tisdag, oktober 21, 2008

Datorsäkerhet?

(Foto av Fru Pusselbit)
När jag för några år sedan (ca 5 år sedan) läste datasystemvetenskap på en högskola någonstans i Sverige, valde jag till datasäkerhet i studierna. Eftersom jag är en väldigt privat person, har jag alltid velat skydda mig så mycket som möjligt och varit intresserad av detta... även om jag kanske inte är så bra på det! ;)

Det var många intressanta saker som kom fram. Nu blev det inte så att jag gjorde min ex-uppsats, men det var väldigt nära. Jag hade redan valt ämnet jag skulle undersöka. Uppsatsen skulle behandla politikers totala okunskap om datasäkerhet i Sveriges kommuner. Det har nämligen funnits en del datorkunniga personer som lätt kunnat hacka sig in i kommuners datasystem och ändra på saker och ting till sin egen favör pga den väldigt dåliga datorsäkerheten de har. Vet en hel del om detta, men tänker inte skriva så mycket om det här...

Det verkar inte ha blivit så mycket bättre, trots att det gått ett antal år sedan jag slutade studera det. Varken med datorsäkerhet eller andra saker... Stora brister på viktiga nätsajter och Var tredje server har allvarliga fel.

5 kommentarer:

Anonym sa...

åh ja, det är nog viktigt med datorsäkerhet... ja är inte så bra på de och så fort nåt händer ringer jag min älskade kusin som är en redig it-människa.. tur man har folk runt en som kan sånt man itne kan fixa själv =D

sv- ja, ja är rätt nöjd för att vara mina första tossor ever =D

Anonym sa...

Jag får också hjälp med datasäkerheten. Virusskydd och brandväggar. Tack för dina fina kommentarer.

Anonym sa...

Jag kan ruskigt lite om datorsäkerhet....

Anonym sa...

Säkerhet - vad är det? Tycks många tänka tills det är för sent. Det händer andra, men inte mig! Typisk svenskt eller är det mänskligt??

Anonym sa...

Alltid intressant att komma in och läsa här. Är det bättre migränmässigt nu? Jag har klarat mig helt utan i två månader nu, med hjälp av diclofenac supp vid första tecken. Sådant där med värdelöst vetande gillar jag. Fast det med att äta insekter hoppar jag över, mentalt ;)