tisdag, december 02, 2008

Dottern och deathgame

Vid 15.00-tiden knackar det på dörren och min son öppnar den. Han får pepparkakor kastade på sig och två killar i flytväst vi aldrig sett förut frågar efter dotter Pusselbit. Eftersom hon är i skolan, får sonen en liten mjukisapa som han skall placera i något rum i huset...

Här kommer dotterns egen berättelse:
"När jag intet ont anandes kommer hem efter en hård dag i skolan och längtar efter lite kakor som ska finnas i köket letar jag förgäves efter dessa nyss sagda kakor.

Det var de heliga pepparkakorna, min heliga graal, och jag fick för mig att de var i vardagsrummet! När jag kommer dit så tittar jag ned på bordet och så ser jag en liten apa med röd tröja titta på mig ondskefullt. Jag backar undan för att inte få den att attackera "Ack! Jag skulle inte ätit upp mina kakor i skolan!" tänker jag medans den lilla apan hoppar mot mig och blottar sina ovanligt vassa tänder som den den sedan sänker in i min arm.

När blodet forsar från såret i min arm och jag håller på att dö eftersom apan har min andra arm som tandpetare så hör jag min moder skratta åt mig! Hon trodde inte att hon fick varna mig, så hon gjorde det inte.

Som spöke tog jag beslag på alla mandariner och alla pepparkakor i hela huset samtidigt som jag hemsökte ********* och sa åt honom "Nästa gång är det din tur! Underskatta inte ****, du kommer dö en ond bråd död inom en snar framtid..." och med dessa mina varningens ord lade jag mig för att vila och samla krafter till nästa gång."

Behöver jag säga att min dotter är mycket upprörd på mig och att Deathgame är över för hennes del denna gång? Nu när jag vet att man kan hjälpa till att skydda henne, ska jag göra det när det blir deathgame i februari igen!!

19 kommentarer:

sladdertackan sa...

Jösses! Vad är detta? Rollspel?

Anonym sa...

huva, vilket rollspel om dom kommer och knackar på dörren och slänger pepparkakor på en.

Vad är det för spel? Och spelar man det med folk man känner eller?

Här planerar vi köpa SIMS 2 till julen =) måste först sälja bort alla SIMS1 bara *hehe*

Anonym sa...

Vad är det för tok dom håller på med? Inte var det så när jag gick i skolan. Kram från Sita

Gealach sa...

Haha, min man var spelledare för ett sådant där spel i medeltida tappning på Medeltidsveckan i somras. Riktigt underhållande för oss som inte deltog, men som fick höra alla berättelser sedan.

Fröken Sparsmart sa...

Aha, det är alltså så livet med tonåringar hemma är...

Härligheter enligt Erika sa...

Deathgame har jag inte hört talas om, hur går det till? Måste läsa lite mer i bloggen förstår jag... har också dåligt samvete för visst fick jag pris av dig för ett tag sedan? Inte har jag hämtat det och inte skickat det vidare... dags att skärpa sig alltså...
Erika
PS
Två vardagsrum är perfekt! Ett lite lugnare och tystare att läsa i och ett för spelande och tv-tittande...;)

blondiie sa...

Hej vännen! Hoppas att du har en skön kväll!!!
Jag vill tacka för att du är en sån fin bloggvän!!!
Detta skickar jag till flera då jag vill säga samma sak till er alla...
Dom sista tre inläggen inne hos mig är noominerat till dig, stig in och ta för dig! Om du vill ha en perosnlig åsikt att lägga i din blogg varför jag nominerar dig så säg till!!!
kramis å trevlig kväll än en gång...
psssst , glöm tinte släcka alla levande ljus innan sängen!!!

MICKAN sa...

Överraskningar är en dygd, sägs det ju. Har jag rätt eller...hehe.

Nippertippan sa...

Hejjj! Jag vill också ge dig dessa utmärkelser (3 olika) som jag fick av Blondiie och som du redan också har fått:) Dig läser jag dagligen, min bloggvänn, eftersom du har ett så härligt positivt sätt att skriva även fast det kan vara jobbigt ibland.
Önskar dig en trevlig kväll!!!
Kramizar:)

syren sa...

Vad är det för konstigheter de håller på med,har aldrig hört talas om det förut!

*tingeling* sa...

men hur hade du kunnat hjälpa??

Batteris sa...

Oh! Draaaaaaaaaaaamaaaaa! :D Det låter jätteavancerat! Hur tjock är regelboken för de här spelen? Pluggar de bara Deathgame regler i ett halvår först?

starling sa...

Oj, har aldrig hört talas om någont sådant. Din son blev väl ganska chockad när öppnade dörren kan jag tänka mig. =)

Ninja sa...

Hej! Känner du dig inte ensam här på blogspot? Humlan har döpt sin blogg härinne till den lugna och tysta bloggen...jag är benägen att hålla med. Den lugna bloggen det låter väl fint? Metro kallas numera för krångelbloggen!

maria sa...

jag hänger inte alls med..måste läsa igen..
natti natti

Fru Pusselbit sa...

Det är rätt så avancerade regler för detta rollspel, men allt står på en websida på internet! ;)

Jag hade kunnat varna henne och då hade hon kunnat skydda sig... men jag visste inte att spelet tillät detta, då jag inte blivit informerad om det av min dotter... men nästa gång vet jag lite mera och kan hjälpa henne!

Rhode sa...

Mowahahahahahaha!!! Jag får RIKTIGT lustiga bilder på näthinnan. Flytvästar, pepparkakor, mjukisapor, tomteluvor, morötter, purjolökar - vilken kombo!! Gissar att om man nu ska se positivt på leken så måste det vara svårt att svälta ihjäl i alla fall - eller är det något jag inte förstår????? Julstämningskramar :-)

Fru Pusselbit sa...

Här kommer en länk till en hemsida som beskriver allt om vad deathgame är:

http://www.deathgame.se/?id=1

Anonym sa...

Här sitter man och Googlar lite sådär smått på sitt favoritspel och hittar massor av müsiga blogg inlägg.

Är själv Deathgameare (sedan en lång tid tillbaka) och kan med gott samvete säga att det är bland det roligaste man kan göra, sätter lite paranoia i vardagsmörkret.