söndag, december 07, 2008

Mycket att göra och migrän...

Här är det mycket att göra idag. Igår ringde en person som vi umgicks mycket med när barnen var små. Han har en son som son Pusselbit lekte med en hel del och vi ska träffas på ett café vid 11.00 och sedan vid 14.00 ska jag ju vara hos min chilenska väninna M. Dotter Pusselbit anser att hon hellre vill träffa sina vänner i La Stada...

I förrgår började migränen, men igår blev den etter värre. Därför har det varit svårt att sova ordentligt i natt, men jag har lyckats få ihop ca 6 sovtimmar och vi får se hur det går. Förr lyckades jag gå till jobbet, trots all migrän. Visserligen var jag helt slut efter jobbpassen och sov tills jag skulle jobba nästa gång, men jag var aldrig hemma från arbetet på grund av migrän. (Jag var hemma ca 5 dagar på nästan 3 år på grund av sjukdom...) Det hände att jag sov ca 20 timmar i sträck när jag var ledig och min man var mycket upprörd över detta.

Det hade inte fungerat utan mina migräntabletter... När jag sa upp mig hade jag migrän i stort sett varje dag och så kan man ju inte leva. Det hade börjat sätta sig en hel del på balansen och jag vinglade så mycket hit och dit och tappade saker och var så klumpig i mina rörelser, att jag började bli riktigt rädd för mig själv. En dag tappade jag en back på näsan när jag skulle ta ned den från en hylla och jag blev sjukskriven en vecka på grund av att näsan var så svullen att jag inte kunde andas. Det tog ca ett halvår innan smärtan gick över...

Nu har migränen börjat ge med sig och kommer inte lika ofta som då och det är skönt! (Jag tar det mycket lugnare nu). När jag var yngre hade jag ingen migrän alls och hade ingen aning om hur det kan vara när man har det. Nu vet jag att det är något man skulle göra nästan vad som helst för att aldrig få igen. En del tror att det bara är huvudvärk...

Vad gör man när man tror att ena ögat håller på att tryckas ut? När man inte är något vidare hungrig, för man mår så fruktansvärt illa? När man får ont i ögonen av för mycket ljus? När det gör ont i öronen av minsta lilla ljud i omgivningen? Eller om man är fruktansvärt yr och balansen inte är som den borde vara? Då ska ni veta att mina tabletter hjälper i stort sett bara mot huvudvärken, inte mot allt det andra!

För övrigt har jag alltid varit frisk och kry som en nötkärna. Måste erkänna att denna migrän ibland gör mig så rädd. Och jag känner mig ibland så handikappad. Det finns så många gånger man inte klarar av det man ska göra i det vardagliga livet på grund av den. Jag är rädd för att jag inte kommer att orka ha ett vanligt jobb och bli sjukskriven och... det är så skönt att kunna sätta ord på allt det här i bloggen. Även om det kanske inte är så kul för er att läsa, så är det skönt för mig att ha en ventil där jag ibland kan skriva av mig om mina tankar och rädslor... Ha det så gott idag!

11 kommentarer:

Myntdrottning sa...

Jag lider verkligen med dig! Min vän *tingeling* har migrän och jag har fått ge henne sprutor, Imigran tror jag, och då är det inte roligt! Instängd i ett svart sovrum.. Fy, jag vet vad du menar.. Och själv gnäller man över lite frusna fötter. Skickar en kram till dig! :)

Nippertippan sa...

Ush! Det är hemskt med migrän, jag har det också ibland, men inte som du. Min kommer som beställning efter målarfärglukt tex, men du verkar få den så där bara. Och väldigt kraftigt dessutom. Tur att du får vara sjukskriven för det. Dom har ju försämrat hos försäkringskassan för alla sjuka. Det finns människor där som aldrig har varit med om någonting och saknar totalt a)kunskap b)empati c)hjärnan. Undrar vad det kommer leda till i sikt. Alla vill ju vi kunna leva normalt, må bra och ha ett jobb att gå till och så vidare. Men ibland går det inte. Det finns ju ingen som vill ha sjukdomar eller funktionshinder, men ibland verkar det som vissa tror att det handlar om val på något vis.
Hoppas att din migrän blir bättre så småningom eller att de hittar en dag en medicin som biter på alla symptom.
Hoppas du har det trevligt idag hos din chilenska väninna och får någon god mumsbit där;)
Det är skönt att kunna skriva av sig här på bloggen. De ska vi alla fortsätta med!!!
Må gott!!!
Kramizar:)

Ninja sa...

Vad tråkigt, jag har haft migrän i samband med mens....jag mådde illa och såg stjärnor och planeter, jag kunde bara ligga i sängen för det bara snurrade när jag steg upp. Migrän är ett symtom, mitt berodde på för högt blodtryck och oreda i hormonbalansen. När jag fick medicin som stabiliserade hormonerna blev jag av med det höga blodtrycket och migränen...

syren sa...

Det hade ju varit skönt för dig att slippa migrän. Har också haft en del att göra. Ha en fin andra advent kväll!

Vicke sa...

Jag har fullt upp just nu, så jag passar på redan nu att önska dig en God Jul och ett Gott Nytt År.

Veiken sa...

Nej, jag kan aldrig föreställa mig hur eländigt det måste vara med migrän! Jag tillhör turmänniskorna som knappt vet vad huvudvärk är! (ta i trä) Det betyder INTE att jag inte kan förstå, men sätta mig in i? Aldrig!
Hoppas bara att du känner dig bättre när du läser detta! Kram

oumberligating sa...

Ja, det här med rädsla i samband med smärta är hårt ser att många skriver om det till mig på jernsaxen@live.se inte själva bloggen alltså utan hem till min mail, det tröstar väl kanske inte men att inte vara ensam är viktigt, jag tror att en väg ut från "ensamhet" i sin smärta kan vara att hitta likasinnade i olika forum, men det får inte bli för "lösa" forum som bara försvinner i intet, hoppas när Jernsaxen är igång att det går att ordna olika forum för olika typer av smärta och det här med migrän värker hemskt jobbigt, milt sagt, ha det så bra som det går, vi hörs och ses på Jernsaxenbloggen annars skriver du till mailadressen istället om du vill, ha en bra kväll mvh från Peter!

Mollan70 sa...

Hoppas att du har blivit undersökt ordentligt så att inte värken beror på någon annan sjukdom eller tillstånd.
Det måste ´verkligen vara jättejobbigt för dig. Jag kan nog veta hur ungefär.Lider själv av daglig värk i nacke o huvud med min whiplashskada.
Hatar att det ska begränsa mitt liv.
Hoppas att du är fri ifrån migränen nu!

eva-marie sa...

Så bra du beskriver dina smärtoe! Jag har sällan huvudvärk - bara någon enstaka gåmng om året - men då har jag desto värre. Faktiskt liknar det mycket dina symptom - kan inte ha ljus eller ljud, mår illa, måste ligga ner osv. Kan man ha migrän light tror du?
Klarade du att besöka väninnan trots migrän? Hoppas det var trevligt i så fall.
KRAM

MICKAN sa...

Men har du varit och tagit prover för detta? De måste ju hitta något. Stackars dig, det är verkligen inte roligt att ha!!! KRYA PÅ DIG! Kram MICKAN

tuta sa...

uj, låter fördjävligt de där med migrän! usch! har ingen erfarenhet av de själv, men min mamma har migrän och kommer ihåg hur hon kunde gräva in sej på sitt rum i mörkt och tyst då hon mådde så illa av de.. :/

sv- ja, ja fick just de "hemska som inte bör nämnas" suck... hejdå kissen är de nu =(