söndag, augusti 31, 2008

Önskar er en god natt!!


Här stressas och jäktas det. I morgon ska jag till banken och ordna med några viktiga affärer och vi börjar få de flesta papper färdiga. På tisdag ska jag till Stockholm och är väldigt nervös över det. Klockan 09.00 prick ska jag träffa några viktiga personer där och efter det vet vi någorlunda hur det kommer att bli framöver, men vi kommer inte att vara riktigt säkra förrän efter en vecka eller 14 dagar. Först då kan jag berätta för er alla vad det är vi sysslar med...

Nu ska jag alldeles strax gå och lägga mig, men jag är lite rastlös och tänker mycket på det här. Jag är så rädd för att jag ska ha missat något papper och att allt ska gå i stöpet, men man kan ju inte göra något annat än sitt allra bästa!!

En riktigt god natt, med mycket sömn tillönskas er alla!

Hittade glasögon! =)

(Foto av Fru Pusselbit)
När min man hängde upp tvätten i natt, var han mycket försiktig. Tänk, om mina glasögon var i tvätten? Det var de inte. Jag hade lagt dem bland alla handdukar i handduksskåpet och det så högt, att jag inte kunde se dem när jag letade efter dem... Vad skönt att de nu är hittade, för jag behöver alltid ha dem på mig, annars får jag en sådan huvudvärk, men jag tar av mig dem när jag badar eller sover.

Jag har varit inne och puttat till dottern lite grand, det börjar bli dags att komma upp. Ute är det mulet, men regnet har ännu inte fallit och det är ca 14 grader varmt. Sonen kom på benen vid 09.00-tiden, men har inte sovit bra. Min man sitter och äter sen frukost i köket och tittar i den trevliga Clas Ohlson-katalogen samtidigt. Här sitter jag med en mugg grönt te med kanel och anis! =)

I dag har vi en hel del pappersarbete att göra. Det känns som om det aldrig tar slut, men det gör det faktiskt. Det som aldrig tar slut är disken, städningen, tvätten osv. Det måste också göras... tänkte sätta resten av familjen på det, medan jag tar pappersarbetet! ;)

Ha en så trevligt underbar söndag!!

God natt och sov så gott!!

(Foto av Fru Pusselbit)
Nu är det mesta av pappersarbetet gjort och jag har ännu inte hittat mina glasögon. Det ska bli spännande att se vart de tagit vägen...

Jag har lagt in mitt goda Äppelkakerecept på min receptblogg. Familjen älskar att äta av den kakan!! =)

Min säng kallar och jag ska bara ta ut linserna innan jag lägger huvudet på kudden. En god natt tillönskas er alla!!

lördag, augusti 30, 2008

Bortsprungna glasögon...

(Foto av Fru Pusselbit)

Dottern har kommit hem ifrån la Stada och vi har ätit Pommes Frites och Hamburgare med bröd. Snabbt och gott!

Förut idag, tog jag ett underbart lugnande bad och det var ett litet spa á la Fru Pusselbit. När jag lugn och fräsch kom upp ur badet och satt på mig kläderna och skulle ta på mig glasögonen, hittade jag dem inte. De är nu spårlöst försvunna. Jag har letat efter dem i hela badrummet och i resten av lägenheten. För tillfället har jag mina linser, men ibland blir ögonen så trötta av dem när man läser mycket och då är glasögonen väldigt bra att ha på sig. Jag kan väl inte ha råkat stoppa in dem i tvättmaskinen tillsammans med tvätten? Det här har jag aldrig någonsin förr råkat ut för och det är så underligt att de bara försvinner så där!!

Nu ska jag fortsätta med alla viktiga papper och önskar er alla en fortsatt trevlig lördagskväll! =)

Huskur vid förkylning


Huskur vid förkylning

  • Gör i ordning honung med färskriven ingefära, en halvt pressad vitlök, citron, Whiskey (om din situation tillåter alkoholförtäring) och komplettera med te för att förbättra smaken.
  • Om du är tät och har svårt att andas, men inte har ont i halsen, drick då te med chili i. Blanda gärna i honung också, för det lenar. Detta löser garanterat upp allt i luftrören så att du kan andas obehindrat igen!
  • Tillåt dig att vara sjuk, stanna hemma och vila upp dig ordentligt. Fyll på med mat, vätska och dvd-filmer och sov en hel del!

En solskenslördag!

(Foto av Fru Pusselbit)

Ute är det strålande solsken och ca 15 grader varmt. Jag vaknade av migrän, så jag gick upp och tog in migräntabletterna och gick och sov lite till. (Denna gång vet jag att jag fått den av stress, men ibland måste man få gjort en massa saker inom en viss tid och det går inte att kompromissa om det!) Nu känns det bara bra och jag ska snart sätta igång med viktiga papper!!

Min man har haft en lång sovmorgon, han har inte sovit så bra denna vecka och jag måste erkänna att vi till slut glömde använda deep sleep-sprayen. Fast den verkar fungera någorlunda bra, när man väl använder den...

Min dotter är just nu ute i la Stada och springer omkring med sina vänner och har kul. Sonen har roligt framför datorn.

Idag dricker jag grönt te med kanel och anis och det är underbart gott! =) Igår kväll såg jag "München" av Stephen Spielberg och den var väldigt tänkvärd och bra. Det bästa av allt är att det har hänt i verkligheten. Efter det såg jag på CSI, så det blev ganska sent, men det var så skönt att bara slappna av. Samtidigt som jag såg på filmerna hade jag också tända ljus och emellanåt kunde jag titta på deras lugnande lågor!

fredag, augusti 29, 2008

Fredagskväll

(Foto av Fru Pusselbit)

Affärsträffen gick mycket snabbt och bra och vi blev båda nöjda! På vägen hem öste regnet ned, men jag hade ju paraplax med mig!

Nu är det uppehåll ute och solen har till och med tittat fram. Det hade den ju kunnat göra när jag tog min promenad istället... Nu har min son tillräckligt med inköpt mat för att klara sig till imorgon.

Dottern har ännu ej kommit hem, men sonen sitter och skrattar framför sin dator. Undrar vad han sysslar med? Min man är hemma och pratar just nu med min kära svägerska!!

När min man ska till firmafesten, får jag följa med. Chefens fru sa att hela familjen var inbjuden, men vi misstänker att tonåringarna hellre är hemma. Det ska bli väldigt roligt, för vi har aldrig förr gått på en firmafest tillsammans! =)

Ha nu en sådan trevlig och underbar fredagskväll!!

Regnigt och struligt...

(Foto av Fru Pusselbit)

Vid 14.00-tiden ska jag träffa min affärsbekant, men jag får ta mig dit till fots för min man tog bilen imorse. Tur att den affärsbekanta inte bor så långt härifrån, det är bara en härlig timmas promenad dit!

Det har strulat ihop sig rejält med allt, men vi jobbar på och gör så gott vi kan med den lilla tid vi har på oss. Antagligen kan jag nog tyvärr inte nästa vecka berätta om allt som händer, utan det blir först om någon/några veckor då vi mera säkert vet. Jag var för tidsoptimistisk!

Ute är det mulet, regnigt och 11 grader varmt. Tur att jag har varma kläder att ta på mig och ett stort paraply. På hemvägen ska jag göra några mindre matinköp, så att jag kan föda min ständigt hungrige son.

Nästa vecka på onsdag kommer mina föräldrar hit med deras papegoja "Abbe" och det ser jag fram emot. När de åker vidare mot älgjakten, ska "Abbe" stanna kvar hos oss i några veckor och jag har redan sett ut hans plats. Tyvärr är det där jag sitter med dennna bärbara dator, men han måste ju få känna sig säker... Som ni kan läsa i ett tidigare inlägg, är ju "Abbe" min stora flirt!! =)

Samma onsdag, ska jag och dottern bege oss till Hörcentralen klockan 14.00 och träffa en kurator. Det är så skönt att då och då träffa henne och prata om allt som händer i våra liv och då speciellt dotterns liv och hur man också kan lösa olika situationer som dyker upp i skolan, hemmet och så vidare.

Nu önskar jag er alla en underbar och härlig fredag!!

torsdag, augusti 28, 2008

Japansk docka

Denna docka är mycket gammal och kommer från Japan. Egentligen fick min mamma den från en av mina systrar i USA under en julafton, men den hamnade hemma hos mig.

Jag tror (är inte riktigt säker) att det var min svågers farmor som fick den för länge sedan av en sjöman, som jobbade på ett skepp som hade varit i Asien. Egentligen ska det också vara en glaskupa över henne, men när mamma fick den var det en spricka i glaset och en dag föll det bara isär i mitt vitrinskåp. Dockan är ca 10 cm hög.
(Foto av Fru Pusselbit)

God morgon!


Då sitter jag här med en mugg grädd- och rabarberte och utanför fönstret är det oerhört mulet och regnigt och 14 grader varmt. Sedan vet jag inte vad mitt bostadsbolag sysslar med, men de har rivit upp hela lekplatsen på bakgården och det är en stor grävmaskin och en lastbil som lever om.

Min son är på benen och han berättade för mig att han börjar 10.40 idag. Då börjar han ju samma tid som dottern... Nu har han gått in i badet och det är bra, bara jag också hinner in dit innan jag ska iväg!

Dottern är väldigt nöjd med sin dator från skolan. Den är mycket liten och lätt och man kan vända på skärmen helt och hållet. Det finns en speciell penna som kan användas direkt på skärmen och då är det som att skriva på papper. Vi skulle själva aldrig ha råd att köpa den, den ligger på mellan 10 000 och 12 000 i pris.

Nu ska jag förbereda allt innan min lilla "affärsträff" och jag önskar er alla en riktigt underbar dag!!

God natt och sov så gott!!

(Foto av Fru Pusselbit)

Nu har jag och dottern varit och flyttat på bilen och det ösregnar ute. Hon börjar skolan vid 10.40 imorgon, så det var okej. Eftersom mina ögon börjar falla ihop och jag har lite att göra imorgon, ska jag uppsöka min trevliga, underbara, härliga och sköna säng!!

onsdag, augusti 27, 2008

Många spännande saker på gång! =)

(Foto av Fru Pusselbit)

Jag vet att det är lite tufft för er att hållas så här på halster, men jag kan ändå inte låta bli att skriva så mycket, eller så lite jag kan om detta. Idag har jag i alla fall ringt en hel del telefonsamtal, skickat e-mail och surfat runt för att få tag på relevant information. En sak är nu ordnad och jag ska träffa en person i morgon i min stad klockan 10.00, som ska hjälpa mig med kort varsel från min sida. Denna person kommer inte heller att ta så mycket betalt för sina tjänster som en annan person i en annan stad tänkte göra...

I morgon ska jag försöka få tag på person 2 på listan och denna person finns i Stockholm. Det blir inte lätt, men jag hoppas att jag kan boka en tid där innan tisdag nästa vecka. Hoppas nu att det går. I morgon kväll eller i övermorgon kväll, kommer vi att få ett viktigt telefonsamtal från några utomlands... Ja, ni ser att vi just nu lever ett mycket spännande liv och min man är lite uppjagad och stressad! =)

Därför har jag inte hunnit titta in till er alla ännu, men jag kommer att beta av vartenda inlägg i bloggkoll då och då, när jag får tid!! Ha nu en så trevlig kväll allihopa!! =)

Spännande saker på gång!

(Foto av Fru Pusselbit)

Snart är det lunch och jag har redan varit och flyttat på bilen, pratat med min trevliga svägerska och tagit en liten promenad. Här sitter jag med mitt Lapsang Souchongte (rökt) och tittar ut på det mulna och fuktiga vädret. Det är ca 14 grader varmt, men när man promenerar ute i det är det väldigt skönt, för det blåser ingenting alls.

Igår hann jag prata med båda mina kära systrar i USA och en kusin till mig. Det är alltid lika roligt att göra det! =) Jag längtar verkligen så mycket efter dem alla!!

Min dotter går omkring och väntar intensivt på den dator hon ska få genom sin skola. Det är ingen dålig dator de får låna heller och det är bra att de har mycket strikta regler för hur de ska användas på bästa sätt. Hon har ännu inte fått sitt slutgiltiga schema, vilket min son fått. Hans schema är bra och det gör att han har tid att göra de inlämningsuppgifter i svenska och engelska han inte hunnit med att göra.

Igår dök det upp en massa viktiga saker som måste göras inom en vecka. Vi fick reda på det via mail vid 19.00-tiden och nu har jag en hel del att göra för att hinna bli färdig i tid. När allt är över, ska jag berätta om det här på bloggen. Om vi har tur, kommer jag att kunna berätta om det redan på onsdagkväll nästa vecka.... Visst är livet väldigt spännande ibland?

tisdag, augusti 26, 2008

Alla samlade!

(Foto av Fru Pusselbit)

Nu har hela familjen samlats i lägenheten igen. Sonen kom hem alldeles nyss och frågade vad vi skulle äta. Han verkar alltid vara hungrig nu för tiden... ;)

Han hade stannat kvar 2 timmar i skolan och spelat dataspel med sina kompisar och det är okej, för det är inte så ofta han är med dem på fritiden. Han kan inte förstå vitsen med att ringa och fråga kompisarna om de ska göra något tillsammans, så det är de som får ringa honom. De vet heller inte om att han har Aspergers syndrom och jag tycker att han har underbara vänner som låter honom vara den han är!

Idag har jag känt mig som jag brukar göra innan migränen slår till. Allmänt trött, frusen, tillbakadragen och asocial. Hoppas att det går över, då jag tagit det mycket lugnt och läst i en bok. Jag har också njutit av ett underbart bad!! =)

Min man är så underbar! När han kom hem från jobbet, insåg han snabbt hur det låg till och snart ska han sätta igång med middagen. Han har också varit iväg och handlat lite grand.

Min dotter har tillsammans med min man bestämt att vi ikväll ska titta på "The Matrix" och absolut inte på "En prinsessas dagbok". Vi har sett båda filmerna förut, så det är okej...

Nu önskar jag er alla en underbar kväll!! =)

Ett pris från Vofflan och Lillian! =)


Jag har fått ett pris ifrån Vofflans blogg

och ett från Lillian

Utmaningen:
1. The winner can put the logo on her blog.
2. Link the person you received your award from.
3. Nominate at least 7 other blogs.
4. Put links of those blogs on yours.
5. Leave a message on the blogs of the girls and boys you've nominated.

Jag nominerar följande 7 (skulle gärna valt fler):
Starling, Glädjespridaren, Härligheter enligt Erika, Klotterplanket, Diana, Fröken Sparsmart, Hem till Nippertippan

Mulen tisdag

Ute är det mulet och ingen sol i sikte. Det är 16 grader varmt och fuktigt. Tvätten jag hängde upp på torkställningen igår, kommer inte att torka idag, så det är ingen idé att tvätta en ny tvätt.

Min mamma ringde alldeles nyss och det var så länge sedan vi pratades vid. De ska nästa vecka åka upp till Västerbotten på älgjakt och tar vägen förbi vår stad. Eventuellt kommer vi att få ha en söt och trevlig amazonpapegoja som inneboende i ca 1 månad. Abbe kommer nog att trivas bättre här, än där uppe...

Jag har insett att det är ett läkarbesök, tandläkarbesök eller ett besök hos hörcentralen någon gång/vecka i september och oktober. Min dotter ska till en specialisttandläkare som ska kolla hennes bett, antagligen behöver hon en tandställning och dra ut några tänder. Nu springer hon omkring med "vampyrtänder" och det kanske inte alltid är så kul. ;)

Många har frågat om jag inte är bjuden på min mans firmafest. Det verkar inte så, men jag har aldrig förr blivit det på hans andra arbeten heller och han har inte heller blivit bjuden på de fester mina jobb haft, så jag blir inte så upprörd över det!

Nu ska jag gå och flytta på bilen och önskar er samtidigt en trevlig tisdagseftermiddag!! =)

måndag, augusti 25, 2008

Lite av varje...


(Foto av Fru Pusselbit)

Min dotter har kommit hem och är i duschen. Hon gick hela vägen hem från skolan och det tog över en timma. Snart ska hon och maken börja laga punkteringen på hennes cykel och det är aldrig fel att hon lär sig att göra det! Sonen kom hem för ett tag sedan och var som vanligt vrålhungrig. Snabbt satte han i sig en tallrik müsli.

Min man har blivit bjuden på firmafest hemma hos sin chef i slutet av september. Det blir nog han, hans chef med fru och en till jobbarkompis. Firman är inte så stor! =)

Det är fortfarande underbart och skönt väder ute, det är nästan så att man får lust att ta en till promenad...fast jag ska istället börja med middagen.

I slutet av veckan ska jag lämna en rapport om hur "Deep Sleep" har fungerat. Efter bara en natt är det lite svårt att veta om det är bra eller inte, men både jag och min man sov väldigt gott inatt!

En måndagsförmiddag med fint väder!

(En Dahlia från mitt blomsterland)

Mina barn är avundsvärda idag. Min son började först vid 12.00 och min dotter vid 10.00. Fast det är bara nu, tills alla tillval blivit godkända och schemalagda.

Jag är nu inne på min andra mugg grönt te med vilda körsbär och har hunnit med att flytta på bilen till Ishallen, där den står gratis. På parkeringarna runt det bostadsområde vi bor i, står den gratis mellan 00.00 och 09.00, annars kostar det 1 kr/timma. Det blir en hel del till slut och vem har en massa enkronorsmynt så att det räcker i flera dagar? Inte vi!

När jag ändå var ute, så gick jag en entimmaspromenad och tog lite bilder under tiden med min mobilkamera. Det kan ju alltid vara roligt att ha några fräscha bilder att lägga upp på bloggen...

Det är ett fantastiskt väder ute, solen skiner och det är 18 grader varmt, men väldigt blåsigt.

Nu börjar det att bli dags att planera upp hösten och i helgen skulle jag skrivit in allt som händer i vår familjealmanacka, men det får bli idag istället. Som vanligt är det en massa disk och tvätt som det måste ordnas med. Nu när det inte är så fuktig luft, torkar nog kläderna lite snabbare! Ha det så gott idag!! =)

Då var det dags att sova! =)


Förut idag ställde vi den nya bilen vid en Ishall 200 meter ifrån oss, för där är parkeringen avgiftsfri. Fast vi vågar inte ha den där över natten, dels händer det många saker där, dels kan den få en böteslapp då. När min man tagit in sina sömntabletter, kom vi på att bilen var där borta, så min dotter och jag hämtade bilen tillsammans och ställde den närmare lägenheten. Eftersom det är ett rätt så otryggt område vi bor i, vill man verkligen inte vara ute ensam vid den tiden.

Nu har vi sprejat både min mans och mina kuddar med "Deep Sleep" från The Body Shop, så då får vi se hur vi sover inatt. Vi har redan konstaterat att min dotter är allergisk mot doften och min son tyckte att jag inte var riktigt klok som ville spraya hans kudde. Han släppte mig inte i närheten av den...

God natt på er!! =)

söndag, augusti 24, 2008

Dagens inköp! =)


Det blev bara jag och dottern som kom iväg och det blev till närmaste köpcenter med en massa olika affärer i. Det tar bara ca 15 minuter för oss att gå dit också!!

Väl där gick jag först in på apoteket och köpa några saker, efter det hämtade jag dottern som var inne på BR leksaker och hade roligt. När blir de egentligen för stora för just leksaksaffärer?

Efter det drog vi till The Body Shop och köpte den rekommenderade "Deep Sleep". Nu hoppas jag verkligen att den fungerar på min man, så att han får sova riktigt bra framöver och min son kan nog behöva lite grand av den också. Dottern tyckte nog att hon också skulle behöva den...

På KappAhl köpte jag 16 par strumpor till min man och min son. Kan ni tänka er, de har lika stora fötter! Inne på Lindex tittade vi oss bara omkring och inne på Vero Moda hittade vi en blus och en långärmad tröja till dottern. När vi kom till Intersport, såg vi jeans för 100 kr. styck och vilken tur att vi i denna hög av jeans fann 3 par i min dotters smak och storlek!!

Sedan tog vi den långa vägen hem och det tar ca 40 minuter att gå. Vi är båda överens om att vi behöver röra på oss lite mera och min dotter hittade en söt liten nyckelpiga. Det är nog den enda skalbaggen jag står ut med... Vädret är fortfarande vackert och det är ca 19 grader varmt. Ha nu en så trevlig söndagskväll!! =)

På väg till la Stada


Just nu sitter jag och njuter av det vackra vädret utanför, men det börjar bli lite oroväckande molnigt... I min hand håller jag en mugg grönt te med vilda körsbär och det är mycket gott!! Min son äter mat i köket och han har inte sovit gott inatt. Min dotter har jag redan varit inne till tre gånger, men hon har ännu inte kommit upp. Min man sitter och spelar WoW och har sovit sådär... Det är tydligt att jag måste köpa hem "Deep Sleep" från Body Shop, som det skrivits om inne hos Erikas Härligheter!

När vi var på IKEA häromdagen, kunde man köpa 5 olika sorters vita ljus i samma förpackning för ca 50 kronor. Nu har jag dem på vardagsrumsbordet och tänder dem i några minuter varje morgon. Det är så rogivande och en bra start på dagen!! =)

Det är dags att ta i med hårdhandskarna med dottern, så att vi kommer iväg till la Stada innan de stänger allting. Ha en så underbar och härlig dag!!

Datorvila

(Foto av Fru Pusselbit)

Den här dagen har jag inte kommit åt en dator, men jag har gjort en massa annat istället. Gick igenom ekonomin för de senaste månaderna som varit och pratade också en hel del med mina barn om hur vi ligger till ekonomiskt osv. Min man brukar veta ungefär hur det ligger till mest hela tiden, fast det är jag som sköter pengarna...

Vi har också städat och röjt lite + tvättat. Middagen blev en köttgryta, ris och sallad. Till filmerna Spy Kids och Itailian Job åt vi en äppelkaka med vaniljsås till. Jag gör dem själv och ni ska snart få receptet. Det blev tre stycken, för äpplena började bli dåliga och det var bäst att göra något av dem.

Imorgon kommer vi att ge oss iväg ut i la Stada och inhandla saker till barnen. Nu när vi vet vad vi har att röra oss med och vad de behöver, ska det nog gå bra.

Idag har det varit ett fantastiskt och underbart väder ute. Hoppas att det blir lika fint väder imorgon. Nu är det dags att leta upp kudden, sov så gott!

fredag, augusti 22, 2008

IKEA, Överskottsbolaget och Rusta


Det blev IKEA, Överskottsbolaget och Rusta. Shoppingen till barnen tar vi imorgon och det är nog bra det, för regnet har öst ned i eftermiddag. På IKEA köpte vi en massa ljus, så hösten är räddad. Där blev också lampor och batterier införskaffade. På Överskottsbolaget köpte vi collegieblock för ca 3 kr./styck, shampoo och balsam till ett bra pris och 1000 skrivarpapper för 60 kr + 30 st. ägg för 25 kronor. På Rusta blev inget inköpt...

Vi åt också mat på IKEA, så nu slipper vi att göra den här hemma. Barnen kom dit bort efter skolan, det ligger nära bådas gymnasieskolor, så det blev ingen lång väg för dem. Däremot ska vi ha en god äppelkaka ikväll och jag ska nu alldeles strax börja med den.

Nu får ni ha det så gott och jag hoppas att det inte regnar lika mycket hos er som hos oss!

torsdag, augusti 21, 2008

Min man är en lurifax!


Misstänker att min man bara har retats med mig hela tiden. För ett tag sedan berättade han om sin planerade morgondag och där ingick bla. ett IKEA-besök tillsammans med mig. Jippie!! =)

På eftermiddagen ska jag och barnen (eventuellt också maken) träffas i la Stada och göra alla viktiga inköp nu när skolorna startat. Eftersom någon har ätit upp, eller kidnappat alla våra strumpor, måste vi ge oss ut på jakt efter nya. Jag har en rabattkupong på 20% rabatt på all inredning på Indiska, men det kommer att bli en strid på kniven att kunna ta sig in i den affären. Konstigt nog är det bara jag i familjen som gillar Indiska, resten av familjen har av någon märklig anledning fått en fruktansvärd aversion mot den.

Enligt väderprognosen ska det vara mulet, men inte regnigt på förmiddagen och på eftermiddagen ska det vara både soligt och molnigt om vartannat. Nu får vi hoppas på det, för jag vill verkligen inte springa omkring i staden med en massa regn!

Nu önskar jag att ni alla får sova riktigt gott och drömma söta drömmar!! =)

Vill någon köpa? ;D

Nu har jag piggnat till lite grand och dessutom druckit några muggar te. Här har det åskat en hel del och regnet har öst ned. Sonen tyckte att det var lite jobbigt att cykla hem från skolan i detta väder. Dottern har jag inte hört av ännu, men hon springer antagligen omkring i la Stada med någon kompis...

Min man har åkt iväg till Biltema och ska införskaffa några viktiga saker, för att bilarna ska fungera på bästa sätt. Den bilen vi ska sälja, håller han på att göra i ordning.

Ja, just det... hmm... finns det någon trevlig bloggare (som inte läst mina tidigare inlägg om vår rara bil) som behöver en ny bil? Den är en diesel, combi, har dragkrok och färgen är vit... Den har gått igenom besiktningen (otroligt nog) och passar långväxta personer (just nu sitter förarsätet fast i ett enda läge, jag når inte ned till pedalerna). Har i stort sett ingen rost, motorn byttes för ca två år sedan, avgasröret är som nytt (minns inte när vi bytte det senast), handbromsen är ny (annars skulle den inte gått igenom besiktningen) och växellådan har nyligen fått en översyn (i veckan som gick, backen fastnade och ingen annan växel kunde helt plötsligt användas). Priset kan diskuteras... Är någon sugen, meddela mig genom en kommentar! ;D

Ha nu en så trevlig kväll!! =)

Äntligen över med de båda tentorna!!


Gäsp!... Jag kom upp i tid i morse och fick med mig alla sakerna i väskan, men sedan började det köra ihop sig. Det verkar som om de flesta studenter skulle göra omtentor idag, för varje parkeringsplats var upptagen. Tio minuters gångväg ifrån tentasalen, hittade jag en parkeringsplats för en krona/timma och det var överkomligt. När jag sedan gick mot tentaskrivningssalen, började regnet ösa ned.

Efter att ha kommit ca 10 minuter för sent till skrivningen (jag tror att man får komma som mest en halvitmma för sent) lastade jag ur mina pennor och matsäck ur väskan och satte igång med översättandet. Hm... det handlade om partiet de gröna i Tyskland. Hur översätter man "sammansvärjning" och "ömtåliga änglar"? Jag kom på det till slut och när tiden gick ut vid 12.00, hade jag suttit där i tre timmar och 50 minuter. Även om jag lyckades få ihop en översättning, så är jag inte så säker på att det är just DEN översättningen... Vi får se hur det går.

Min man är inte så säker på att det är en bra idé att åka till IKEA på fredag (imorgon). Visserligen får jag själv åka om jag vill, men varför ska han med dit? Och det är väl inte han som behöver ljus här hemma, det är väl jag? Vi får väl se hur allt slutar...

Nu ska jag ta det lite lugnt. Jag brukar vara rätt så slut efter en 4-timmarstenta. Ha det så gott idag!! =)

onsdag, augusti 20, 2008

God natt!


Imorgon klockan 08.00 börjar tentan och jag ska alldeles strax gå och lägga mig. Jag har idag gått igenom lite grammatik och fraser, som kanske dyker upp på översättningen.

Nu har jag också mycket snabbt bläddrat igenom årets IKEA-katalog och där fanns många fina och intressanta saker. Synd att man har så lite pengar, bara!

Dottern gick och lade sig för ca en halvtimma sedan och min son är på väg till sängen. Min man sitter i soffan och ser på Scrubs och innan dess såg han på Schakalen på 6:an. När han kom hem idag informerade han mig att han är ledig to-sö. Bara sådär! Vi kanske skulle kunna gå på IKEA tillsammans på fredag, när barnen är i skolan? Hm... här gäller det att nämna det lite försiktigt, låta det sjunka in och sedan försöka få honom att tro att det är han själv som kommit upp med idén. Ska planera hela strategin efter tentan imorgon! ;D (Nu hoppas jag verkligen att han inte läser det här...)

Regnig onsdagseftermiddag


Sonen har kommit hem med en drös av papper som jag ska titta igenom. Jag hinner nog med det först till helgen och då ska jag också börja med att skriva upp alla viktiga tider i almanackan igen. Dottern och min man har ännu inte kommit hem, men jag har redan kommit på dagens middag. Nu när vi har så mycket köttfärs, blir spaghetti och köttfärssås bra...

De hotfulla molnen har vunnit över solen och det har börjat regna. Jag fryser oerhört mycket och sitter med Helly Hansenstrumpor och tjock tröja och har redan fått i mig fem muggar varmt te.

På vardagsrumsbordet ligger IKEA-katalogen och frestar mig något alldeles fruktansvärt. Ska snart titta igenom den, men måste läsa lite tyska först. Hm, man kanske skulle ta och åka till IKEA på fredag förmiddag alldeles ensam? Då kan man få gå i lugn och ro, utan att familjen undrar om man är klar någon gång... och ljus behöver jag köpa hem, för de är helt slut och den mörka hösten är på intågande...

Förkylt!


Barnen är på väg till sina skolor, jag har skrivit under papper (och läst igenom dem innan underskriften) och ska snart dricka lite grädd- och rabarberte. Ute är det fantastiskt soligt och 18 grader varmt. Jag är lite orolig för alla moln, de ser inte så vita och vänliga ut, snarare gråa och hotfulla...

Förkylningen har blivit sämre. Huvudvärk, halsont, heshet och en allmän känsla av att "flyga" omkring... fast jag ger mig inte, idag blir det tentaläsning. Imorgon kommer den stora och ångestfyllda dagen, då jag ska översätta en "enklare" text. Ha, det finns inget enkelt med den texten!

När jag gjorde sallad igår, skar jag mig på vänster pekfinger. Det påminner mig om den gamla goda tiden, när jag var au-pair i Väst-tyskland. Jag ordnade med maten varje dag och de hade också skärmaskin... Det fanns inte en dag utan att jag gick omkring med småsår av en kniv, jag var rent utav livsfarlig med knivar. Fast det var ju ingenting mot skärmaskinen som de skar upp allt bröd och all korv med.

En dag råkade jag nästan skära av höger pekfingertopp och toppen hängde lite i skinnet och blodet sprutade rejält. Hur kan det bli så mycket blod? Min au-pairpappa tvättade av allt ordentligt, blötte ned en bomullstuss med "Schwedenkräuter" (kryddat brännvin) och satte på såret och sedan lindade han in det ordentligt. Vi åkte aldrig in till läkare och i flera veckor använde jag plastpåsar när jag diskade, tvättade håret osv.

Allt läkte bra och idag har jag ett lite ärr som pryder fingertoppen. Nageln ser fin ut, det är bara på fingeravtrycket man ser ärret på 1 cm.

Snart dags att sova!


Har alldeles nyss ätit en överbliven korv från middagen. Jag värmde på den 30 sekunder i mikron och på slutet "visslade" den. Jag och barnen bara tittade på varandra och sedan mot köket. Vad är det i korven egentligen?

Dottern har ett mycket intressant schema. Hon börjar skolan efter klockan 10.00 varje dag, utom på fredagar då hon börjar prick klockan 09.00. Visserligen har hon inte fått sina tillval schemalagt ännu, men man blev allt lite chockad av tiderna... Imorgon ska hon vara på skolan först vid 10.30 och då ska hennes ömma moder ha skrivit på minst tio olika sorters papper. Jag får göra det imorgon, när jag är lite mera pigg och orkar läsa igenom vad jag ska skriva under...

Nu är det dags för CSI och sedan sängen. Sov så gott!!

tisdag, augusti 19, 2008

En solig dag

(Foto av Fru Pusselbit)
Det är först nu jag kommit till datorn och jag får inte sitta länge här, för min dotter kommer snart tillbaka...

Då var denna språkvetenskapstenta gjord. Jag lämnade in den vid 11.45 och klockan 12.00 gick tiden ut och jag måste erkänna att jag inte riktigt vet hur det går... I övermorgon är det översättningstenta, så nu får jag sitta med den. Fast jag tar det rätt så lugnt idag, för jag är så fruktansvärt trött.

Efter tentan åkte jag för att tanka vår nya bil. Jag svänger in och ställer mig bakom en bil och inser att jag ställt mig bakom min man som sitter i vår andra bil. Det dröjer ett tag innan han ser mig och jag har riktigt roligt under tiden ;)

Innan jag dyker upp hemma igen, hinner jag också storhandla. Man kan ju inte låta bli att köpa den billiga köttfärsen på Willys, samtidigt som de också hade billig Romanasallad, kålrot, tomater och vanlig grönkål.

Sonen gjorde rotmos och varm korv och jag gjorde salladen till. Det blev ingen dålig middag!! Solen har varit framme idag och det har varit riktigt varmt och skönt och jag önskar er nu alla en riktigt underbar kväll!

God morgon!


God morgon! Nu ska jag alldeles strax iväg till tentan. Jag är lite trött, då jag låg vaken halva natten... men, man får göra det bästa utav allt!! Nu ska jag samla ihop alla pennor, viktiga papper att visa upp för tentavakterna osv.

Ute är det mulet och regnigt. Jag ska klä mig varmt, för det brukar vara rätt så kallt i universitetets tentasalar. Tänkte använda den nya bilen till tentan, då går det snabbare att ta sig dit. Pratade nyss med min man på jobbet och han sa att jag bör tanka den. Tja, det får bli efter tentan i så fall, för innan blir det svårt att hinna. Nu hoppas jag verkligen att jag inte får bensinstopp på vägen någonstans...

Önskar er alla en trevlig och solig tisdag!!

måndag, augusti 18, 2008

Paus igen! =)


Då var det dags för lite mera paus! Har precis ätit en massa popcorn och nu ska jag snart öppna en påse med engelsk lakritskonfekt. Det finns också en flaska coca-cola bredvid mig, så här ska läsas!!

Nu har jag gått igenom övningstentan ordentligt och skrivit ut den. Det blev fem A4-sidor och svaren på frågorna till boken blev 12 A4-sidor, så nu har jag lite att hamra in i huvudet till imorgon! Det finns fler saker att gå igenom, men man måste begränsa sig lite också ;)

Idag kom veckans reklam. Där kunde man hitta nötköttfärs på Willys till halva priset, ca 33 kr/kg. Enligt dem skulle man bara få ta 3 förpackningar/familj. Jag sa till barnen att nu ska vi köpa köttfärs så att det räcker ett bra tag framöver, så vi får inte känna varandra i affären och då kan vi ta 3 förpackningar var... de tycker bara att jag är såååå pinsam!

Hårspännen från Ukraina

Dessa hårspännen är lite större i verkligheten och kommer från Ukraina. Där är det tydligen väldigt vanligt att de flesta flickor och kvinnor har sådana här i håret.

De är gjorda av plast och glas och även om de inte är värda så mycket, är de väldigt vackra.

Min syster Maria läste ryska ett tag och när hon reste runt i Ukraina köpte hon dem till mig! =)

Hon köpte också ett te därifrån, men det var inte så gott. Det smakade som om de hade sopat upp hö och halm ifrån ett ladugolv och sedan sålde som te...

Bloggkoll och min man

Följ min blogg med bloggkoll
Ville bara meddela att nu verkar Bloggkoll fungera. Det känns så skönt att de fått ordning på det!!

När min man kom hem igår, fick jag se en massa kort från det att han var liten. Han hade fått det av sin kära syster och min trevliga svägerska. Jag tror att nedresan betydde väldigt mycket för honom. Han kunde sitta ned i lugn och ro med sin syster och prata, utan att en massa andra personer var i närheten.

Min man är inte en sådan pratsam människa, så de få samtal man får med honom brukar vara mycket trevliga och intressanta. Egentligen är han mycket smart och otroligt rolig, men han brukar ibland dölja det lite alltför väl...

Hoppas nu att hans arbetskläder hann torka ordentligt i det fuktiga vädret och att det går bra på hans jobb!

Inför morgondagens tenta


Här sitter jag nu med en förkylning, trötthet från migränen, mensvärk och är allmänt "uppåt". Imorgon är den första tentan och som vanligt känner man sig inte alls förberedd. I vilket fall som helst är det lika bra att gå dit och göra sitt bästa, för klarar man den, behöver man inte göra den igen och om man missar den, finns det faktiskt en omtenta längre fram... och då kan man också skriva av frågorna på den här tentan och läsa på dem också!!

Vädret är grått och mulet, men det regnar inte så mycket nu utan det regnade en hel del i natt. I morgon börjar dottern gymnasiet och jag tror att hon ser fram emot det. Sonen börjar sin skola i övermorgon.

Diskmaskinen är på och här sitter jag med en mugg Rooiboste, smaksatt med kaktus och apelsin. Mycket gott! =)

Jag måste skriva här att klockan 15.30 ska jag gå ut och lägga i mer pengar för vår nya bils parkering. Det är ju inte så kul att få parkeringsböter... (Måste ha påminnelser om detta lite varstans!).

Nu är det dags med den sista läsningen. Inatt skrev jag ut frågor och svar till själva kurslitteraturen. Nu ska jag bara få ordning på tentafrågorna och lite andra frågor, som är halvklara...

Ha en så trevlig tisdag och jag hoppas verkligen att ni får vackert och soligt väder och slipper regn!!

söndag, augusti 17, 2008

Regn i massor!

För någon timma sedan åt jag sconesen på bilden till höger och drack grädd- och rabarberte till.

Min man ringde precis. Nu är han i Västerås och det var som om han och bilen hamnat under ett vattenfall. Vi kunde knappt prata med varandra, för regnet hördes så mycket... Han tar det mycket lugnt med körandet, så han kanske är hemma först om några timmar istället.

Dottern tog ett paraply och gick på en regnpromenad för någon timma sedan, men kom rätt så snabbt tillbaka igen. Hon älskar ett sådant här väder, men till och med för henne var det för mycket regn och blåst idag. Hon frågade om det kan bli översvämning när vi bor på nedre botten och ibland undrar jag över det också...

Lite paus

(Foto av Fru Pusselbit)
Jag väntar hem min man om ca två timmar och då vore det bra om jag läst en hel del tyska...

Ute öser regnet ned och det blåser väldigt mycket och det är ca 14 grader... brrrr!! Är det verkligen fortfarande augusti, har vi inte redan kommit in i oktober? Jag sitter här med dubbla, tjocka tröjor och raggsockor och funderar på att lägga en filt över mina ben. Det drar lite kallt från fönstret.

Idag känns livet lättare att leva och jag använder hörselproppar. Det är så skönt att slippa höra borrandet från grannarna.

Nej, nu får jag sluta med min lilla paus! Ha en så trevlig kväll! =)

Japansk flicka


När jag fyllde 16 år, fick jag denna lilla japanska flicka från min lika gamla brevvän, Hanako Matsui. Hon bodde i Tokyo, men köpte den till mig på sin skolresa till Kyoto.

Samtidigt berättade hon för mig att Kyoto grundades 794 som kejserlig huvudstad i dåtidens Japan. Efter 1185 fortsatte Kyoto att vara kejserlig residensort till 1868, då hovet flyttade till Tokyo. Kyoto är Japans viktigaste turistmål och är landets kulturella centrum med välbevarad arkitektur, rika konstskatter, trädgårdar och förnämliga traditioner inom japanskt konsthantverk.

Idag är Tokyo Östasiens ledande handels- och finanscentrum och dess börs hör till världens främsta. Innerstaden har ca8 650 000 invånare, men hela Stortokyo, som täcker en liten yta större än Skåne, har 35 miljoner invånare och är världens folkrikaste storstadsområde.

Tokyo grundades 1457 och drabbas ofta av lättare jordskalv.

Ha en så trevlig och skön söndag!! =)

lördag, augusti 16, 2008

Tid att sova...


Det är dags att gå till sängs. Har knappt läst någon tyska alls idag. Helst skulle jag väl inte skriva något inlägg här heller. Har varit rastlös och på gränsen till dåligt humör och har inte kunnat koncentrera mig... Tur att jag fått vara någorlunda ensam, då jag inte skulle ha varit ett trevligt sällskap! Det är synd att jag ofta blir en sådan här jobbig person vid migränanfall. Totalt asocial och på gränsen till snäsig mot folk. Skönt att sonen inte är så pratsam av sig! ;)

Jag och sonen åt i alla fall varsin fryst pizza och vi lade på lite extra godsaker innan vi gräddade dem. När dottern kom hem från la Stada, såg vi "Spökhuset" på tv4+ tillsammans. Sedan tittade jag på Kommissarie Morse och efter det insåg jag att det är lika bra att gå till sängs. Nu hoppas jag bara att jag inte är på lika "mörkt" humör i morgon...

En god natt tillönskas er alla!!

Mina tyskaböcker!


Ville bara visa de böcker jag sitter med just nu. Det är fortfarande mulet ute och jag fryser en hel del, men slipper i alla fall huvudvärken och ögonvärken...

Dottern har begett sig iväg till la Stada och utforskar den tillsammans med några kompisar. Sonen är för tillfället i köket och pysslar lite grand.

Nu ska jag ta mig dagens tredje mugg te. Hoppas att yrseln går över, för det är lite jobbigt när allt snurrar runt...

Grått och mulet...


Min man ringde alldeles nyss och berättade att de kom fram vid 00.30-tiden inatt och att nedresan hade gått bra. Han skulle alldeles strax ringa sin syster och min kära svägerska. (Läser "svägerskan" detta och han ännu inte ringt, ska hon veta att det sker snart...)

Migränen är fortfarande jobbig och tabletter mot det togs in för ett tag sedan. Frukost och en mugg grädd- och rabarberte har inmundigats. Ute är det mulet igen, men ännu har regnet inte setts till. Min man retades genom att skryta om den sol de har där nere... han vet ju vad den betyder för mig! ;)

Ibland slutar man aldrig att förvånas när man läser i tidningar. Vad sägs om Ivy Bean, 102 år och äldst på Facebook? Dessutom planerar hon även att testa tv-spelet nintendo Wii!!

Ha det så gott idag, jag ska försöka att ha det så trevligt med tyskan!!

Guten Nacht och sov så gott!


Jag hamnade framför tv:n och såg på "Rush Hour 2" med Jackie Chan tillsammans med sonen och sedan såg jag CSI på 5:an. Äppel- och kanelte dracks och en underbar sallad gjord på tomater och fetaost åts upp. Min syster hade med sig osten och lämnade den här och det var så fantastiskt gott!!

Nu ska jag gå och lägga mig och det känns lite konstigt. Det är inte så ofta jag sover ensam i vårt sovrum... Fast min man har varit mera van vid det, eftersom jag jobbat många nätter under vårt gifta liv. Tror ni att man kan sakna någons snarkningar?

Det känns i alla fall bra att ha ett välstädat hem. Då kan jag sitta i lugn och ro och studera tyska, utan att känna samvetskval över att hela hemmet faller ihop. Tyvärr tar det inte många dagar förrän det finns dammtussar och massor av disk igen. Ibland undrar man över hur det kan gå så snabbt!

Hoppas att ni alla får sova lika gott och bra, som jag tänker göra!! Guten Nacht!

fredag, augusti 15, 2008

Ha en trevlig fredagskväll!


De kom, vi sågs, de åkte igen... med min man! Vi åt hembakade scones och jag hade skickat iväg min son till affären för att köpa hem mer ost och apelsinmarmelad. Vad är scones utan det?

Min man fick packat lite grand, barnen fick leka av sig och min syster fick en femarmad ljusstake och kardemummate i försenad födelsedagspresent av oss. Dessutom gick hon igenom min garderob. I september ska hon klä sig i långklänning i två hela dagar på en stor fest och vill inte komma i samma kläder två dagar i rad. Hon har en mörkblå långkjol, men man kan ju ha olika toppar...

solen har försvunnit och det är mulet igen. Hoppas att vi slipper regn i alla fall! Migränen har nu blivit sämre och det är inte roligt. Den brukar vara som allra jobbigast vid denna tid varje månad, så nu hoppas jag verkligen att den ger med sig snart...

Nu ska jag börja krångla med skrivaren... Ha en så trevlig fredagskväll!!

Solen skiner!! =)


Nu har min man hunnit vara hemma på lunch. Han var lite upprörd över att dottern kom isäng så sent inatt och fortfarande låg och sov, men jag lyckades få upp henne innan tolv och nu äter hon. Hon kom alldeles nyss in från balkongen, för getingarna ville också ha hennes brunch. Sonen kom precis ut från badet...

Min man jobbar ensam med en hiss idag och hans chef var förbi med lite saker som han behövde. När min man skulle åka iväg, var backen i och det gick inte att få in en annan växel. Han fick helt enkelt börja dona med bilen, innan han kom iväg till sitt hissjobb. Vad det ska bli skönt med en ny bil!!

Min migrän är ännu inte över och jag tog in migräntabletterna för en halvtimma sedan. Det känns ibland som om allt kör ihop sig samtidigt. Tentorna, migrän, folk som kommer... Dessutom ska jag försöka få ordning på skrivaren, så att jag kan skriva ut allt jag gjort angående tentorna. Och jag bara väntar på att mensen ska komma när som helst också. Jippie!!

Fast solen skiner ute! Hörde ni, solen skiner!!! =) =) =)

Städ och röj


En ny dag och inget regn hittills utanför fönstret. Jag har till och med fått se lite sol! Min son sitter just nu och äter sen frukost i köket och min dotter har ännu inte kommit upp, men snart måste hon verkligen börja ta hand om disken. Min syster med barn och min mor har precis stannat vid "Höga Kusten" för att ta lite fikapaus. Vi tror att de antagligen kommer till oss, ungefär när min man kommer hem från jobbet och då ska det vara tiptop här...

Jag önskar verkligen att det inte regnar idag. Min systers barn, som är mellan 3 och 12 år, behöver få rasa av sig innan de fortsätter mot Västkusten ikväll. Vi har en underbar lekplats ute på vår bakgård!

Nu har jag druckit upp mitt äppel-och kanelte, då är det dags att dra igång här! Sköt om er och ha det så gott!

Somnar snart framför datorn!


Jag är inte riktigt färdig med övningstentan, men nu håller jag faktiskt på att somna vid tangentbordet. Det vore så hemskt om min dotter skulle behöva bära mig till sängen! Nog för att hon skulle klara av det, hon är trots allt mycket större och starkare än vad jag är...

Eftersom vi har en hel del att göra imorgon, är det nog lika bra att dra sig tillbaka... ska också inpränta i dottern hur viktigt det är att hon kommer i säng snart, för imorgon väcker jag henne tidigt och hon måste då komma upp och fortsätta med allt här, oavsett hur trött hon är! Sonen har redan gått och lagt sig.

Imorgon får jag baka lite, så att jag har något att bjuda på. Antagligen blir det en sockerkaka, eller en massa hastbullar. Vi får se hur det blir med allt...

Sov så gott och dröm härliga drömmar!

torsdag, augusti 14, 2008

Torsdagskväll


Mina barn har tagit lite paus från allt arbete och sitter just nu i tv-soffan och tittar på "The Simpson". Sedan får de allt fortsätta att slita här hemma, även om det är väldigt tråkigt...

Jag har snart kommit igenom alla tentafrågor och det är bara fem stycken kvar att besvara, men de är mycket omfattande så det kan ta lite tid... När jag inte hittar svaren i kurslitteraturen, söker jag dem på internet och det är så skönt att den möjligheten finns!

När min man kom hem från jobbet, såg han ut som ett svart moln. Hela hans dag hade gått fel och många saker hade krånglat under dagens gång. Då är det bara att låta honom få vara ifred och lugna ned sig ett tag. Efter någon timma kunde han till och med berätta om allt som gått fel och när en sådan tystlåten man som min make börjar prata, då har det verkligen varit hemskt! Sedan satt han och spelade WoW på en av våra datorer och nu tror jag att han mår lite bättre. Han äter i alla fall kvällsmat ute i köket just nu... Jag ska snart störa honom i hans nyvunna idyll. Eftersom han ska åka nästan direkt efter jobbet till Västkusten imorgon, är det nog bäst att han packar lite ikväll. Imorgon blir det ju svårt, speciellt när släkten kommer att stressade stå och vänta på att han ska bli färdig. Han klarar ju inte stress så bra...

Nu ska jag fortsätta med tyskan. Jag hoppas att ni alla får en fortsatt trevlig kväll!! =)

Jobbiga skalbaggar
Nu ska jag snart dricka lite kanel- och äppelte och börja ordentligt med tyskaläsningen för idag. Hittills har jag tagit det lugnt och surfat runt lite på nätet, där jag hittat en hel del sidor med gratis clipart. Det värsta jag såg var en massa bilder på skalbaggar. Usch!! Ni vet, min man avskyr spindlar, men jag avskyr skalbaggar. Skalbaggar kan flyga, så de är absolut mycket jobbigare och mer fruktansvärda än just spindlar. Spindlar är gulliga, jämfört med de otäcka skalbaggarna...

Eftersom det är imorgon vi får tjocka släkten på besök, har jag satt de *arbetsvilliga* tonåringarna i mitt hushåll på städ, tvätt och disk. De har fram tills nu inte gjort så mycket, så jag har börjat försöka få dem att inse att pappa Pusselbit kommer att bli väldigt upprörd, när han kommer hem och ser hur lite som gjorts. Det verkar inte som att de är speciellt rädda för honom och hans ilska...

Solen har ännu inte tittat fram, däremot har det regnat en hel del. Utanför vardagsrumsfönstren och köksfönstret, finns det rönnbärsträd och snart kommer bären att vara helt röda och mogna. Då blir det väl dags att gå ut och försöka få lite snygga bilder med mobilkameran...