torsdag, september 04, 2008

Mulet och blåsigt!!

Diskmaskinen är på, tvättmaskinen tvättar tvätten, bilen är flyttad till ishallen, jag har hunnit med två muggar äppel- och kanelte och att vinka av mina föräldrar, som är på väg upp till älgjakten i Västerbotten. Jag bad min käre far att akta sig för alla björnarna ute i skogen...

Igår blev det ett kärt återseende med min stora flirt, Abbe. (Mina föräldrars amazonpapegoja). Just nu är han precis bakom mig och mår bra, samtidigt som vi båda lyssnar på spansk reggaemusik. Dagen började bra med solsken, men nu har det mulnat på, är ca 15 grader varmt och det blåser något alldeles fruktansvärt!!

Gårdagens besök på Hörcentralen gick bra, men min dotter hann inte dit, för hon missade bussen. Det var skönt för mig att få prata med kuratorn i lugn och ro om hur jag ser på saker och ting. Och hon sa också lite grand om vad hon tyckte och det var mycket uppmuntrande för mig. Man kan behöva det! Ibland känns det som att hon är vår familjepsykolog! =)

Ikväll kommer ett intressant program på svt1 klockan 21.00-22.00, som heter "Mitt huvud är en torktumlare". Hämtat från "http://www.tv.nu/" är: "Svensk dokumentär från 2008. Många av oss har, eller lever med någon som har, ADHD. Nästan hälften av fängslade kriminella har diagnosen. Många andra märker att något inte stämmer eller att de inte är som andra. Hur är det att leva med ADHD och hur möter samhället detta? Vilket ansvar har skola och socialtjänst? Bandyspelaren Per Fosshaug berättar om sin ADHD-utredning och resultatet av den avslöjas i filmen. Bland övriga medverkande finns journalisten Annika Sundbaum-Melin och professorerna Christopher Gillberg och Russell A Barkley. Även 06/09 i SVT1 och 10/09 i SVT1."

Nu önskar jag er en underbar torsdag!! =)

15 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att höra att det är bra med er. Jag ska titta på programmet ikväll... Det fixar sig nog..har inte tid och ork för migrän nu ;) Saknar dig i septemberutmaninegn!!!
Kom med!
Erika

Anonym sa...

Skönt att du har en bra kuratorkontakt!
Jag tänkte också se det programmet ikväll - hoppas att det är bra!

Anonym sa...

Låter som ett bra TV-program, men då har jag som mest att göra på jobbet. Kanske kommer i repris någon annan dag. Må så gott!

Anonym sa...

Verkar ha varit ett kärt återseende, klart man måste varna pappsen för björnarna :) Måste ju va skönt att ha någon att prata med. Förstår dig väl när det gäller ADHD jag har oxå en i min närhet som har den diagnosen.

Ha en bra dag/Lena

Anonym sa...

Idag på den föreläsning jag var på så pratade det lite om hur det var att samtala med barn med specielle behov - intressant!

Anonym sa...

Blomman heter Balsamin, visst är den vacker. Fast den höll sig inte inne så länge, idag fick jag kasta dem redan, efter endast 2 dagar!

Anonym sa...

Spansk reggae? *??*
Trevligt att du tittade in, du behöver bara värma på vattnet om det kallnat när du kommer! :)

Anonym sa...

Du har haft fullt upp idag du :) jag har lyckats ta det ganska så lugnt idag :)

Anonym sa...

Japp, ska kolla den! Tack för tipset!! Kram

Anonym sa...

Jag hann inte se programmet från början, men jag har spelat in det.

Har också ett speciellt intresse för ADHD. En nära anhörig har bland annat det och Aspergers. Tyvärr har det inte gått så bra för henne, så det är väldigt dubbelt att se sådana här program. Hoppas i alla fall att det var sevärt som sagt!

Nippertippan sa...

Härlig bild! Lite oväntade svängar till dagen idag för mig. Tackar för din kommentar också. Nej, inte är sådant roligt. Döden kommer alltid olämpligt. Dagen har gått lite i dimma, men det har klarnat mot kvällen. Imorgon är det fredag igen. God natto sov gott :)

Anonym sa...

Har din dotter en hörselskada?

Anonym sa...

Har nu sett programmet!
Jag jobbar ju med barn och blir såå frustrerad när jag tänker på att dom DRAR IN stöd till enskilda barn och grupper i förskola och skola! Nej, jag blir inte frustrerad. JAG BLIR SKITFÖRBANNAD. Tänk så många som sulle slippa fängelse och hur mycket som skulle sparas i lidande och pengar!!

Anonym sa...

ojda, ja missade programmet. de e alltid intressant med sånt. mer info behövs för att ovissheten ska kunna minska.

Anonym sa...

Åh, den kuratorn låter som en toppenperson! Och det där programmet vill jag också se, ska spana in reprisen i morgon!
Ja, jag gillar att se och lära från de där programmen om sjukhus etc :)