha småpengarna till?

Ha en bra dag idag!

Anonym sa...

God morgon i stugan! skönt du slipper mer tandläkare för detta år, och att gubben äntligen fått tid hos läkaren... Här regnade det också igär men nu är det uppehåll och jag hoppas vi slipper mer regn, vill inte ha mer nu :) Ha en bra dag :)

Anonym sa...

Jag får ont i magen av tanken på tandläkaren.. Usch va jag hatar när dom GRÄVER så i munnen:(
Krmais

Anonym sa...

Låter som en jobbig dag för dig!! Tur du är klar med tandläkaren på ett tag om det är jobbigt. Fattar inte hur du orkar hålla på och baka så mycket - eller fungerar det som avkoppling? Vacker bild - jag gillar att du illustrerar dina inlägg. KRAM

Anonym sa...

Fy och usch för att vandra runt i spöregn och bli dyngsur men desto mysigare att kura inne i värmen sen :)