lördag, februari 21, 2009

Mor- och dotterdag! =)

(Foto av Fru Pusselbit)
Igår blev det en härlig mor- och dotterdag! När vi väl kom till hårfrisören och blev klippta, blev det väldigt bra. De hade en lärling, som fick föna mitt hår, så jag kände mig extra fin när jag gick därifrån. Vi gick till den i stort sett billigaste hårfrisören, men de har höjt priserna en hel del efter jul och nyår, så hela kalaset gick på ca 800 kr. för oss två... det kändes verkligen som om vi blev rånade! Fast nu har dottern exakt den frisyr hon vill ha och mitt hår är fortfarande långt, även om vi tog 5 cm. av det.

Efter det gick vi in i en affär som bara säljer olika sorters matoljor, vinäger, senap, balsamicos osv. och där inne kunde man smaka av det mesta och det gjorde vi med stor entusiasm. Sedan kände vi verkligen av att vi var ordentligt hungriga och gick till en restaurang där jag åt kebab och dottern valde en av deras stora pizzor. När dotter Pusselbit bara orkade äta upp halva pizzan, fick vi en pizzalåda att ta med den andra halvan i.

På H&M hittade vi inget särskilt och inne på Indiska började dotter Pusselbit blöda näsblod. Det ordnade upp sig efter ett tag, men vi köpte inget där inne...
Inne på New Yorker hittade vi en snygg vit blus med gråsvarta ränder för 99 kr. till henne och en militärmönstrad grön huvtröja, också för 99 kr. Jag köpte en röd fleecejacka till mig själv för... ja, just det, 99 kr. ;)
Håller på att få henne att förstå att hon måste klä sig lite snyggare än vad hon gör nu. Det är inte så roligt att se henne i stora, ostrukna arbetsskjortor som är köpta på jula... även om hon tycker att det är bekvämt. Man kan ha de där arbetsskjortorna till slängs hemma eller något sådant, men ibland behöver man faktiskt ta på sig lite finare kläder när man är i skolan, ute med kompisar eller på olika anime- och mangakonvent.

Allra sist gick vi in på Kicks och köpte brun mahognytoning till hennes hår. På vägen hem var det riktigt halkigt och man kunde åka kana på många ställen och det är ett under att vi fortfarande inte har brutna ben. Medans dotter Pusselbit gick hemåt med alla varorna, köpte jag det allra nödvändigaste på Lidl, som lite bröd, mjölk, müsli och ost.

Under kvällens gång höll både jag och dottern på att färga vårt hår. I mitt riktiga hår har jag lite rött, men nu färgade jag håret mörkbrunt utan några som helst röda toner. Ville se hur det skulle se ut på mig och det känns faktiskt lite konstigt. Det brukar ta någon dag innan man vänjer sig... dotter Pusselbits hår är underbart mahognyrött och håret är klippt så att hon kammar upp en mohawkkam mitt på huvudet och resten är kort. Hon trivs mycket bra med det! ;)

Idag är det ett fantastiskt soligt väder, men vid 9-tiden i morse var det 11 minusgrader. Maken hade tänkt byta olja på bilen, men sitter nu med sonen och går igenom en dator istället...

Jag önskar er en underbart härlig lördag! =)

17 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken härlig dag och vad mycket ni hann med!!!
Jag var också hos frissan i går och klippte mig. Blev något kortare än vad jag tänkt mig...

Anonym sa...

Vad ni har shopat då =) härligt!!!
Hoppas ni får en skön lördag ni också...Vi ska snart käka egen gjorda semlor, får främmande sen ska vi ta en promis med hund som sällskap =) *fniss*

Anonym sa...

Mysigt med en mamma-dotterdag. Sånt borde man göra oftare! Eller jag, i alla fall.

Anonym sa...

Jag tycker det är jättebra när man kan få med sig "överbliven" mat hem. på tiden tycker jag. Vad skönt med mamma-dotter dag. Det behövs verkligen ibland: Kram

Anonym sa...

ni hade det bra ser jag hoppas att du får en trevlig helg nu

Anonym sa...

nu har jag läst lite skit nu ringer tfn
hej då från Gullan!

Anonym sa...

Vilken mysig dag! Sådana behöver man ibland, både som förälder och barn :-)
Kram

Anonym sa...

Vilken underbar dag ni har haft!!! Myspys, sånt behöver man verkligen!!

Ja hon finns på wikipedia lilla blondinbella, testa o googla!

mmmm min fredagen den 13 var bra ändå!! det är ju trots allt min lyckodag!!!

Lördagskram!!!!
WME

Pixi sa...

Ni vertkar verkligen haft det trevligt,good luck att få henne att ändra sin klädstil ,jag har iaf inte ly´ckats med min dotter att ändra sej..Ha en trevlig helg! =)

Anonym sa...

Låter som en mysig mamma-dotterdag.
Tack för snälla ord!
Trevlig lördag!

Anonym sa...

Vad mysigt med en mor och dotter dag! ^^

Jag har haft en heldag med sonen idag jag med. Men det har jag juh nästan jämt. :o)

Anonym sa...

Vad dyrt ni betalade hos frissan jag betalar 250 kronor. Ni hade en härlig dag om jag läst rätt. Ha en fortsatt fin lördag. kram

Rosie sa...

Mysigt med en mamma-dotter dag. Här ska vi ha en mamma-dotter mys kväll med att titta på melodifestivalen och äta köttfärspaj.
Ha en mysig lördagskväll.
Kram Rosie

Anonym sa...

Oh, det låter som en underbar dag det där! =)

Själv har jag inte riktigt vant mig vid min hårfärg ännu! =P Kram

Anonym sa...

Skulle behövas med ett frissbesök här med. Härlig dag ni fick. Ha en fortsatt trevlig helg ;)

Anonym sa...

låter som en underbar dag :) härligt o kunna unna tid så där :) kram

Anonym sa...

Vilken härlig dag =)
Kram