måndag, september 22, 2008

En grå måndag med förkylning

(Foto av Fru Pusselbit)
Min son är hemma idag med en fruktansvärd förkylning och jag hoppas verkligen att det går över för honom snart. Ute är det grått och trist och Abbe tigger fler spaghettistrån. Jag dricker grönt te med vilda körsbär och är inne på min andra mugg.

Min svägerskas dotter trivs helt underbart i Barcelona och jag är så glad för hennes skull. Hon sökte ett nytt jobb i fredags och idag ska hon få reda på om hon får det eller inte. Hoppas verkligen att hon får det, för då blir hennes lön lite mera!! Min svägerskas son håller på att doktorera i matematik och var i New York med en kompis i somras. Han skickade ett kort till sina rara föräldrar och skrev bla. "Kära föräldrar, nu är jag och söker lyckan i Amerikat!"... Han bor fortfarande kvar i Sverige, om än inte i närheten av min svägerska och hennes man! ;)

I eftermiddag ska jag till tandläkaren och innan dess ska jag gå igenom några papper och också ringa viktiga samtal. Det är lika bra att få alla de där samtalen överstökade i början av veckan...

Imorgon ska jag till universitetet och i övermorgon kommer mina föräldrar och min son har studiedag. På torsdag och fredag har dottern studiedag och ska då åka och hälsa på några kompisar. Och jag ska på allvar börja med att skriva min uppsats, hittills har jag bara läst en del böcker som jag behöver ha för att skriva uppsatsen...

Släktingarna i norr verkar ha ätit mycket surströmming på sista tiden
  • lat: halecula fermentata
  • eng: fermented Baltic herring
  • ty: gegorener Ostseehering
  • fra: petit hareng fermenté
  • spa: arenque del Báltico fermentado
  • it: aringa del Baltico fermentata
  • fi: hapansilakka

7 kommentarer:

Anonym sa...

åh låter ingen vidare med förkylningen dära. hoppas han kryar på sej.
kul att de går bra för dom i barcelona. kul o testa sina vingar lite :)
huva surströmming är inte nåt ja gillar.. huuuva. men min farbror var/är mkt förtjust i ett.. *håller mej för näsan*

Anonym sa...

Kul grej det där med översättningarna ;)
Din son får krya på sig. Här har det också varit förkylt.

Anonym sa...

Inte kul med förkylning,Du har fullt upp i dag ser jag,tandis är en mardröm.Barcelona var jag i februari genom jobbet, så fint där.hoppas hon får jobbet kram lena.

Anonym sa...

Nu är viskningstiden över ;) Hoppas att du har haft en bra dag, körsbärste låter inte helt fel =) Hoppas att din son kryar på sig!

Nippertippan sa...

Konstigt att det finns ett finskt ord för surströmming...jag har aldrig ätit det...Kanske fanns det snälla människor runt om kring o jag slapp ;)
Hoppas din son blir bättre snart. Och mysiga Abbe...vad han tycker om spagettin! Så gulligt!
Ha en härlig måndagskväll! Kram :)

Anonym sa...

Surströmming är min svägerskas favorit, hon kommer från Piteå. När hon var här i helgen så sulle hon ha det i veckan. Hennes man, göteborgare, kunde hålla sig för skratt. Nu bor dom i mellansverige, så grannarna får väl en släng av lukten!!

Anonym sa...

Jepp! Surströmming har det blivit även om jag själv inte tycker att det nåt vidare. Jag sympatiäter en klämma och toppar med "vanlig" mat :-)
Kramar