lördag, december 06, 2008

Ingen grillning i ösregnet!

(Foto av Fru Pusselbit)
Nu är jag inne på min andra stora mugg oolongte och vi har bestämt oss för att inte ge oss ut i naturen och grilla denna helg. Vem vill vara ute i ösregn? Inte vi i alla fall, fast man skulle ju inte behöva vara rädd för att vi skulle råka bränna ned skogen ;)

På grund av att Mr. Migrän dök upp igår, har jag hörselsuddar för att stänga ute allt jobbigt ljud. Det är okay så länge inte någon familjemedlem vill säga mig något... ;)

Min man undrade nyss vad vi skulle ha för mat idag och alla mina förslag gillades ej, nu har jag gett honom i uppdrag att bestämma det själv!

Jag börjar bli lite orolig för dottern. Hon har varit så fruktansvärt trött den sista tiden. I våras fick hon receptbelagda B-vitamintabletter, för hon hade brist på alla B-vitaminer. Det sista dygnet har hon sovit 17 timmar och har precis kommit upp ur sängen. Det här är inte bra. För någon dag sedan ringde hennes mentor (klassföreståndare) och sa att hon varit borta en hel del från skolan. Det har mest varit försovna morgnar, men också att hon somnat i skolan och sovit förbi lektioner... Har märkt att hon somnat en hel del när hon kommit hem från skolan också... Dels måste hon komma i säng tidigare på kvällarna och sova mera timmar/natt, men vi måste också kolla upp om hon har någon sorts brist i kroppen... det är nog dags att gå till Fru doktorn och undersöka henne igen.

Sedan undrar jag vad ni skulle tycka om att Volvo köptes upp av ett ryskt eller kinesiskt bolag? Det skulle kännas konstigt, eller hur?


17 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det är nog dags att söka läkare för henne. Låter inte alls bra. Här snöar det o har gjort sen igår middag. Flera dm. Kram från Sita

Anonym sa...

Men jag vill inte ha snö nu när jag ska åka på ljuspartyt. Det är några mil att åka. Kram från Sita

Maddo sa...

Ojdå låter inte bra med dottern! =( Hoppas ni får koll på var problemet ligget!

Haha, nej nej, jag har alltid städning att göra! =P Kramar

lena sa...

Här ösregnar det nu, så tråkigt:(
Får nog kolla upp dottern för det låter som nån brist.
Här blir det bara att mysa i soffan nu.Ha en skön lördagseftermiddag/kväll kram lena.

MICKAN sa...

Ojoj, kanske bäst att ta kontakt med läkaren. Idag har man varit ute en del med hundarna i skogen. Härligt väder men kallt om fingrarna. Ha det gott!

tuta sa...

oj, låter ingen bra de där med dottern, kan vara bra o kolla upp de... måtte ni få reda på vad som tröttar så de går att ordna.. vad säger hon själv om de? känner hon sej trött hela tiden?

AnnaKK sa...

Hejsan! Nä, det förstår jag att ni struntade i att grilla om det ösregnar... :-( Hoppas mannen fixade hela middagen, och inte bara bestämde vad det skulle bli för nåt!? ;-)

Äter dottern ordentligt??? Järnbrist kan ge bla trötthetssymptom... Gå till doktorn verkar vara en bra idé, för att kolla upp ev brist av något - eller bara få prata lite!!!

Ha det bra!

starling sa...

Ojdå, det låter inte bra med din dotter. Barn1 har varit dålig i flera veckor, snart 2 månader, har varit hos läkaren 3 ggr och fått olika mediciner. H*n är trött jämnt och kissar ofta, nämnde själv att h*n kanske hade sockersjuka. H*n har varit hemma flera gånger från skolan, jag vet inte hur det är med övrig närvaro eftersom h*n är myndig så får vi inget veta.

Hoppas du är sugen på en utmaning, för jag har en till dig inne på min sida, välkommen=)

*tingeling* sa...

oj det låter inte riktigt bra inte, nog behövs det ett besök till läkaren, kanske behöver få mer bvitaminer eller nått sånt... vad tråkigt att ni ska ha regn när ni tänke ha lite mysigt ute i naturen och grilla... här blir det tacos till middag... gubben han nekar aldrig till mina förslag, men så vill han ju inte laga mat heller :) jag har inte uppfostrat honom bra, fniss... ha en trevlig kväller :)

Lena sa...

hej kul att titta in i din blogg :)

Låter inte så bra med din dotter, är nog bäst som du säger att kolla upp. Förvisso kan de ju vara mycket trötta i en viss åler men bättre att vara på säkra sidan.

Ha en fin helg!

Nippertippan sa...

Ja, det låter inte bra. Problem i mag-tarmkanalen kan göra att kroppen inte tar upp b-vitaminer. Just B12 tex är en vitamin som vid brist ger trötthet... jag minns att du har skrivit om det förut. Det är dax o kolla hos läkaren...
Hoppas ni får en trevlig lördagkväll!
Kramizar:)

Åsa sa...

Det låter verkligen inget vidare med dottern. Det är nog bäst att kolla upp det.

Maddo sa...

sv. ja, men tänk vad tråkigt att aldrig få drömma? Alltid få allt.. nej, tråkigt! =)

Anonym sa...

Jo, skulle nog oskcå kolla upp med fru doktor...

http://www.sjukvardsradgivningen.se/artikel.asp?CategoryID=23757

här kan man läsa lite allmänt om trötthet och då det är så mycket som kan påverka och att man kan ha flera kombinationer av både mental, medicinsk och sjukdoms tröttheter så är det nog bra om en doktor kollar upp allt...

Hoppas ni får en skön kväll!

Lillian sa...

Hej vännen.
Samma sak hände mig när jag var 17 år......länge sedan...Jag fick en remiss till medicin och de var min ämnesomsättning som hade blivit 25% för låg.Sedan dess så har jag medicinerat för de.
Jag hoppas att dom snabbt hittar vad som är fel.Kram

eva-marie sa...

Tycker absolut du ska kolla upp dottern snarast! Att sova t o m i skolan kan inte vara normalt. Be doktorn kolla ämnesomsättningen också förutom blodvärden. KRAMAR

Mollan70 sa...

Vad jobbigt med dottern. Hoppas att det fixar sig.