måndag, juni 23, 2008

Pengar och livet

Vaknade och kände mig mycket seg, fast efter tid framför datorn och igenomläsning av många nättidningar, samt några muggar svart te smaksatt med blommor, känns det bättre. Har hunnit sätta på en tvätt och en disk också.

Många tidningar skriver nu om den ekonomiska krisen. Om höga matpriser, höga bensinpriser osv. Det är ju så. Ekonomin går alltid upp och ned, precis som själva livet.

För några år sedan blev min man svårt sjuk, men trots flera läkarintyg ansåg inte försäkringskassan det. Han fick inga pengar från dem, trots överklagande. Det var mycket pappersjobb... Vi fick heller ingen hjälp från socialen. De ansåg att fick han inget från försäkringskassan och de tyckte att han var frisk, ja då skulle han ut och jobba. Jag studerade och fick hoppa av universitetsstudierna och börja jobba. Det var ett nattjobb på ett cateringföretag och jag trivdes riktigt bra, men det var inte så bra betalt. Dessutom gick det åt ca 1000 kr/månad till arbetspendlingen. Vi lyckades leva på bara min lön under ett års tid och det var verkligen inte lätt. Pengar har vi aldrig haft gott om, men den här gången lärde vi oss något viktigt. Allt går, bara man planerar riktigt ordentligt och går igenom sin ekonomi och tar bort precis allt onödigt ur ens liv.

Efter det hade min man olika tillfälliga jobb tills han fick det han har nu. Vi har lyckats spara ihop lite pengar som vi har på banken, även om det har sett mörkt ut. De pengarna gjorde att jag vågade säga upp mig från cateringbolaget, efter att de tagit bort nattjobben och infört omöjliga dags- och kvällsscheman. Jag försökte stå ut ett tag, men det var mycket svårt för mig och familjen. Min familj träffade jag i stort sett aldrig mer än åtta gånger/månad. Det kändes som om jag veckopendlade...

Det vi också lärt oss är att det viktigaste i livet inte är pengar, det är familjen. Att man stöttar, uppmuntrar och hjälper varandra. Den ena dagen är du svag och behöver hjälp och den andra dagen är jag svag och behöver hjälp... Fast pengar gör verkligen livet lättare och att man sover bättre om nätterna!!

(från Pusselbitarna på metrobloggen)

Inga kommentarer: