torsdag, juni 19, 2008

Fattig eller rik

Vi har inte så gott om pengar, men vi har tak över huvudet, kläder på kroppen och mat på bordet.
Studieskulder vill man helst inte prata om, men vi betalar av en hel del på dem. Visst, det vore trevligare med ett hus, än att bo i en lägenhet som ligger i ett område där många brott sker.

Något jag irriterar mig oerhört mycket på, är alla dessa banker och kreditbolag som skickar och erbjuder snabba lån med höga räntor. Utan säkerhet. Om man skulle gå på det, är man verkligen fast i deras klor. Om man inte har så gott om pengar innan, inte blir det bättre efter att man satt sig i skuld. Och ja, jag har erfarenhet av sådana lån och är så glad att ha lyckats komma ur det...

När barnen var små och vi bodde högst upp i ett hyreshus utan hiss och tvättstugan var längs ned i källaren, insåg vi att vi behövde en egen tvättmaskin. Det var så svårt för mig att bära min då 1 1/2 -åriga dotter, tvättkorgen och hålla reda på min 3 1/2 - åriga son samtidigt. När min man inte jobbade gick det ju naturligtvis bra, men med småbarn behöver man tvätta väldigt ofta. När en tvättmaskinsförsäljare knackade på dörren och samtidigt erbjöd ett finaxlån för att klara köpet, slog vi till. Vi var naturligtvis unga och dumma... fast vi hade tur. Vi lyckades få ett bra lån i en vanlig bank och kunde bli av med det där idiotiska lånet. Efter det har vi varit väldigt noga med vilka lån vi tagit och helst försökt undvika det så långt det har gått.

Så fort jag ser alla dessa "låneerbjudanden" i posten, slänger jag dem all världens väg!


(från Pusselbitarna på metrobloggen)

Inga kommentarer: