onsdag, mars 18, 2009

Solsken och ångest

(Foto av Fru Pusselbit)

Det är strålande solsken och ca 2 plusgrader utomhus och jag sitter här och dricker lite gott glöggte. Försöker samtidigt samla mig inför denna dag...

Först ska jag ringa några viktiga samtal och sedan ska jag göra några ärenden innan jag tänker dyka upp på jobbmässan. CV:t går väl att få ihop, men det personliga brevet är en annan sak. Det är alltid så svårt och eftersom det finns många olika företag representerade, skulle det behövas lika många personliga brev som är anpassade för dem... jag orkar inte! Jag får verkligen ångest inför det där!!!

Jag tänker ta med mig CV:t utan personligt brev och presentera mig själv och sedan får vi se hur det går... vilket jobb som helst är bättre än inget alls. Det finns många uthyrningsföretag, "hemfridsföretag" och kommunen är där osv.

De enda gånger jag fått jobb, är de gånger jag gått genom bekanta. Alla andra gånger har jag bara fått avslag och det är nog ca 500 gånger och det är inte kul. Därför har jag en sådan ångest vid jobbsökande. Man får bara höra: "dina utbildningar är för gamla, det där är du för kompetent för, du har för lite erfarenhet inom det här området, vi vill ha en annan person som passar in i företagets profil"... det är hur många ursäkter som helst till varför de inte vill ha just mig...
Den bästa ursäkten kom när jag var ung och nyutbildad affärs- och språksekreterare: "Du har precis gift dig, då kan vi inte anställa dig. Då kommer du ju snart att skaffa barn!" Efter det har det blivit: "Du har redan två barn och säkert fler på väg... tyvärr!" Grrr!!

Jag tänkte ta det lite lugnt och njuta av solskenet innan jag går till den där jobbmässan, för med det humör jag är på nu bådar det inte gått för något. Fast kanske det gör det ändå, för ett jobb jag sökte en gång fick jag inte på grund av att de inte trodde att jag kunde bli arg! ;)

16 kommentarer:

Daniel sa...

Inte alltid lätt med jossökande, var oxå utan 1,5 år å blev desperat på slutet. Men bara att kämpa på, nångång får du jobb - det e jag 100 på. Kämpa på å var duktig.. Å HÅLL DEJ FRAM!

*tingeling* sa...

Förstår dig så väl, skriva om sig själv är ju så svårt, skulle nog inte själv klara av det tror jag... Lycka till i allafall på mässan :)

ejmis sa...

Lycka till på jobbmässan!

Rospiggen sa...

Jag förstår dig och du har alla mina sympatier för det är samma med mig; de jobb jag haft har varit genom bekanta och via kontakter. Att söka och komma på intervju och sälja sig själv och näe, usch :/ Lycka till iaf!

Allt möjligt och omöjligt sa...

Hopplöst. Är det inte det ena så är det det andra. Lycka till! Och stå på dig! Du ska få dom att tycka att du är bäst, när du självklar är det. Och dessutom den som passar bäst just där. Kram Eva

Fröken Sparsmart sa...

Ja, jag har nog fått alla mina jobb genom kontakter...

Mz.olsson sa...

Ja, du... jag avundas dig inte... men önskar dig lycka till på jobbmässan!! Today might be the day!!

Locklig sa...

Jag tror att det bästa personliga brevet är precis det du ska göra - Att träffa företaget och presentera sej.
Lycka till!
kram

Pia sa...

Lycka till på jobbmässan

eva-marie sa...

Hur gick det med jobbsökandet? Hoppas du fick ett bra napp! Det är du verkligen värd. KRAM

Ninja sa...

Förr fick jag alla jobb jag sökte...nu är det en seger om man blivit uttagen till intervju, då är man åtminstone intressant...sedan är det så mycket som spelar in...är det många kvinnor på en arbetsplats vill de ha in män tex.....

Frogprincess sa...

I dag kan man väl anmäla en arbetsgivare för att de inte anställer någon som har planer på att skaffa familj?
Det är lite sjukt att man inte får ett jobb för att man är överkvalificerad. man kanske vill ha det ändå?
Vad var det för jobb du sökte där du behövde bli arg???

oumberligating sa...

Hej! Är ju också i samma situation, har nästan själv bränt utt mig med allt jobbsökande. Hade en klok arbetsförmedlare som tyckte att jag skulle ta det lite "lugnare", klok kvinna måste jag säga.
Arbetslös är jag däremot inte, det vore lögn att säga. Att just söka jobb är tuffare än att ha ett.
Ha det så bra som det bara går och ta det lit "lugnt" du med vi ska ju hålla resten av våra liv!
Stor Kram från Peter!

*tingeling* sa...

God morgon i stugan! Hoppas det gick bra för dig igår på mässan. Ha en bra dag :)

Anonym sa...

nej inte ångest... det är så jobbigt. man blir liksom handlingsförlamad av det..
kram
Hej då från Gullan!

Barnens Hjältar sa...

Kikar in en sanbbis, vi är fortfarande sjuka här..