måndag, mars 23, 2009

Pizza, glass och Apfelstrudel! (och kvartsamtal)

Här har ätits pizza (från närmaste pizzeria) och druckits coca-cola ikväll. Dessutom blev det också en nygräddad Apfelstrudel med glass till efterrätt... *slickar mig om munnen*.

Tyvärr fick herr Pusselbit ingen present just i kväll, men det kommer nog mera till helgen och eventuellt tittar då också mina föräldrar förbi när de är på väg ned till västkusten från norrland.

Det gick bra hos dotter Pusselbits lärare och vi beslöt också att de ska börja utreda henne för att se om hon har adhd eller ej. Hon är så väldigt begåvad. När hon kom till skolan i höstas och de gjorde några tester i svenska, matematik och engelska var hon bäst i klassen. Fast nu ligger hon efter. Egentligen inte kunskapsmässigt utan med alla inlämningsuppgifter. Hon glömmer av dem, hon minns inte vad som ska göras, hon tappar koncentrationen osv. Det här är inget nytt... så här har det varit sedan hon började dagis.

Jag minns hur det var när vi skulle hämta henne på dagis och man fick leta efter alla hennes kläder på varenda avdelning som fanns, för hon mindes inte var hon lämnat allt. Hon har alltid glömt alla läxor, läxböcker osv... inte med flit - hon glömde bara bort det. Och när jag lyckades ringa någon annan och ta reda på vad hon hade i läxa, eller om hon lyckats få med sig boken hem, kunde hon inte koncentrera sig ordentligt. Jag fick sitta bredvid henne hela tiden för att läxorna skulle bli gjorda.

Först i fyran kunde hon sitta med en hel lektion. Innan dess fick hon alltid springa omkring lite i korridoren utanför klassrummet då och då, för hon hade ju så mycket "spring" i sina ben...

Nu verkar det som om hon försökt att vara på tre ställen på en och samma tid på en veckodag. Vid det tillfället är det både japanska, hennes teaterförening och hennes rollspelsförening, vilket gjort att hon fått frånvarotimmar från japanskan, det som egentligen är hennes lektion och som hon älskar.

Hon har också en hel del frånvarotimmar i de ämnen som hon inte tycker är så intressanta, eller som hon kommit lite efter i. Det har gjort att hon blivit rejält stressad och det kan ju förklara hennes huvudvärk... Hon ska nu också få hjälp av en lärare att strukturera upp sin tillvaro och lägga upp sina studier framöver. Det känns så skönt!

Vi föräldrar ska se till att hon kommer isäng i tid och att hon får sova tillräckligt många timmar per natt och att hon gör lite andra saker än att bara sitta framför datorn och chatta med vänner över hela jordklotet, eller träna karate... och det blir inte det lättaste! ;)

I morgon kommer hon i alla fall att ha väldigt bra benskydd på karaten. Hon har suttit med dem på sig ända sedan vi kom hem från affären! ;)

(Bara så att ni vet, dotter Pusselbit har läst igenom det här och gett mig tillåtelse att publicera det. Jag skulle aldrig annars göra det.)

8 kommentarer:

Rhode sa...

Gratulerar Herr Pusselbit på födelsedagen.

Eva-Marie sa...

Grattis till mannen! Roligt att ni har ett så bra samarbete med skolan. Så skulle det alltid vara. Önskar dig en skön tisdag! KRAM

Myntdrottning sa...

Morron! Vad är Apfelstrudel? Är det äppelkaka? Åååå, vad jag vart sugen på nåt gott nu.. Och tomt var det här i alla skåp..
Vad skönt att hon ska få hjälp att strukturera. Det är ju det hon verkar behöva, kunskapen är det ju inget fel på. Jisses vilket geni och när hon så får ordning och hinner ikapp.. hon kan bli VAAAD hon vill! Hälsa det :)

*tingeling* sa...

God morgon i stugan! Vad bra att dom vill hjälpa henne få till saker så det underlättar för henne, är säker på hon fixar allt sen :) Inte lätt att hinna med allt som man vill och måste när man studerar inte!!! Ha en bra dag :)

Cecilia sa...

Oj, lilla gumman då. Detta kommer låta dumt men jag hoppas de hittar något på testerna så de kan göra något åt det. Hoppas du inte blir arg men jag menar att det är klart det är jobbigt för henne att det är såhär, och hittar man en anledning så kan man ju få mycket hjälp... Förstår du?

Batteris sa...

Grattis till herr pusselbit!
Din dotter ahr tur som har dig till mamma (och herr pusselbit till pappa, såklart!)

Frogprincess sa...

Hon låter fantastiskt duktig :-)
Själv har jag alltid kommit i håg att ta med mig saker men mitt minne är uruselt. Läxorna blev därmed tråkiga och sällan gjorda om det bara handlade om att läsa något...

Ninja sa...

Apfelstrudel...jättegott!!!