måndag, februari 02, 2009

Sol! =)

(Jag längtar till och med efter nässlor, foto av Fru Pusselbit)

Sitter här med mitt kanel- och äppelte och njuter av att solen har behagat uppenbara sig utanför mitt vardagsrumsfönster! Det är ca 4,5 minusgrader och sonen har precis gett sig iväg till skolan på sin fungerande cykel. Dottern har varit uppe sedan klockan 10.00 och sitter och spelar World of Warcraft, samtidigt som hon pratar med en annan spelare på engelska med hjälp av ett headset. Hon börjar skolan först vid 13.00-tiden...

Maken är rätt så nöjd med sig själv, även om han haft en vaknatt. Han hittade en väldigt fin utegrill i grovsoprummet och nu står den på vår balkong. Tänk, vad en del folk gör sig av med! Fast man vet också att de ibland verkligen vill att någon annan ska få glädje av det, för de ställer det på ett sådant sätt att det ska vara lätt att se och ta med sig.

När barnen var små och vi precis flyttat hit, gjorde vi så med vår sittvagn som skulle varit svår att sälja pga slitage, men den var ju fortfarande hel. När vi gick ut och kollade igen efter en halvtimma var vagnen redan borta. Hoppas verkligen att personen som hittade den fick mycket glädje av den!

Här om året hittade vi en helt ny lila hurts, som dottern fick som nattduksbord. De hade ställt den utanför soprummet (det var fint väder) så att man nästan skulle snubbla över den... Nu menar jag inte att man ska gå och rota i soporna jämt och ständigt, men är man ute i soprummet och hittar något bra som man kan ha användning för och det är helt och fräscht, så varför låta det gå till spillo?

Jag såg ett program där de intervjuade folk som enbart eller nästan bara levde på skräp. Det var faktiskt en del välbetalda personer som bla. läkare som fanns med och gjorde det. De ansåg att vi lever i ett slit- och slängsamhälle och att man faktiskt kan återanvända saker för att vår jords miljö inte ska bli sämre. De letade till och med fram sin mat som de åt hemma. Att leta fram mat ur soporna och äta det... där går gränsen för mig just nu.

Det var några förmiddagstankar jag hade idag och jag önskar er alla en underbart härlig måndag! =)

11 kommentarer:

Anonym sa...

Nej, äta mat från soptunna är jag glad om jag slipper. Men däremot att inte köpa nytt hela tiden, det är en bra tanke.

Anonym sa...

det är mycke som kastas på våra tippar helt i onödan

Peter Olofsson sa...

Håller med om detsamma längtan efter son, vår och sommar inte ens mygg bekymrar mig i tanken, hoppas att allt är nogorlunda okej, ha en bra måndagskväll mvh från Peter!

Anonym sa...

Har också njutit av solen idag ....soligt men kallt det är mysigt.
Ha en skön kväll
Kram

Anonym sa...

När jag lätre ditt inlägg kommer jag att tänka på hur man hanterar det i vissa andra länder. Man städar ut det man inte vill ha och ställer sig vid grinden och får en liten, men dock slant för det. Bra att saker kommer till användning,;)Så kallad garageförsäljning.

Batteris/Beatrice sa...

ÅH! Jag är likadan! Jag har ju fyndat hela mitt väskställ i soporna. :D Och för några dagar sedan såg jag ett soffbord som jag ville ha, men jag skulle till affären och nästa gång jag titade in var det borta. Fästmannen tycker att jag är konstig som hämtar sopor, men han har slutat protestera alltför högljutt...

Anonym sa...

Vi har också haft lite sol här! Härligt!

Anonym sa...

Ägnade mig åt "dumpster diving" i mina yngre år. Träffade sen Maken som drar linjen vid andrahandsgrejor ur affär ;-)

Men varför köpa nytt köksbord för 1.000 spänn eller mer när du kan få ett vackert slitet för 100 spänn? Jag gillar patina, jag ;-)

Ha en god afton

Anonym sa...

håller med dej, att äta sopor går bort. dock kan ja tycka att vi lever i ett slösar samhälle och att mycket mer skulle kunna sparar och användas...

Anonym sa...

Åhhh... Här längtar vi också efter sol och vår! Idag fick vi i vare fall lite sol når vi intog skridsko bannan i morse men det var kallt.
Det där med återvinning tycker jag är helt ok. Själv har jag ett fint gammalt bord som någon ställt ut på en vändplan vid en skogs dunge. Med lite ny färg så blev det hur fint som helst.

Kram Liv

Anonym sa...

Det är en mycket bra ide att kunna återanvända det som andra slängt. Det är ju nytt för dig!