måndag, december 15, 2008

Sömniga tonåringar

(Foto av Fru Pusselbit)

Det är nästan omöjligt att förstå hur svårt det kan vara för familjen Pusselbits tonåringar att komma upp i tid på morgnarna. Efter en halvtimmas hot om att Fru Pusselbit skulle komma och handgripligen dra sonen Pusselbit ur sängen, kom han äntligen ut ur rummet. När det gäller honom, måste man ta det lite försiktigt, annars låser sig allt och han kommer iväg mycket senare...

Dotter Pusselbit börjar skolan 10.10, men har inte masat sig upp ännu trots flera tillsägelser och hårda knackningar på dörren. Hon bör hinna med 09.20 bussen för att komma till skolan i tid. Snart går jag in och sjunger för henne, hon hatar det så mycket att hon kanske kommer upp lite snabbare! ;)

Det mulna vädret som varit i stort sett sedan september, har försvunnit och idag tittar solen försiktigt fram. Här gäller det att passa på medans det är ljust och gå ut med mobilkameran i högsta hugg för att försöka fånga några bra bilder som kan användas på bloggen de andra gråtrista dagarna...

Och här kommer en förteckning över den järnrikaste maten:
  • Blodpudding - stekt 20 mg/100 g
  • Lever - från gris 19 mg/100 g
  • Vetekli - 11 mg/100 g
  • Nässlor - 10 mg/ 100 g
  • Renkött - rökt 7,9 mg/100 g
  • Leverpastej - 7,7 mg/ 100 g
Ha en så underbart härlig måndag! =)

11 kommentarer:

Locklig sa...

Minns själv hur det var en gång som tonåring, mamma försökte dra upp mej ur sängen. Blev obstinat och låste in mej på rummet och gick inte till skolan på flera dagar. Så det är nog bäst att vara försiktig ;)
Ha en bra dag idag!
Kram

jernsaxen sa...

Hej "Fru Pusselbit" har du också varit ute och fotat på morgen? Eller en bild från ditt fina "arkiv", har faktiskt blivit lite inspererad av dig.
Min äldsta son som är elektriker här kommit ut ur den värsta tonårströttheten, men mina mindre barn 16 och 15 är det lika svårt att få upp som dina. Minns själv, hemskt, numera är jag så morgonpigg att jag inte alltid vet vad jag ska hitta på. Ha det så bra så länge mvh från Peter

Rhode sa...

Ja vädret har verkligen inte varit något att hurra för den senaste tiden!! Här har det också bara regnat, blandat med minusgrader så ALLT är liksom inpackat i is :-( Uppfarten till huset är rena dödsfällan...... Lever ÄR ju nyttigt - smakade riktigt god hemmagjord leverpastej igår vilket var fest för gommen! Kramar.

nlondiie sa...

men va skönt det låter med tonåringar... eller kanske inte...
ang ilden! det ser ut som tummelisa,,, den där lilla ploppen ser ut som hennes huvud och den stora är en helikopter som hon sitter i å sträcker ut huvudet=)

Ecstasy sa...

Underbart vacker bild! Är för övrigt själv seg på mornarna, att komma upp ur sängen är nog det jobbigaste under hela dagen :)

Ha det gött!

Kram

lena sa...

Det känns igen hur man får hålla på med sina tonåringar, när dom ska upp på morgonen:)Här är det bara tråkväder:(Ja,passa på att fota lite nu!!Kram lena.

Nett sa...

Känner igen det där med mina tonåringar, och med mig själv får jag säga. Ja inte nu, men då jag var i tonåren, mamma hade fullt sjå att få upp mig *kram*

Frogprincess sa...

Att vetekli hamnade där förvånar mig...

Pia sa...

Jag verkar vara lyckligt lottad för mina tjejer kliver upp direkt när deras klocka ringer.. behöver aldrig tjata på dem!! Den jag får tjata på är mig själv! Jag är seg som f-n på mornarna! ;o)

tuta sa...

ja nässlor är kanon. minns att mitt järnvärde sjänk i samband med första grwviditeten rätt så rejält. så in i skogen för nässlejakt (min faster som tipsade). ja kokade te av de, ja malde de i pannkakssmet osv och trots ja inte tog nån järnpiller eller annat sköt mina värden upp i höjden bara nån vecka efteråt :)

sv- hahaa, ja mitt ex muttrade han med rejält när de var dax för en rensning... hahaa!
du har så rätt! kul hon var här, men ännu roligare hon åker hem.. haha! men nog är hon välkommen åter minsan, barnen gillar ju henne :)

starling sa...

Här är Barna mycket trötta jämnt och ständigt också. Barn2 brukar inte ens veta om att jag varit inne och pratat på morgonen. =)