tisdag, februari 24, 2009

En härligt solig tisdag! =)

(Foto av Fru Pusselbit)
Jag kände inte alls för att gå upp i morse, men man måste ju upp! ;)
Efter lite Oolongte och att jag fått iväg barnen, insåg jag att jag glömt att flytta på bilen och då var klockan över 10.00 och eftersom parkeringstiden gick ut vid 09.00 tänkte jag att nu är det kört, nu blir det dyra parkeringsböter... men jag hade tur, phu!!

Sedan insåg jag att det var ett underbart soligt väder och solen värmde en hel del, så det blev en riktigt skön långpromenad med kameran i högsta hugg! Fast jag har ju migrän och det blev lite problem med ljuset... ibland blundade jag och tog bilderna och hoppades på att de skulle bli bra ändå ;)

Måste erkänna att jag är mycket orolig för mig och den migrän jag får. Jag fick inte alls så mycket när jag var yngre, kanske någon gång per år, men nu är det riktigt ofta. Livet blir så svårt, man kan inte göra så mycket man vill eller har planerat. Jag har aldrig blivit utredd för det här och är rädd för att de då vill att jag ska börja prova på en massa olika sorters mediciner som inte hjälper. Jag har en del vänner som har migrän och en av dem åt imigran och jag fick prova på den. Det hjälpte ju inte alls mycket, inte som de tabletter jag har och som jag köper in från USA. Jag vågar inte heller prova de där migräntabletterna som de gör reklam för på tv hela tiden, för jag minns när jag försökte med andra tabletter än de jag har nu. Jag var helt borta och låg till sängs i något dygn av den förskräckliga migränen, de hjälpte ju ingenting!! Nu kan jag åtminstone hålla mig någorlunda på benen... även om det inte är helt bra.

Jag vet i alla fall att jag får migrän när jag inte har ätit eller sovit ordentligt, när jag har mens, när jag har ägglossning, när det är väderomslag... och oftast vid mycket stress, så det gäller att planera så att det inte blir så mycket av den varan.
Jag får inte migrän av ost eller choklad och det är jag tacksam över, för jag älskar det! Det enda jag kan påverka är att blodsockerhalten hålls på en jämn nivå, att jag får tillräckligt med sömn och minska stressen och jämfört hur det har varit tidigare i mitt liv stressar jag otroligt lite just nu. I många år jobbade jag mer än heltid och då kan man ju börja tala om stress för att få allt att gå ihop! ;)

Det lutar nog ändå åt att jag får ta mig i kragen och lomma iväg till VC och prata med min husläkare om det här. Det kan ju dyka upp saker som jag inte tänkt på och som kan hjälpa mig...

Nu ska jag ordna med lite tvätt, disk och andra saker och ändå försöka ta det lite lugnt! ;)
Ha en så härlig tisdag! =)

25 kommentarer:

Anonym sa...

usch, migrän är inte kul. Som tut är har jag det inte särskilt ofta. Hoppas det går över fort.

Anonym sa...

Ja det låter som du borde ta tag i din migrän. Kanske finns det någon lindring, för jag förstår inte hur du orkar med. Med alla de utlösande faktorerna borde du ha migränen jämt :-(

Ta hand om dig idag!
Kram

Anonym sa...

Solen har tittat fram hos mej med idag, den är så välkommen så :)

Anonym sa...

Nu börjar min migrän lätta lite och jag hoppas att jag är bra i morgon. Det är ett sant elände! När jag var ung hade jag en migrän som utlöstes av stress och menstider, men det var en "klassisk migrän", dvs. skitsjuk i 4 timmar och sedan var det över. När jag blev äldre försvann migränen helt.

Men så fick jag stroke och efter stroken drabbas jag av migrän som håller i sig i 72 timmar. Det är så man kan bli galen!

Jag hoppas att din migrän lättar snart också.

Kramar från en olyckssyster!

Anonym sa...

Klart du ska kolla upp migränen. Det måste vara jättejobbigt att ha så ofta, det påverkar hela det vardagliga livet.
Lycka till!

Anonym sa...

Bildar på kottar är det inte ofta man ser, i alla fall inte i bloggsammanhang.
Svar: Ja, absolut.

Anonym sa...

ja förstår att de måste vara jobbigt. ja är ingen expert innom migrän då ja inte har de, o hoppas verkligen den ger sej!
tur med bötena :)
kram

Anonym sa...

Ok, han är ju läcker!

Anonym sa...

Det är nog bra att du kollar upp det och vad det finns för alternativ till förbättring. Oolongte ? Vad är det för smak på det ? Kram

Anonym sa...

Ja det låter som att det är dags att ta i tu med all den där migränen.

Anonym sa...

Vacker bild! :) Migrän är verkligen för jävligt. Har också haft ont i huvudet de senaste dagarna, och känt mig allmänt trött. Men bättre nu.

Hoppas du kryar på dig!

Kram

Anonym sa...

Hmmm, ta hand om dig vännen...jag hade inte heller lust att gå upp idag. Hade gett vad som helst för att få kunna ligga kvar...
Tack! Hamnade med Lilla O i sängen...hon hade ont i magen så det blev inte mycket sovit.
Erika

Anonym sa...

Vad skönt att du inte fick parkeringsböter....

Anonym sa...

Jag har migrän då och då och det är riktigt jobbigt, men det låter som du har drabbats värre. Fy, vad trist! Hoppas du finner på någon bot! Kan synen ha försämrats?

Anonym sa...

Nej, migrän är inte kull som Nature Footstep säger. Du skall nog gå till VC och kanske be om remiss till någon migränspecialist. Du säger att du inte har mer stress nu än tidigare i livet. Det tror jag inte riktigt på, men du TROR att du har mindre stress. Det är en annan sorts stress, det där bakgrundsmullret i livet, allt som bara MÅSTE. Det vi kallar vardagslivet kan ibland bli ett halsband av måstepärlor, tunga och kvävande som vi inte låtsas om för att inte trilla rakt ner i det svåra och tunga. Oj vad jag pladdrar, men jag känner så starkt med dig.

Anonym sa...

Jag fick migrän i samband med mens och av p-piller, högt blodtryck och ämnesomsättningsrubbningar....när jag fick ett hormonpreparat mot låg ämnesomsättning försvann problemet. Man kan få migrän av problem i nackkotorna också....migrän är ett symtom och ingen sjukdom i sig...klokt att försöka ta reda på vad det bakomliggande problemet är.

Anonym sa...

Men usch, jag lider med dig. Att det kommer oftare är ju INTE kul :/ Min moster har migrän men inte mamma. Är det ärftligt?

Anonym sa...

God morgon i stugan! Jag har inte häller blivit kollad egentligen, bara konstaterat att man har migrän.. Förstår du inte känner för att prova nått nytt när du har hittat nått som du kan vara uppe på benen trots migränen.. Ha en bra dag :)

Allt möjligt och omöjligt sa...

Usch, va det låter jobbigt med migrän. Men du verkar väl medveten om vad som orsakar den iallafall. Jag har själv kommit på att de gånger jag sover för lite får jag huvudvärk, så det är till att lägga sig i tid ;-)Kram Eva

Anonym sa...

Tur du hade iaf som slapp böter.Fina bilder igen,jättefina!Men hua,ja nog borde det finnas hjälp även för dig.Så jobbigt det måste vara,skönt att man slipper.

Anonym sa...

Tur att du klarade dig från p- böter!!!

Anonym sa...

Gokväll!
Hoppas att vårdcentralen kan hjälpa dig.
det kan inte vara roligt att få sådana anfall hela tiden.
Då orkar man ju inte med vardagen.
Bilden på kotten gillar jag!
Ha det bäst kram

Anonym sa...

God morgon i stugan! Hoppas du mår bra idag och får en fin dag :)

Anonym sa...

ja, det kan inte vara lätt med att få den så ofta som du får

Anonym sa...

Få inte skrämselhicka om du går in på min blogg. Jag har ringt tandläkaren för en besökstid nu. Jag har haft så jäkla ont så jag inte har kunnat sova om nätterna pga. tandvärk. Fy va hemskt det är. Det är inte bara du som får genomlida smärta.
Ta hand om dig.
Kram