tisdag, december 02, 2008

Deathgame, en kinesisk poet och AC/DC

(Foto av Fru Pusselbit)
Ute är det ösregn, blåsigt och ca 4 grader varmt. Här inne är det tända adventsljus, pepparkakor och en mugg äppel- och kanelte framför mig. Snart ska jag också hugga in på dagens clementin...

Dottern har masat sig till skolan med en purjolök, morötter, pepparkakor och jag vet inte mer i sin ryggsäck. Förut var det "IT-game" i skolan. Nu är det "Deathgame" som börjat över hela Sverige. Hon är lite upprörd över att tomteluvan ännu inte är hittad, för det skulle skydda mot en massa olika vapen. Purjolöken, om jag minns rätt, är ett stort svärd, morötterna är knivar och pepparkakor är kaststjärnor.

När jag läste kinesiska i Stockholm för många år sedan, hade jag en kursare som råkade träffa på en intressant kines, jag minns inte om det var på ett café eller en krog. Han själv ansåg att han genom sina utgivna verk var någorlunda känd, speciellt för dem som studerade kinesiska och allt. Hon hade ingen aning om vem han var... och skämdes väldigt mycket när hon till slut insåg vem hon träffat på...
Den svensk-kinesiske poeten Li Li har fått SvD:s litteraturpris år 2008.

I tidningen di.se kan man läsa att enligt den engelska tidningen The Guardian, kan rockbandet AC/DC kopplas till den finansiella krisen. När australiensarna legat på topplistorna, har det sammanfallit med lågkonjunkturer... och jag som trodde att finanskrisen berodde på något annat...

14 kommentarer:

Myntdrottning sa...

Japp, jag visste det.. Det är den där Silverfiskens fel att dom sänker mjölkpriset för bönderna! :)

AnnaKK sa...

Ja, regn är väl bara förnamnet på dagens väder... BLÄ, som det ÖSER ner!!! :-(

Och så finanskris ovan på det... Ja, ja...

Det är tur man kan flumma sej långt bort från sådant här i bloggvärlden! ;-)

Ha det så fint!

Rhode sa...

Se där, våra morgnar är inte så olika trots allt :-) Kramar.

lena sa...

Titta om min förra kommentar kom med:)Kram lena.

tuta sa...

sv- åh ja, min dag har än så länge varit kanon.. nu ska ja pipa till gymmet efter att ja uppdaterat mej i den virtuella världen =) kram

lena sa...

Jag skrev tidigare till dig och ser nu att den inte är med.
Det har krånglat hela dagen med blogg.se.
Tror att jag skrev att jag tyckte att det vara kul att du läst kinesiska:)Jag har varit i kina och det är ett spännande land.
Ha en fin kväll, kram lena.

Nett sa...

Ditt te påminner mig om doftljus som jag köpte på IKEA.. med just doften äpple och kanel ;) Sov så underbart så. Nu är man piggare i allafall =) *kram*

Veiken sa...

Vilken skola går din dotter i?? Häftigt med alla grönsakerna!
Man kan ju inte veta vem alla är, men jag kan förstå hur det kändes!!;) Kram

MICKAN sa...

Haha...det verkar vara lite kul det där. Kan tänka mig att det är som Lajv där det finns amuletter mm med i bilden.

Locklig sa...

Jag blir så jättesugen på alla dessa teer som du beskriver. Kanel passar ju så jättebra till jul eller har du något förslag på ett gått julte?

starling sa...

Jag läste också om AC/DC, har man inget annat att skriva om så får man väl söka på sådant här och nu lyckades det sammanfalla. Men ingen kan väl tro på det, men vi fick skratta på jobbet när jag läste det för dom andra. Jag var också tvungen att erkänna att jag bidragit till krisen i sådana fall eftersom jag köpt den sista AC/DC skivan i present till någon, haha =)

diana sa...

Min son undrar vad Deathgame är...och jag med ;)

Anonym sa...

Deathgame är ett såkallat "verklighetspel" det liknar ett lajv men ändå inte. Du spelar ingen speciell roll och du följer den normala tidsaxeln.

Introduktion:
http://www.deathgame.se/?id=6

Min version:
Deathgame går ut på att du registrerar dig på hemsidan http://www.deathgame.se/?id=1, där du listar Mobilnummer och fullständigt namn, samt en bild på dig själv med ett av vapnena i spelet, en banan, ett äpple eller en kudde (fler val finns, kolla in vapen listan på hemsidan -> http://www.deathgame.se/?id=5). Specifikationen på vapen är för att man inte skall ta bilder på andra.

Sedan när omgången börjar kan du genom hemsidan få information om andra deltagare, likadan som den du fyllt it, Namn, mobil-nr och län. Därefter ska du försöka hitta de andra deltagarna och iscensätta mord på dom, med hjälp av de "vapen" som innan nämnts. Det finns även en uppsjö utav skydd mot dessa "vapen", såsom flytväst, handduk och cykelhjälm.

Man känner lätt igen en Deathgameare på flytväste, purjolöken som sticker upp ur tröjan och den smått hoppkrupna ställningen, redo att rulla.

Tomb sa...

Tomteluvan skyddar mot allt som spränger. tex. granater. (äpplen) :)
www.deathgame.se