onsdag, december 10, 2008

Dotter Pusselbits dag och lite tyska

(Foto av Fru Pusselbit, tillägnad hennes kära svägerska!)

Dotter Pusselbit har haft en underbar dag! Hon och hennes japanska skolgrupp spelade lasergame, besökte tre olika butiker som säljer japanska saker, däribland Japanska torget och åt på en japansk restaurang. Hon orkade inte äta upp allt de fick, så hon fick en matlåda med sina rester med sig hem som hon ska ha till frukost i morgon. Vi fick en varsin godisbit som hon köpte i en av affärerna hon besökte och den biten var mycket god! =)

Maken åkte iväg och handlade lite grand i kväll och köpte bland annat hem en päroncider med wildberrysmak till mig och det var väldigt omtänksamt och snällt av honom! Jag har översatt ytterligare en text från svenska till tyska. Det svåra är att svenskan är ju som den är, medan man kan översätta den på lite olika sätt till tyskan...

Här kommer ett smakprov:
Allt gick så snabbt
  1. Alles ging so schnell.
  2. Alles passierte so schnell.
  3. Alles geschah so schnell.
  4. Alles verlief so schnell.
Var glad för att jag inte tar längre meningar som exempel! ;)

Tidigare idag i ett samtal med min kära svägerska, uttryckte hon sina farhågor i mitt nattsuddande. Jag får väl chocka er med att önska er alla god natt och gå och lägga mig nu! ;)

12 kommentarer:

Fingerfärdig sa...

Tyska språket är ju som det är. God natt!

tuta sa...

låter som en helmysig dag för dottern där :)

go natt =)

ciara sa...

Ja,Man blir trött av nattsuddandet!
Men vad göra när man inte kan sova
;(
Kramen/ciara

Anonym sa...

God morgon. Jag är inte så trött som jag brukar vara annars, men vänta tills imorgon då är jag nog värre. Kram från Sita

MICKAN sa...

Visst är de bra Albert och Hebbe lille. Men tänk vad elak Albert jämt var mot Herbert i avsnitten som visats. Kram

Xenite sa...

Tyskan är förrädisk. Den har tom startat storbråk på vårt landställe om huruvida tavlan är maskulin eller ett neutrum... när den hänger på väggen! Heter det der tafel eller das tafel när den hänger på väggen? (Ha överseende med mina felstavningar...)

AnnaKK sa...

Just nu kan jag inte ens komma ihåg de där tyska-orden man skulle kunna rabbla upp om man så blev väckt mitt i natten... Minns inte ens vad det var för något - ja, mer än att det hade med grammatiken att göra! Kan du fatta hur jag kunde ha femma i tyska??? Visserligen bara i allmän (den enklare kursen), men ändå!? Jag skäms... :-(

Ha en bra dag!!! :-)

Amanda sa...

Godmorgon i stugan! Här bara öser snön ner idag! Mysigt värre att vakna upp till det! Tyvärr är min förkylning ännu värre idag. jag har ingen röst alls. Nattvaket fick en chock när hon skulle rapportera imorse... :o) Hoppas det släpper framåt dagen. Hade tänkt tillbringa kvällen med kompisen Emma och hennes dotter Ella (född dagen efter Ludwig) på tomtenatta på stan. Alla butiker i stan har öppet till klockan 22 och det kommer artister och uppträder på torget osv. Mysigt!
Hoppas ni får en bra dag med!

Veiken sa...

Vad roligt era barn verkar ha det. Tänk om fler barn kunde vara så kreativa. Kram

Maria sa...

God morgon vännen :-)

jag har läst tyska i 3 år men ack vad man glömmer ...

Ha en härlig torsdag !
Kramar

Pixi sa...

OOOHHH så kul att se att du håller på med tyska!!! JAAAA!! jag har gått tre kurser på komvux 1-3 på 3 terminer..jättekul o svårt o ingen som jag kan prata med så när jag ser nån skriva att de pluggar som du blir jag såå glad o har en förhoppning att nån gång prata med nån annan än att höra min egen röst..nu har det gått 2 terminer sen jag sluta,pga av för lite deltagande..suck..jag var den enda som ville ha steg 4..Shade!!! för jag skulle hemskt gärna vilja det o även ta det slutgiltiga steg 5 där man gör tentor o nationala prov..vad e det du läser exakt?? Viel Grüsse Pixi!!

starling sa...

Ja, det är väl så att vi måste tänka på våran skönhets sömn för den lär inte tänka på oss =)