fredag, december 19, 2008

Något att se fram emot?

Ute är det ett oerhört trist, regnigt, blött, blåsigt och mulet väder. Det känns verkligen inte som om det snart är julafton!

Jag har fått i mig lite värmande rooiboste med kaktus och apelsin och ska snart tända lite ljus. Jag hade tänkt att gå igenom lite tyska, för under tiden vi är nere vid västkusten, ska jag ta ledigt från studierna. Sedan när jag kommer hem igen måste jag börja förbereda mig för några omtentor i januari...

Min man är lite orolig inför operationen i mitten av januari. Speciellt när det gäller försäkringskassan. Och det som skrivs om dem i Aftonbladet "Försäkringskassan sjabblade bort trebarnspappan Peters pengar" och "Försäkringskassans chef avgår efter kaoset", gör honom inte lugnare. Jag nämnde hans oro lite försiktigt för kuratorn på hörcentralen igår och hon sa genast att blir det problem, ska hon se till att hjälpa oss ordentligt!

Herr Pusselbit tänker på hur det blev senast han var sjukskriven. Det var några år sedan och jag studerade tyska på universitetet. Läkarna ansåg att han var för deprimerad att fungera i vardagen och sjukskrev honom. Efter ca 2 månaders handläggning sa försäkringskassan att de inte ansåg att han var sjuk och skulle ut och arbeta. Eftersom det var omöjligt, fick jag avsluta studierna och snabbt hitta ett jobb och försörja familjen. Det blev till att arbeta nätter på ett cateringföretag...
Vi sökte hjälp på soc. men de sade att de inte kunde hjälpa oss, eftersom han vägrade arbeta. Efter överklagande på beslutet från försäkringskassan, informerades vi efter ett halvår om att han hade fel och försäkringskassan rätt. Han var sjukskriven i ett år och vi levde då bara på det jag drog in...

Jag försöker trösta honom denna gång med att nu har vi lite fler personer som kan hjälpa oss och de första 14 dagarna ska hans företag som han jobbar på betala sjukskrivningen. Han var arbetslös förra gången...
Han tror fortfarande bergfast på att det kommer att bli problem, han har nämligen INGA bra erfarenheter från försäkringskassan. Han har redan varit i kontakt med dem och berättat att han ska opereras den 15 januari och frågat om de kan börja kolla nu om han kan få ersättning... de sade att det kan de ju inte göra förrän han sjukskrivs och då kan det ta MINST 5 veckor innan han får reda på om han får ersättning eller ej.

Jag vet, det är en massa byråkrati, regler och föreskrifter som ska följas av försäkringskassan och de som jobbar där har det inte alltid så lätt. Men jag ser på min man hur han oroar sig för det här. Själva operationen och det att de ska ta bort båda sköldkörtlarna och att han kommer att må fruktansvärt dåligt innan de inom sjukvården kunnat ställa in hormonmedicinen efteråt på ett tillfredsställande sätt är inte lika oroande, som försäkringskassan självt... Han pratar redan nu om att inte alls bli sjukskriven, att han ska kämpa på, för att ha med försäkringskassan att göra kommer bara att få honom att bli ännu sjukare. Redan innan allt har hänt.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag förstår hans oro. Det är indragningar o försämringar på försäkringskassan nu, fick vi information om på jobbet i måndags. Kram från Sita

Åsa sa...

Det är så tungrott ibland. Hoppas verkligen att det går smidigare denna gång.

Veiken sa...

Oj, oj vad jag blir ledsen när jag läser sånt här! Det har blivit så kallt därute. Jag förstår hans oro, för reglerna ändras hela tiden och det är inte lätt att ha koll på allt! Jag hoppas verkilgen att han kan fokusera på sin sjukdom och slipper tänka på försäkringskassan! Det är ju precis som det låter en FÖRSÄKRING och försäkringar ska falla ut om man behöver den! Kramar om både dig och din man. Välkommen till Västkusten! Här är blå himmel och sol! Morgonen startade med regn, så vi får se hur länge det varar!!

Locklig sa...

Fy, det är ju fruktansvärt hur vårt samhälle behandlar sina invånare. Förstår fullkomligt hans oro efter de behandlingar han redan fått av dem.
Kram

Ninja sa...

Jag förstår precis..jag har också råkat ut för försäkringskassans indragningar!

starling sa...

Jag förstår hans oro. Det är synd att det är så mycket fuskande som förstör för alla hederliga. En på mitt jobb operarede händerna och skulle inte få någon ersättning sa F-kassan. Utredningen skulle vara i minst 5 veckor. Men hon fick pengar. Sen vet jag några som har gjort skönhetsoperationer som har varit sjukskrivna utan problem och det är konstigt tycker jag. Det är en frivillig operation så varför betalas den sjukskrivningen av F-kassan? Hoppas allt ordnar sig till det bästa för din man. =)

*tingeling* sa...

oj, ja nog kan jag hålla med om att fk är eländiga, man vet inte vad dom hittar på.hoppas han kan koppla bort det nu under julen och att ni får trevligt på er resa :)