onsdag, januari 07, 2009

8 minusgrader ute

(Min älskade Abbe bakom galler, foto av Fru Pusselbit)
Jag drömde så konstigt i natt och låg och vred mig i morse. Till slut kom jag på att jag var halvvaken och ville veta vad klockan var, eftersom maken fortfarande låg kvar i sängen. Nej, men... 06.57... skulle inte hans mobil ringa vid 05.30? Hans chef skulle väl hämta honom vid 07.00? Det visade sig att hans mobil låg ute i vardagsrummet och att han försov sig liiite idag. Han nämnde något om att han inte behöver något mobillarm för att väcka honom, när han har en bra "väckarfru"! ;)
Hans chef hade som tur var, ändrat sina dagsplaner och skickade till att börja med iväg honom ensam på ett uppdrag, så min man tog vår bil och susade iväg.

Ute är det 8 minusgrader och strålande solsken, men jag tänker inte gå ut i det. Idag ska jag ta det lugnt och bland annat studera tyska. Den 15 januari är tentan, samma dag som min man opererar bort sina sköldkörtlar. Den 14 januari läggs han in, den dagen då vi kan fira att det var 20 år sedan vi förlovade oss... och den 6 maj kan vi fira att det var 20 år sedan vi gifte oss... Vilken tajming det blev på datumen! ;)

Tro det eller ej, men dotter Pusselbit har varit vaken sedan klockan 09.00 idag. Det verkar lovande... Nu ska jag dricka mitt gröna te med anis och kanel och fortsätta med tentafrågorna!

15 kommentarer:

Anonym sa...

Här är det -7 grader o strålande sol idag. Kul att få se Abbe. Kram från Sita

Anonym sa...

Hoppas att Du kan samala tankarna den 15, så det går riktigt bra för dig. Lycka till, till dig och mannen också förståss.

Anonym sa...

Vad söt han är Abbe. Din make, hur känner han inför operationen?
Vad roligt att ni varit tillsammans så länge. Make och jag firar 19 år den 14 februari.

Nippertippan sa...

Hoppas du har haft en effektiv studiedag idag! Vad söt Abbe är!!!
Ja, man undrar var alla motgångarna kommer ifrån, egentligen. Sjukdomar kommer så oväntat och vänder allt upp och ner. Stressigt. Hoppas att operationen blir smidig och att det fungerar bra sedan efteråt. Ni får göra som vi med julen, ta allt igen sedan efteråt;)
Kramizar:)

Anonym sa...

Vad söt din papegoja är!! Kan han prata,jag har alltid velat ha en pratande kakadua.

Anonym sa...

väckarfru ;o)

Anonym sa...

yckat ill med tentafrågorna!!!
å va bra det löste sig för mannen med!
ta hand om dig nu i lylan, det kryper ner som fan nu men skall ju bli oväder sger dom!
kramis

Anonym sa...

ja, det var ju inte så bra tajming

Anonym sa...

Måste få tacka för att du är så flitig att kommentera hos mig! Det är alltid lika kul att läsa dina kommentarer!

Vilken fin papegoja! Vad är det för sort? När jag var liten bodde min farbror på Curacao. När han flyttade hem igen hade han med sig en papegoja, Guran, så påminde om din Abbe.

Här har vi 18 grader kallt just nu. Trist att kylan kom tillbaka :/

Lycka till med tentaplugget!

Gealach sa...

Vilken liten gosgoja! :-D

Anonym sa...

Svar:Det var nog något annat som jag hade då, för det gick så fort över. Jag har aldrig haft vinterkräksjukan, så jag vet inte hur det verkar. Det är ju lätt att få för sig att det är det som drabbat en, när man börjar kräkas mitt i vintern.

Anonym sa...

Vilken tur att din man försov sig på "rätt" dag, att allt ordnade sig ändå. Hoppas det går bra med din tyska och din mans operation. Självklart med firandet av förlovningsdagen också. kram =)

Anonym sa...

Har du en blåpannad amazon. På jobbet föder vi upp dessa. Själv hade jag en gulpannad, men han var odräglig att ha för han fullkomligt avskydde tösens pappa. Han skulle anfalla honom så fort han såg honom. Fick tråkigt nog lämna tillbaka honom till förra ägaren, nu är han 38 år. Tjingeliiing!

Anonym sa...

Jag vet inte hur kallt vi hade det idag, men kallt var det iallafall. Hoppas hans väckarfru väcker han i tid imorgon :-)

Anonym sa...

Lycka tilll med tentan!