fredag, april 18, 2008

Skatt på 32% på all trafikförsäkring :(

Har nu hunnit bli väckt av maken som ringde hem och bad om pengaöverföring till sitt konto så att han skulle kunna äta lunch idag. Efter det är jag nu inne på min andra mugg te (äppel och kanel), har betalat 2 brådskande räkningar, läst igenom alla intressanta tidningar på nätet, gått igenom dagens post och e-mail, njutit av dagens soliga väder genom fönstret och satt på en tvättmaskin.

Jag blev extra upprörd över information jag fick med min bilförsäkringsräkning. Riksdagen har nämligen beslutat att införa en skatt på 32% på all trafikförsäkring från 1 juli 2007. Eftersom vår bil är såpass gammal som den är, har vi bara en delkaskoförsäkring (halvförsäkring; trafik, delkasko). Med denna nya skatt kommer vi att betala 4414/år bara i försäkring. Sedan har vi skatten på bilen, 6780/år. Visst, man kan klara sig utan bil om man bor i storstad, men annars kan det faktiskt bli ett problem. Det finns inte alltid bussar, tåg osv. att åka med, även om man bor i en stad. (Jag hade alltid stora problem med att ta mig hem på kvällen från mitt förra jobb, det fanns inga nattliga transportmedel!) Dessutom behöver min man bilen i sitt arbete.

Vår bil är en dieselbil och dieseln kostar nu ca 12.60/liter där jag bor. På vissa platser är den uppe i 13kr/litern. Bensinen ligger på ca 12.55/liter...

Måste lugna ned mig och fortsätta med översättningen i tyska. Det bör lämnas in idag...

Fäll inte det träd som skänker dig skugga. (Arabiskt ordspråk)

(hämtat från Pusselbitarna på metrobloggen)

Inga kommentarer: