måndag, januari 26, 2009

新年快乐 , Gott Nytt Kinesiskt Nyår!!

(Zhōngguó = Kina, mittens rike)

Idag är det mulet och trist väder utanför fönstret. Sonen är på skolan och dottern har åkt till sin skola, även om hon inte behöver göra det. De hade Öppet Hus för 9:or i fredags och de har fritt från lektioner idag. Fast hon åkte dit på en matematiklektion i alla fall och det tycker jag var klokt tänkt.

Jag fick ett sms från en nära kompis förut idag. Det tog 18 timmar att föda fram deras lille son igår och jag är så glad för deras skull!

Det verkar som om jag har fått en förkylning på allt, så jag är lite borta och tänker snart ta det lugnt igen. Min make som verkar ha en otrolig energi, får sköta ruljangsen.

Ville bara nämna att nu blir det Oxens år! Gott Nytt Kinesiskt Nyår på er!!

Chūnjié kuàilè! (新年快乐)

11 kommentarer:

Pockethexan sa...

Tyckte väl att det kändes som en festdag idag när man kikade ut på det härliga gråvädret, ett nytt nyår att fira, inte dåligt! Fick ju fira vårt nyår på akuten så jag får alltså en ny chans, nice.

Men visst är det väl så att man måste ta tillvara de små ljusglimtarna som finns, som att ens 15-åring går till skolan fast de inte behöver det, har själv en så jag vet hur de funkar!

Kramis!
/sagt av Hexan själv

PS.har sett i grannfönstret ett par så gulliga gardiner de är tryckta helt i pusselbits-mönster, då tänkte jag på er, ha en bra dag,DS.

Anonym sa...

Jo jag hörde det på tv;n att det var oxens år, men har redan glömt bort vad det stod för :)

Anonym sa...

Usch då för att föda i 18 timmar.. skönt för henne att det är över.. *kram*

Anonym sa...

Gott Nytt Kinesiskt själv!
Det är underbart när en liten ny människa kommer till världen och allt är bra! Jag kommer ihåg hur det var när jag satte näsan till mina barn första gången!;)
Kram

Anonym sa...

Jag har nått till dej i min blogg

Pixi sa...

vad bra att det har blivit ett nytt år ,oxens år,då slipper vi att vara utan grisöron längre då!! Var nämligen brist på såna till hundarna sa min djuraffär!O mina húndar LOVE it så Yippie för dem ,nu blir de stora o fina igen!Haha!=)

Anonym sa...

Gott nytt kinesiskt nyår!!!

Anonym sa...

Hej!!!
Vad gör man för att hitta energin igen???
Skickar så mycket pepp och energi jag bara kan!
Hur hade du behandlat mina svärföräldrar?
Erika

Anonym sa...

Samma trista mulna väder här,lätt snöfall.Ja,det var klokt av dottern.Hade det varit jag så hade jag inte kommit mig dit.Avskydde matte,språk var mitt ämne.Det var en fin bänk-bild du hade därnere.Krya på dig nu och låt mannen sköta ruljansen ja.Ha en fin kväll,kram/Bitte

Daniel sa...

må du gratta din vän å köp nått fint åt trollbarnet!

Anonym sa...

Jag är med på väg att bli sjuk..stannar hemma imorgon när jag har chansen, dött på jobbet på tisdagar...kanske kurerar mig tills på onsdag med lite tur :P