onsdag, oktober 08, 2008

God natt!

(Foto av Fru Pusselbit)
Just nu har vi fullt av saker över hela vardagsrumsgolvet. Min man har fått för sig att nu har vi tillräckligt med datordelar för att kunna sätta ihop en till dator. Vi får se när det blir färdigt...

Imorgon blir det en bra dag för båda tonåringarna. Sonen börjar vid 10.30 och slutar kl 16.00 och dottern börjar först vid 11.00 och slutar kl 14.10.

Idag har jag läst igenom en C-uppsats i tyska på ca 30 sidor som handlar om speciella tyska ord, som bara används just i Österrike. "Wie sagt man in Österreich?", av Sara Ekman. Det är för att jag ska få lite känsla för hur jag själv ska lägga upp saker och ting och skriva ned allt i min egen C-uppsats.

Dessutom har jag kollat igenom "Dialektelemente in deutscher und schwedischer Literatur und ihre Übersetzung: von Schelch zu eka, von ilsnedu zu bösartig" av Gunhild Brembs. Det är författarens doktorsavhandling på Stockholms universitet och innehåller 390 sidor. Det är bara en av många böcker jag kommer att använda mig av i uppsatsskrivningen. Det är inte klokt vad mycket man måste göra, innan man kan börja skriva något på allvar. Hittills har jag gjort försättssidan och börjat på inledningen: mål, metod och material. Det är ju alltid något... Ja, jag har ju kommit en bra bit på analysen av de böcker jag ska grunda uppsatsen på också.

Nej, nu ska jag snart flytta på bilen och önskar er alla en riktigt god natt!! =)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Bugar mig djupt inför dina kunskaper och dina ambitioner. Riktigt så där långt har inte jag kommit i mina tyskstudier. :)

Det skulle vara kul att lära sig några ord som bara används i Österrike. Har inte ens tänkt på att sådana måste finnas.

Nej, sadla inte om för guds skull! ;) (Ja, det skulle vara för fotografbranschen i så fall.)

Lycka till med både datortrollkonster och studier.

Anonym sa...

ja gu ja, de e mycket att göra i uppsatser. =) lycka till med de hela!

Anonym sa...

God morgon, hoppas ni sovit gott. Bra tider för barnen idag. Kram från Sita

Anonym sa...

Go morron! Jag har teet klart! :) Ska du bli lärare sen eller?

Anonym sa...

Hoppas att han kan få ihop en dator. God morgon förresten. Ha en bra dag. kram

Anonym sa...

Trevlig blogg du har! Jättefina bilder! ^^

Anonym sa...

God morgon i stugan! Här regnar det för fullt, blä... Hoppas allt är bättre hos er och att du får en fin dag utan borrande :)

Anonym sa...

Det var roligt att skriva uppsats, men lite tungt att göra alla förberedelserna.