måndag, september 29, 2008

Tankar

Här sitter jag med mitt rabarber- och gräddte, solen skiner från en klarblå himmel och Abbe sitter och äter solrosfrön. Båda barnen har tagit sig till skolan och maken är på jobbet! Denna förkylning är envis. Den blev lite bättre, men är fortfarande kvar i kroppen och man blir så trött och huvudvärken är där ibland, fast det är i alla fall inte migrän...

Ska snart ta lite disk och tvätt innan jag sticker iväg till dotterns tandläkare, vi har bestämt träff med varandra utanför tandläkarens byggnad vid 12.55.

Jag pratade med min kära moder i går kväll för att ta reda på när de kommer och hälsar på oss, så att vi kan berätta vad vi har för oss någon gång. Det verkar som om de tänker åka upp under dagen, men de vet inte när. De har så mycket om sig och kring sig, egentligen har de väl inte tid att åka upp alls. Pappa håller på att hjälpa min syster med hennes och hennes mans hus och till helgen är hennes man ledig från sitt jobb och då har de tydligen tänkt få undan en hel del innan hösten och vintern är här på allvar. Samtidigt är mamma med i en kyrkokör och de ska sjunga på söndag. Hon brukar också spela där (har ännu inte kommit på om det är piano, orgel, gitarr eller dragspel eller alltihop, fast vid olika tillfällen...) Jag nämnde för henne att lördagen skulle väl vara bäst för vår del, eftersom hela familjen är hemma då. Om de kommer upp någon annan dag, blir det ju svårt att fira sonen när han är i skolan...

Hon pratade också om att vi kanske kunde äta ute på MAX eller McDonald´s (ca 250 kronor för vår familj), nu när han ändå fyller år. Jag tyckte att nu när han fyller 18 år och allting, kunde vi ju äta kinesisk buffé, för 18 år är ju speciellt. Fast det kostar en del (450 kronor bara för vår familj)... Annars kan vi ju vara hemma och äta utav dotterns underbara hemgjorda pizza, det blir väl allra billigast! Och då blir det också lättare att i lugn och ro säga dem det vi har på hjärtat. Ibland undrar jag om hon misstänker något och försöker undvika oss, bara för att få slippa höra det och säkert veta... eller så funderar de på att åka direkt till det ställe vi ska äta och träffa oss där och sedan åka hem igen. Har hört att de är lite rädda för att det ska hända bilen något, eftersom vi bor i ett väldigt tufft område. I värsta fall kan vi ju köra ut vår egen bil ur parkeringsgaraget och så kan de få ställa sin bil där, det kanske lugnar ned min far. Sedan bor vi faktiskt inte i det tuffaste området i staden, det tuffaste området ligger faktiskt i andra änden av sta´n... där min son har en kompis och där det fanns en utbränd bil ca 150 meter ifrån kompisens lägenhetsdörr när sonen var där sist...

10 kommentarer:

Anonym sa...

usch, förkylning, krya på dig lilla du.
Hej då från Gullan!

Anonym sa...

God Förmiddag!
Låter som mina föräldrar som är liv rädda att man ska belasta dom för något bekymmer, alltid undanflykter för att komma,Tur att man inte har dom generna efter dom.
Dom är väl medvetna vad jag tycker om dom.Hoppas att det blir något smaskigt för sonen.
Många kramar lena.

Anonym sa...

Mer av ett influensavirus ;) Bloggsjukan är kronisk... =)

Lycka till med berättandet. Tänker på er!!!
Kramis
Erika

Anonym sa...

Japp, 18 år är något speciellt måste jag säga. Här hemma fick dottern bestämmavad hon ville ha på sin 18-årsdag =)

Anonym sa...

Det där rabarberthet låter så himla gott och jag har tittat efter det i affären men det är alltid slut så då kan man nog dra slutsatsen att det är jättegott :)

Anonym sa...

Ja kanske inte så festligt med McDonalds när man fyller 18... Men det finns ju lite andra alternativ som inte behöver kosta så mycket ja, laga något gott hemma eller så. Hoppas att det blir bra!

Nippertippan sa...

Kinamat är ju gott, men man kan undra om det är värt pengarna...vad restaurangmat har blivit dyrt! Dotterns pizza låter verkligen som den bästa allternativen, riktigt mysigt dessutom!!!
Ja, vad kan det vara för hemlighet... hoppas de nu kommer till er, så vi andra får också veta hemlisen ;)!!! Kramizar!!!

Anonym sa...

Nu blir jag så där nyfiken igen;). Hoppas dina föräldrar kommer så ni kan fira sonen. En god hemlagad pizza lät gott. God natt=)

Anonym sa...

ja de e ju lite speciellt när han blir myndig o allt. men de klart de e ju en del cash att äta ute hela bunten..
de där rabarber teet låter ljuvligt!

Anonym sa...

Ja jag har egentligen inget emot att se nya ställen, men jag har gärna en trygg hamn med mig :-D