måndag, december 08, 2008

Gårdagen! =)

Sitter här med en mugg kardemummate och njuter av att ha fått iväg tonåringarna till skolan. Det är en minusgrad ute, men det känns kallare, eftersom det blåser en hel del.

Igår var en underbart härlig och rolig dag! Först åkte jag, maken och sonen till ett café i närheten och träffade en vän sedan länge. Hans son från Borlänge, som ofta lekte med vår son när de var små, var också med. Vi blev bjudna på räkmackor, kaffe och te. Mums!

Eftersom vi senast träffades för ca 4 år sedan, hade vi mycket att ta igen. Det kom också fram att han flyttat och nu bor ca en gata ifrån oss och det är ju bara fantastiskt roligt! =)
Han har också egen firma och jobbar mycket mot Estland och Litauen, så det blir många resor. Fast det har varit så under hela den tid vi känt honom! ;)

Efter det körde Herr Pusselbit mig till min chilenska väninna, dit min indiska väninna med barn också kommit. Vi pratade om livet och åt mycket god mat och drack te. Vad sägs om paj med svamp, ägg och torkade tomater, lussebullar, bullar med mandelmassa och julkakor?
Vi kom överens om att vi måste hinna träffas igen, innan min chilenska väninna åker till sin sjuka mamma i Chile i slutet av januari.

Min indiska väninnas 15-åriga dotter har kämpat mot leukemi två gånger och nu har hon fått gråstarr också. Hennes andra dotter är ett halvår och en liten söt solstråle. Hennes man är fortfarande i Indien och kommer hem någon gång till våren, exakt när vet hon inte... Han hade tänkt åka till Bombay för ett tag sedan, men som tur var blev han sjuk och sköt upp resan dit och "missade" alla de hemska terrordåden.

"Bombay (Marathi: मुंबई mumbaī, IPA: /'mumbəi/) (av de portugisiska orden Bom och Bahía, som betyder "god hamn") är en storstad på Indiens västkust. Det officiella namn som används av kommun och delstat sedan 1996 är Mumbai. Staden är delstatshuvudstad i Maharashtra. Den passerade miljonstrecket vid folkräkningen 1911, och i nuläget har staden 13 662 885 invånare (2008), en ökning på nära 800 000 bara sedan 2001, på en yta av 437,77 kvadratkilometer (2005). Storstadsområdet Bombay har 20 870 764 invånare (2008). Det är Indiens största stad och världens näst största efter Shanghai. Storstadsområdet är det sjätte största i världen."
(Fakta från Wikipedia)

7 kommentarer:

AnnaKK sa...

Hejsan! Låter som en jättehärlig helg! :-) Vad roligt och intressant och lärorikt (mm mm mm!) det måste vara att ha vänner från så många olika hörn av världen!!!

Tur att indiska väninnans man inte var i Bombay - men så sorgligt med deras dotter! :-(

Ha en bra dag!!!

evans sa...

Kul att träffa gamla vänner, men det låter inte lika kul med din indiska väninnas dotter :( Hoppas allt går vägen för henne!

blondiie sa...

stackaren och bejhöva kämpa mot leukemi, förstår inte mig på cancer eller barn som får lida! hoppas hon klarar av det!

lena sa...

Ni verkar ha haft det härligt i helgen:)Mycket elände det finns du!!Ha det bäst, kram lena.

Fröken Sparsmart sa...

Alltid gott med kaffe och räkmacka!

elle sa...

Alltid roligt att träffa "gamla" vänner... for någon vecka träffade jag en väninna som jag inte träffat på 13 år .. av vissa tragiska omständigheter tappade vi kontakten .. men har nu hittat tillbaka till varann och det är jätteroligt.. Kram! från mej!

tuta sa...

låter som en fin dag :)