måndag, december 01, 2008

En mulen 1:a december

(Foto av Fru Pusselbit)
Dottern har fått en superförkylning och är hemma från skolan idag. Det verkar som om jag också fått den...

Ute är det grått och trist, men här inne har vi det nu riktigt mysigt med allt ljus och det piggar upp. Ska som sagt var snart börja med kakbaket. Sedan måste jag sitta med tyskan... har redan nu ångest för just översättningstentan! :(

Sonen har matteprov i dag och företagsekonomi i morgon. Vi får se hur det går med det. Dottern har prov i japanska på onsdag, men hon tror att det kommer att gå bra, även om hon inte läser så mycket. Hon har alltid varit sådan och har klarat sig, men man undrar ju om hon inte skulle ha bättre betyg om hon läste också? Fast det tycker hon tydligen är onödigt...

Maken ska till tandhygienisten i eftermiddag och sedan vill han få ordning på bilens dörrlås. Man kan komma in i bilen och stänga dörren, men sedan måste man gå ut genom passagerarsätets dörr då förarsätets dörr inte går att öppna inifrån. Det är som om det blivit barnspärr på den. ;)

19 kommentarer:

evans sa...

Din dotter låter ungefär som min son. Klarar sig bra utan att anstränga sig särskilt mycket. Fast läraren i mig vill ju gärna att han ska ta hem läxor varje dag :)

Amanda sa...

Japanska!! Jösses...det låter svårt! Fast spännande! Vad man nu ska kunna det för?

Trist med förkylningar! Hoppas ni piggar på er fort!

Jag tror det äntligen börjar vända här hemma nu. Visst han är fortfarande jätterosslig och får sova med syrgas emellanåt men det blir bättre och bättre iaf. :o)

Batteris sa...

Vi har ocksa gratt har... Trakigt att du blivit sjuk din stackare! Och innan en tenta och allt! Jag vet inte om jag ska saga ¨ta det lugnt¨ eller ¨plugga anda¨...plugga med matta kanske? (hahaha, matta...) Jag haller tummarna for att du ska ma battre snart i alla fall!

Myntdrottning sa...

Go eftermiddag Fru Pusselbit! :) Nu sitter jag och bloggar en stund innan jag ska bege mig ut till "flickorna". Här var det julstämning så det förslog, rött och fint :)
Jag brukar roa mig med att läsa dom fina ordspråken som kommer upp i din sidokolumn och nu kom ett som jag tyckte mycket om: "Den som inte själv har ont i sinnet tror gott om alla andra"
Hoppas att ni får ordning på bilen och hälsa sjuklingen! :)

Fröken Sparsmart sa...

Du har något att hämta hos mig!

diana sa...

Vad irriterande med bilen. Jag håller på och kurerar mig efter en ordentlig förkylning. Krya på er ni med.

*tingeling* sa...

både bra och inte bra att inte behöva kämpa kanske :) mins själv vad man fick kämpa som en idiot :)vilket fint foto på rosen :) vackert... irriterande när dörrar inte vill öppna sig, på min bil är det bakdörren som inte går att öppnas utifrån :)

Anonym sa...

Ett tack för grattiset. Kram från Sita

Lotta sa...

Ni får passa på att bli sjuka innan jul så ni inte ligger sjuka på julafton ;)
Krya på er snabbt
Kramis

Maddo sa...

Oj.. nu vet jag inte om jag fått med allt i min lilla hjärna, men hoppas ni kryar på er därhemma! jag är lite förvirrad med min sprängande huvudvärk. Tryckte just i mig en värktablett och hoppas den hjälper. Har redan försökt med vatten och vila.. Kramar!

Vicke sa...

Då hoppas jag att ni kryar på er fort nu

Fingerfärdig sa...

God kväll!

Veiken sa...

Ni täcker snart det mesta inom er familj; Kinesiska, tyska, japanska och säkert mycket mer! Härligt! Krya på er! Kram

blondiie sa...

Tack för dina varma omtänksamma ord!!!
Tack att du finns!
Tack du är min vän!
Tack du bryr dig!
Jag har en bit till att vandra, men nu ser jag iaf en sol därbortom någonstans bakom alla moln! Jag hoppas snart att solens varma strålar lyser upp min vardag lite för varje dag, och att vägen snart inte är så tung att vandra! Ha en alldeles underbar kväll! å tack än en gång!
Psss, kom ihåg:
JULEN ÄR MANNENS SVÅRASTE HÖGTID!!
Staken står i fönstret;
Kulorna hänger i granen;
och Pungen är tom....

Lussan sa...

Barnspärr? Ahaaaa!

Nyss försökte jag skriva ett inlägg på min blogg, men precis när jag var klar tvärdog datorn. Hmmm, den försöker säga mig något. Exempelvis "LÄGG NER BLOGGEN!"

På samma sätt försöker din bil tala om för dig att du är gravid. ;)

Nä, hoppas att ni snabbt kryar på er!

starling sa...

Barn2 tänker som din dotter men det fungerar inte alltid så bra=)

Nippertippan sa...

Utifrån de "smakprov" som du förut skrev om dina språktentor så tycker inte jag att det är konstigt att känna ångest inför dem! Jag skulle må rent illa!!! Huuu...
Hoppas dottern känner sig bättre nu. Inte roligt att bli förkyld nu när det är övrigt så trist med regn o mörker.
Ja, en del är sådana som inte behöver plugga så mycket och det går ändå fint i prov... sedan finns det dom som är motsattsen;)
Kramizar:)

Anonym sa...

vilken fin bild, hoppas ni mår bra och ha en bra dag! m i @

tuta sa...

va duktiga ni är dom bakar, poluggar och dina... här sitter ja bara o latar mej.. hahaa, KANSKE ska ja till gymmet senare.. haha =D
kram

sv-