söndag, mars 15, 2009

Vad jag tycker om att söka jobb! ;)

(Abbe, min mors blåpannade amazonpapegoja. Foto av Fru Pusselbit)

Här har maken tydligen fått förkylning och magsjuka och det är inte roligt. Vi tror inte att han kan gå till jobbet i morgon.

I veckan är det jobbmässa i staden och jag tänkte ge mig iväg dit och kolla in läget lite grand. Det ska väl alltid finnas något jobb som man kan ha samtidigt som man studerar och det behöver ju inte vara på heltid och bristen på pengar börjar bli lite svår just nu här hemma... fram till dess får jag väl försöka få ihop ett presenterbart cv, vilket inte är lätt. Jag har alltid hatat att söka jobb och försöka sälja mig själv och få ihop en skriven presentation av mig själv kan liknas vid tortyr.

Det allra jobbigaste är nog när man tagit kontakt och de fått gå igenom ens papper. När man senare frågar hur det går säger de oftast: "Tack för visat intresse, men tjänsten har redan blivit tillsatt av en person som vi redan kände till!", eller så säger de: "Du verkar ha kompetensen/vara överkompetent för detta arbete, men tyvärr kommer tjänsten att gå till någon annan (och som chefen redan känner) som vi tror passar bättre för den"! Det betyder att det är mycket lättare att få jobb om man har bra kontakter lite varstans, vilket jag inte har...

Hm, märker ni inte hur negativ jag redan börjar bli? Det är alltid samma sak när jag börjar tänka på att söka arbete! ;)

Vilken tur att det finns många olika teer i mitt skafferi som kan lugna ned mig! ;D

11 kommentarer:

Lena sa...

Att skriva CV är svårt. Nu var det längesedan jag gjorde det, och skulle jag göra det idag så skulle det nog vara ännu svårare.
Hoppas du lyckas få något jobb! Man borde se till att odla sina kontakter, men hur gör man det?
Ha en skön kväll!
Kram

syren sa...

Det kan ju aldrig vara kul att få.Tack för vissat intresse osv...
Men tyvärr har de som är utan jobb inte det så lätt idag. Men ge för allt i världen inte upp. Fin bild!kram

sladdertackan sa...

Det är nog inte lätt! Vi har stora neddragningar på jobbet och alla rekommenderas att söka jobb via kontakter ... Men de som inte har några då? Det här är ju inte klokt.

Jag håller tummarna för dig!

AnnaKK sa...

Jag har aldrig skrivit något CV, utan bara den där "gamla sortens" jobbansökningar som var som ett vanligt brev + kopior av betyg och liknande... Kan tänka mej att det är svårt att sätta ihop ett bra CV, och ytterst handlar det ju om att sälja sej själv så man måste ju nästan spä på lite extra!? Hm...

Hoppas du kan få tag i något lagom extraknäck som funkar att kombinera med studierna! Förstår att det behövs, för hu så dyrt det är med allting - inte minst när man ska hålla igång ett par tonåringar också...

Natti! :-)

Barnens Hjältar sa...

Hoppas du bara känner så tillfälligt, jag slår vad om att du tror mindre om dig själv och dina chanser än vad du behöver..
Lycka till!!

Mz.olsson sa...

Hjälp, bara tanken på att gå ut och söka jobb... har inte jobbat på 20 år!! Vem skulle väl vilja ha mig:(

Mz.olsson sa...

Lycka till glömde jag ju skriva:D

Nett sa...

De där breven är inte roliga att få "Tack för visat intresse" dottern får dem varje dag nästan. Hon söker jobb, men hon är glad att hon har sin timanställning under tiden. Nu var hon bokad 2 veckor i rad. Hoppas att du skall få ett jobb *kram*

*tingeling* sa...

God morgon i stugan! Ja huga att försöka skriva om sig själv... Det är värsta biten när man ska söka ett jobb... Hoppas du hittar nått som du känner du vill göra och passar med studierna :) Ha en bra dag :)

Frogprincess sa...

Det behöver inte betyda att du är negativ. Det är tyvärr bara rena rama sanningen som du skriver. Ofta underlättar det med kontakter, har själv kommit in på det sättet och det var 20 år sedan. Om jag skulle behöva söka ett jobb i dag skulle jag inte ha mycket chans för i dag har jag inte mycket kontakter heller.
Håller tummarna för dig att det är någon som ser dig och ger dig ett bra jobb.

Nette sa...

Lycka till, försök att vara positiv - jag vet hur det är - men kanske lyser det negativa igenom?...

Ha en skön kväll!