tisdag, mars 17, 2009

Klädköp och hårinpackning

(Foto av Fru Pusselbit)

Igår gick jag igenom min garderob. Om man ska till jobbmässan i morgon vill man ju inte komma i utslitna jeans och en urtvättad tröja...

Det vara bara att välja mellan de slitna kläderna eller de riktigt fina som jag brukar ha när jag är på tex bröllop och så... något mitt emellan hade jag inte.

De senaste åren har jag mest bara handlat till barnen, för de har ju växt som ogräs och då har det inte funnits några pengar kvar för mig och mina kläder. Dessutom har det ju varit så svårt att hitta kläder för kortväxta personer i storlek 34 eller lite mindre och barnkläder eller tonårskläder har man inte på sig när man vill vara lite finare klädd.

Det senaste året har jag gått upp ca 5 kg. (har inte rört på mig som jag ska, har mest suttit framför datorn och bloggat, hm...) och när jag var ute på klädjakt på närmaste köpcentrum igår eftermiddag, insåg jag att nu kan jag gå på damavdelningen och hitta snygga kläder i storlek 36. Vad underbart! =)

I min garderob hänger nu en ljusbeige kavaj, en kortärmad ljusbeige blus, en benvit långärmad blus, en ljusbeige snygg kofta (jag är ju så frusen av mig) och en snygg, svart ärmlös topp för mycket varma sommardagar... om ni undrar över färgvalet, vill jag bara meddela att jag inte riktigt gillar blått och det är mycket blått, beige, vitt och svart på kläderna i affärerna... ja och så knallgult då. Svart har jag redan på en del kläder, så för att bryta av lite blev det mycket beige och jag hoppas att det är på modet läääänge.

Mitt hår har varit extra frizzigt och svårt att sköta och eftersom det räcker till skuldrorna ser det inte bra ut om det bara är utsläppt. Att köpa hårinpackning blir dyrt. En stor förpackning på ca 70 spänn räcker till en enda gång och det är det inte värt. Därför har jag nu börjat med att olja in håret lite då och då med rapsolja innan jag går och lägger mig. Det får vara i en plastpåse och under en handduk under natten och sedan tvättar jag håret på morgonen och det blir väldigt bra och räcker ca en vecka... men eftersom jag har rätt så fett hår, tar jag inte oljan närmast hårbottnen.

Nej, nu måste jag gå och tvätta bort oljan från håret... och försöka få ihop det där cv:t till i morgon...

Ha en så underbar tisdag! =)

13 kommentarer:

Åsa sa...

Har samma problem och idag har jag bestämt att göra nåt åt det. Ska ta barnen med till affären men verkligen handla till MIG. Innan jag måste gå naken till jobbet.

Allt möjligt och omöjligt sa...

Lycka till med klädvalet. Söka jobb är ju känsligt och man vill vara precentabel. Svart och beige är ju diskret och bra. Bättre tona ner än att se ut som en färgpalett. Kram Eva

Locklig sa...

Hoppas att du kan njuta av din shoppningtur att att morgondagen blir lyckad.
kram

Lena sa...

Det där med kläder är svårt. Är också kort, men bred över baken så byxor är hopplöst.
Och det är ju mycket roligare att handla till ungarna än till sig själv. Men när man väl hittar något så blir man ju så glad :-)
Hoppas du har en fin dag!
Kram

Härligheter enligt Erika sa...

Funkar oljan i håret? Måste vara bra för både plånboken och för miljön.
Härligt att ha så mycket fint och fräscht i garderoben! Har som du gått upp av att sitta här och uggla och behöver röra på mig men känner att herr Migrän är på gång...
Kramar
Erika

*tingeling* sa...

den där bilden ser ut som det är här :) vad kul du hittade lite kläder, tycker alltid det är så svårt å hitta nått som passar numera :)

Mz.olsson sa...

Känner igen det där med att sätta sig själv i sista hand... men roligt att du pysslar med dig själv lite! Visst är det roligt!! Jag tycker att man glömmer bort sig själv. Man tror inte att man saknar det, man tänker: Äh, jag behöver ingenting, jag är nöjd. Man har fullt upp med att tänka på barnen osv. Men när man nån gång tar sig lite tid till att se om sig själv, så märker man hur BRA man mår av det!! Så vi får inte glömma bort oss!

Vicki sa...

Så roligt det är när man hittar lite kläder till sig själv. Det blir mycket klädköp till barnen.

Det har jag aldrig hört talas om att man kan lägga rapsolja i håret. Blir håret bra och mjukt då?

Vicki

Ninja sa...

Vi hade planeringsdag idag och då klädde jag mig bättre än jag brukar....

Batteris sa...

Beige är, och kommer alltid vara, in fashion! Max Mara har ju byggt ett helt märke på det (i princip!)

Amanda sa...

Jag har varit dålig på att kommentera på sista tiden. Ville bara säga att jag iaf inte glömt bort er. Jag läser även om jag får skämmas vad gäller kommentarerna (eller bist på dom).

*tingeling* sa...

God morgon i stugan! Hoppas det gick bra å få ihop papperen. Ha en bra dag :)

eva-marie sa...

Tänk att alla mammaor köper en massa till ungarna men mer sällan till sig själva... Tänk att du är nöjd med din viktuppgång - inte ofta man läser sådant. Så smal du måste vara om st.36 passar. Det har min dotter i vissa plagg. Hoppas du könner din riktigt fin i håret och i kläderna. Kram