torsdag, december 18, 2008

Mycket att göra...

(Foto av Fru Pusselbit)
Nu har jag precis kommit innanför dörren och sitter och njuter av en mugg äppel- och kanelte. Det blåser lite kallt ute, men det är 3 grader varmt. Gräsmattan är grön och fin och jag tror inte att vädret riktigt har bestämt sig än om det ska vara lite halvsoligt eller bara mulet, men det verkar som om det mulna vädret vinner. =(

Klockan 08.00 kom jag till kuratorn, men skulle inte vara där förrän klockan 09.00. Hon hade skrivit fel på tiden till mig, men det gjorde inget. Tänk, vad underbart att få sitta ned i ett folktomt väntrum med en mugg svart te med lime och några pepparkakor och läsa en massa tidningar i lugn och ro! =)

Vi kom överens om att jag för att kunna klara av mina studier, måste börja gå hemifrån och sätta mig på ett bibliotek eller liknande och studera under dagen. När man är hemma ser man all disk, tvätt osv. som måste göras och alla andra tror att man bara går hemma och drar benen efter sig om man inte tar sig an hushållsarbetet. Vi måste hjälpas åt lite mera med det, jag är inte ensam om att bo här!!

Dessutom måste tonåringarna komma i säng mycket tidigare än vad de gör nu, för då kan jag också lägga mig tidigare. Min man måste också i säng i tid, det går inte att han sover så lite som han gör nu! Nu ska jag bli lite tuffare mot dem!! ;)

På vägen hem från kuratorn köpte jag blandköttfärs från scan för 40 kronor/kg på Lidl. Det tycker jag var ett överkomligt pris. Idag måste jag få undan en hel del och börja tänka på vad vi ska ha för kläder med oss ned till västkusten på söndag och se till att de är rena och hela. Diskhögen i köket bör också försvinna... det finns lite att göra! ;)

Ha en så underbart trevlig och härlig torsdag, det kommer mina barn att ha. Det är deras sista skoldag innan lovet! =)

14 kommentarer:

lena sa...

Ja, man måste ta och bli lite mera bestämd i vissa frågor:)
Ha det fint, kram lena.

Anonym sa...

Har du med dig te när du ska sitta
i väntrum eller??
Svägerskan

Tant Greta sa...

Ett litet tips: Vi gjorde ett veckoschema med familjen där vr och en hade s in egen matlagningsdag. På söndagarna hade vi familjemöten med protokollskrivande och undertecknande av hela familjen. Då gjordes matsedeln upp med sidhänvisningar till kokboken. Sedan fick alla skriva på att de gillade det som skulle lagas. Ibland blev det förstås bara varma mackor, men alla lärde sig laga mat. Något som inte jag gör - tyvärr. Grabbarna var 10 och 12 år gamla när vi startade. Sedan fick var och en sitt eget städområde som vi roterade var 6e månad. Vårat kontrakt sattes upp på väggen i köket väl synligt för alla.

Tant Greta sa...

Läxläsning, så här gjorde jag. Min man var ofta frånvarande så jag fixade ett långt bord cirka 4 meter i ett av rummen, som vi döpte till blå rummet. Där fick var och en sin egen "station". När jag satte mig med mina böcker så kom grabbarna efter och pysslade med sitt, ofta rita eller måla. De sökte sällskap och på så vis fick vi vara tillsammans även fast jag studerade och jobbade på samma gång. Det fungerade för oss. Men du bör nog göra som kuratorn sa för att få en rimlig chans att gilla dina studier.

AnnaKK sa...

Hej!

Ja, mycket att göra är väl bara förnamnet nu... Phu!

Hoppas du har möjlighet att följa kuratorns råd - jag tror det ligger rätt mycket i allt det där!

Allt möjligt och omöjligt sa...

Du verkar ha att göra, men oroa dig inte för disken den går ingenstans :-)
Tack för kommentaren hos mig. Det gick ju jättesnabbt när allt väl började rulla. Är visserligen inte hemma under julen men det är en del programm jag tänker spela in och kolla på när jag kommer hem. Kram och må så gott.

blondiie sa...

va skönt att bara få sitta och stressa, då har man ju inge annat val lixxom! ung som i ffärerna, folk får panik över köerna, då tar jag det lungt och bara andas eller läser tidninge, det är synd om alla för alla får vänta och kassörskorna gör så gott dom kan!

Härligheter enligt Erika sa...

Dagen är riktigt fabelaktig, har ätit en snabblunch och göttat mig!;)
Låter bra att ställa krav på övriga, man ska inte stå ut med allt bara för att man är mamma...
Erika =D

Daniel sa...

Diska du så flitigt och duktigt!

Veiken sa...

En sån bra idé. Åka hemifrån och studera! Jag tror fler skulle göra så! Kram

MICKAN sa...

Visst är det jobbigt att studera, det är inget man gör i en handvändning. Jodå, Lidl kan allt ha mkt bra kött, iallafall det som jag köpt. Gillar speciellt deras karré, den är god. Tjingeling!

Maddo sa...

Tänk vad många kvinnor tar på sig i ett hushåll! Hujja.

Jag anser att sålänge de inte gjorde något (hade de varit helt fanatiska så hade de faktiskt försökt är min åsikt). Självklart är det hemskt att höra sånt som vakt, jag å andra sidan tror inte på mkt som står i tidningarna och således inte på det som står i tidningarna helt ut heller. Självklart finns det de som pratade om det men jag tror att desto fler (ej uppmärksammade i media, kommer troligtvis aldrig bli heller för de är inte människor, de är ett brott.) som inte pratade om det. Självklart är det äckligt det de gjort, men måste de sluta ses som människor? Och varför skulle de ens vela förbättra sig när samhällssynen är så hemsk som den är? När jag slutade med mitt självskadebeteende förväntades att jag skulle falla tillbaka, folk väntade på att jag skulle börja skada mig igen för att jag hade gjort det så mycket. Det var då inte lätt att sluta då! Jag behöver inte gå längre än till mig själv för att se att jag gjort hemska saker som skadat andra psykiskt och fysiskt men jag hoppas att de förlåter mig även om de kanske inte vill vara med mig längre eller så... *bla bla* Kort sagt: Synd att inte alla människor får vara människor.

eva-marie sa...

Det låter väl som mycket goda råd du fick hos kuratorn. Var rädd om dig min vän! KRAMAR

Anonym sa...

ja de där med att komma i sängs är ju viktigt både för dej o resten av familjen, helt klart, men de är så svårt. minns när ja pluggade var de sällan i sängs innan 2-3 fast barnen sen var uppe runt 6 för att kläs på till dagis och själv skulle man till plugget... klockan räcker inte alltid till..