tisdag, april 15, 2008

Lite att göra...

Nihil sine labore (Ingenting utan arbete) Horatius

Labor improbus omnia vincit. (Det outtröttliga arbetet övervinner allt.) Vergilius

Acti labores iucundi. (Efter väl förrättat arbete är vilan angenäm.) Cicero

Dottern var underbar och gjorde goda köttfärspiroger ikväll igen. Min man känner sig bättre och tänker gå till jobbet imorgon.

Efter att jag och sonen varit hos läkaren, köpte jag "Die Vermessung der Welt" av Daniel Kehlmann och "Regenroman" av Karen Duve. Den förstnämnde boken på ca 300 sidor ska vara utläst till på torsdag och en A4-sida ska vara skriven och lämnas in. Dessutom ska man också ha läst om klassicismen i vår bok i tysk litteratur. Det är bara ca 30 sidor, men man ska ju kunna det också... Tja, jag har morgondagen på mig Den andra boken på ca 300 sidor den också, skall vara utläst till nästa torsdag. Ska börja med den i helgen + resten av språkvetenskapen. På fredag ska en översättning lämnas in till översättningsföreläsaren. Snart kommer alla tentorna! Jag har lite att göra som ni märker

Sonen har ett prov på fredag och jag har redan nu börjat pusha på honom om att läsa på det. Dottern har ett nationellt prov i engelska imorgon och nationellt prov i matematik nästa torsdag.

Hundra män kan åstadkomma ett läger - men för att skapa ett hem krävs en kvinna. Kinesiskt ordspråk

(hämtat från Pusselbitarna på metrobloggen)

Inga kommentarer: