lördag, januari 03, 2009

Det värsta ligger framför oss...

(Foto av Fru Pusselbit)
Ute snöade det för fullt för inte så länge sedan. Nu är det uppehåll och himlen börjar bli klar och det är ca 5 minusgrader ute. När jag läste i E24 Näringsliv, satte jag nästan glöggteet i halsen, Det värsta ligger framför oss. Det är inte något man vill höra så här i början av året... vi får väl börja sälja av en del av våra onödiga saker på Tradera och Blocket och kanske till och med stå på torget. Allt för att få in mera pengar!

Redan nu sitter jag och funderar på hur jag ska kunna använda min lilla gräsplätt utanför lägenheten på bästa sätt. Kan man ha potatis istället för blommor i rabatterna? Vad säger bostadsbolaget om det egentligen? Kanske att man kan ha riktigt långa blommor längst fram som döljer potatisen längre bak... solrosor kanske? Vi får väl se hur det blir med allt, bara de hemska bladlössen jag fick i somras håller sig borta denna sommar som kommer!!

Idag ska herrarna Pusselbit stå för maten och det kommer antagligen bli köttbullar med hemmagjord potatismos, men vi får se. De kan ändra sig flera gånger om, innan allt är färdigt ;)

Nu är det dags för mig att börja med tyskan. Den 12:e januari med den språkvetenskapliga tentan är här mycket snabbare än man tror!

23 kommentarer:

Anonym sa...

Jag i min enfalld trodde du menade snön o kyla. Men vi får väl se hur mycket dom kan förstöra innan valet om ett o ett halvt år. Kram från Sita.

Anonym sa...

Hej du!
Jag blev lite svettig när jag såg
rubriken, men jag vet inte hur
detta drabbar mig.
Men du vet säkert en fyra- femhundra saker som kommer att bli
katastrof i mitt liv framöver. Du
kan ju höra av dig. Några potäter
kan jag inte odla på balkongen, men
jag kan smygåka ute på landsbygden
o plocka till ett kok då o då när
det blir säsong, cyklar alltså
annars får man räkna in bensin-
kostnad i potatismoset o det blir
jobbigt.
Svägerskan

Anonym sa...

Ja, det är ingen rolig läsning men jag känner att rubriker och artiklar drar ner oss... om vi inget handlar så snurrar inte hjulen vidare. Vi måste blicka framåt och satsa... vi får taav de få besparingar vi har!
Erika
PS
Så ska man tänka mer och göra saker man tycker om!=)

Anonym sa...

Jag ska med ha köttbullar och egen potatismos!!! ;o)

Gealach sa...

Hehe, jag har ju gått en kurs i finska och borde kunna räkna till tio och mer, men jag blandar ihop åtta och nio, och när vi kommer upp till högre tal slår hjärnan bakut, orden blir toklånga! :-D

Anonym sa...

MEEEEEEEEEEEEEEEEER SNÖÖÖ!!!!
vi har inte fått nått alls mer än iskyla=)
kramis på dej=)

Anonym sa...

Vi får väl hoppas att det värsta ändå är över. En vacker bild. kram

Anonym sa...

Det är väl klart att du kan ha potatis......

Anonym sa...

Jag är helt övertygad om att det värsta ligger bakom mig. Så måste det vara (?). Potatis kan man faktiskt odla i krukor, och så kan man ha kaniner på balkongen ... :D

Anonym sa...

Jag vägrar tro att det värsta ligger framför oss!! Hoppas inte jag får äta upp dom orden! Kram

Anonym sa...

Jag vill inte ha det värre, det räcker med att Mannen förlorat sitt jobb. Barn1 tar studenten, finns det jobb då? Finns det sommarjobb. Här blir det också Tradera, om jag bara satte igång med att försöka mig på det. Jag hoppas att det bara blir bättre för alla. =)

Anonym sa...

Hoppas då inte att det kommer att bli värre, annars är jag mycket för loppis, köpa och sälja.. ett miljövänligt tänkande *kram*

Anonym sa...

Hurra jag har hittat lösningen för
din o min ekonomi!!!!
Nu ska vi bara be o vänta på att
få ärva ett garage!!!! Det du
72 mille under dammet.
Fråga din man om inte han o jag ska
åka till Ragnar o umgås lite han
är ju i 90-årsåldern o har ju såå
många gamla bodar på gården!
Hej hopp från glada svägerskan

Nippertippan sa...

Dystert med ekonomin... jag har idag bestämt mig att åter börja laga grytor och stek o sånt långkok... stekt strömming med potatismos är också gott o lite billigare, men åh så hälsosamt...
Vi får hoppas att det värsta går över fort ändå!
Ha det gott!!!
Kramizar:)

Anonym sa...

De vet allt hur de ska ta ner humöret på oss vanliga "Det värsta har ännu inte hänt". Hm, inte det bästa heller får man hoppas ;).
kram

Anonym sa...

Tja... vad som än ligger framför oss så ska vi så klart göra det bästa vi kan för att fixa situationen. Potatisodling kan väl knappast vara förbjudet så länge den sker utomhus och i jord!? ;-) Du har väl hört talas om invandrarfamiljen som bröt upp parkettgolvet och odlade inne i lägenheten!? (OBS! Det lär vara en vandringssägen!!!).

Jag önskar dej lycka till med pluggandet inför tentan! Minns med viss avsky hur de där tentorna direkt efter nyår och trettonhelgen förstörde hela julatiden när jag läste på universitetet...

Anonym sa...

Sådant vill man INTE läsa :(

Anonym sa...

Här har vi alla möjligheter att odla potatis och annat ätbart, men jag gör det inte. Ids inte hålla på och rensa...

Lycka till med tentaplugget!

Anonym sa...

Prova med tomater mellan rosorna. Det gjorde jag och bladlössen försvann. Det var visst alltid "bättre förr" och "det har aldrig varit så illa som nu". Struntprat.... På individnivå har vi faktiskt vissa val ändå och om man ställer in siktet på ett realisitskt mål och focuserar på det så kan resultatet faktiskt bli riktigt bra. Du har en härlig familj och ni verkar ha det bra tillsammans. Kramar till er alla.

Anonym sa...

Hej pusselbit
Hoppas att du njuter lite av helgen också emellan all tyskaläsning.

Anonym sa...

Vilken härlig bild! Och väldigt fin blogg som känns mysig. Jag tror att man har rätt till att ha potatis på gräset, om man har rätt att ha blommor så borde det funka med potatis...

Anonym sa...

Usch så trist med alla domedagspredikningar. Vi tar väl en dag i sänder tycker du inte. Du får ta det lugnt även om du nu ska till att plugga - anars kommer säkert huvudvärken.

Anonym sa...

Hoppas fru pusselbits killar gjorde ett fantastiskt jobb i köket!!!