torsdag, januari 08, 2009

En kall morgon

(Foto av Fru Pusselbit)
Här har ingen sovit särskilt bra i natt och maken snoozade för mycket på sin mobil, så hade det inte varit för mig, hade han inte kommit upp i tid! Dottern kom upp, men kommer att komma för sent den första skoldagen. Sonen börjar först vid 10.40, men är väldigt trött. Han har redan varit uppe och ätit frukost, men sedan lagt sig igen... Jag själv somnade sent och vaknade tidigt och kunde inte somna om, så det blir sammanlagt 4 timmar som jag har sovit... Vi får väl se hur denna dag utvecklar sig.

Ute är det ca 11 minusgrader och jag dricker glöggte för att vakna till lite mera. Idag måste jag verkligen sitta med tyskan ordentligt, men samtidigt tänkte jag också gå och införskaffa mig en ny årets familjealmanacka. Det börjar bli lite svårt att hålla reda på allt nu! ;)

Sedan har jag en hel del tvätt att ta hand om och disk och städning behöver alltid göras... det finns också en del telefonsamtal som behöver ringas och den närmaste framtiden behöver planeras. Ja, man blir i alla fall aldrig utan jobb... om det är bra betalt är en annan sak! ;)

Det positiva är att det snart är helg och då tänkte vi gå iväg på bio hela familjen. Vi har redan en gratisbiljett och den går ut den sista januari i år och det blir svårt att gå efter makens operation den 15:e, alltså är det bara till helgen som vi får tid till det... vi har ännu inte bestämt vad det blir för film, men jag ser gärna på Australia igen! ;) (Jag gick ju och såg den efter jul med min syster Spindelmamman).

"Det är svårt att vara kvinna. Man ska tänka som en man, uppföra sig som en dam, se ut som en tonåring och arbeta som en häst." (Okänd)

18 kommentarer:

Anonym sa...

God morgon. Här är det inte så kallt idag, men nu har snön kommit hit o då slår ju kylan in. Kram från Sita

Anonym sa...

På något sätt brukar man klara sig ganska bra med lite sömn, om det bara gäller en dag åtminstone.

Bra citat där på slutet :)

Anonym sa...

Bra betalt? Det beror på hur man ser det. Rent "pengamässigt" kanske det inte ger så mycket men det finns nåt som är mer värdefullt och det är "livskvalitet" och det tror jag du har massor av! :)

Anonym sa...

Ja, om det är nåt jag är riktigt stolt över så är det mina barn, dom är lika härliga alla fyra! Och igår njöt jag väldeliga över allt! :)

Anonym sa...

Nu blev det nåt konstigt här.. Jag råkade dubbelklicka på kommentarsknappen så jag vet inte om du fick den? Men det jag skrev är att jag är väldigt stolt över alla mina fyra barn och att jag njöt i fulla drag av den härliga gårdagskvällen :)

Anonym sa...

Det är många här i bloggvärlden som har sovit dåligt inatt, många har väl vänt på dygnet likaså jag, men det är bara att försöka stå ut och vända tillbaka det.
kram Locklig

Anonym sa...

Goddagens! Nu är det inte lika kallt längre, men det har börjat snöa istället. Återstår att se om det blir så mycket så man måste ut och skotta...? Hoppas inte!

Ja, en bra almanacka är på sin plats nu när allt drar igång för fullt igen efter alla helger! Hoppas du hittar en du gillar och kommer att trivas med! :-)

Anonym sa...

Ja haha,då är det inte lätt.Den filmen vill jag se,väntar på att den ska komma hit.Ta inte på dig för mycket nu och ha en fin dag.Kram/Bitte

Anonym sa...

Vilket bra citat, stämmer verkligen! :) Hoppas du har det gott med!

Kram

Anonym sa...

Godmiddag!
Hoppas du får lite tid över mellan alla bestyr så att du kan lägga dig och vila en stund. Det är du värd!!!!
Kul med bio.
Vad har din man opererats för?
Hoppas att han är helt återställd nu.

Anonym sa...

åh jobbigt när man inte får sova som man ska...humöret blir inte det bästa. Jag o killarna hade också tänkt gå på bio i helgen..men utan bil lär vi inte komma många meter. att bo på landet är inte det bästa om bilen är trasig.Å bussarna går ju inte som stadsbussar precis. Hoppas du får en bra dag trots lite sömn. kram

Anonym sa...

Du skriver mycket bra tycker jag!!
Bio brukar vi oxå roa oss med:)
Ha en fin dag, kram lena.

Lallis - liv och leverne sa...

Ja, det där citatet håller jag med om;)
ha en fin dag idag.
Kram!!

Anonym sa...

Låter som en tuff morgon, hoppas det lugnat ner sig nu! =)

Oh, mysigt med gemensam bio! =)

Anonym sa...

Jaha... så nu är det snart dags för din makes operation då. Vilka fina, underbara bilder du har på din blogg.

Jag har lagt till dig som länk på min blogg...

Anonym sa...

Själv har jag sovit hyfsat även om jag med snozade idag på morgon :)

Anonym sa...

Ja, kallt är det, så in i bombens, bläää! Och första skoldagen för barnen, gissa om vi alla var trötta i morse då vi hastigt fick ställa om dygnet igen :)

Anonym sa...

Om du vill träna tyskan kan du läsa larosainafrica.blogspot.com Hon skiver ömsom på engelska och ömsom på tyska. Hon bodde ett par dagar hos mig här i Mozambique. Spännande kvinna.