lördag, mars 28, 2009

Företagsplanering och konvent

(Foto av Fru Pusselbit)

Dotter Pusselbit åkte iväg igår klockan 07.00 hemifrån med några kompisar för att tillbringa helgen på ett manga- och animekonvent i en annan stad. I torsdags inhandlade vi några viktiga saker på Lidl som hon har med sig... som tomater på burk och nudlar! ;)

Hon fick också spray som ska vara extra hållbart, då hon antagligen just nu springer omkring med en rejäl tuppkam. Hennes packning innehöll mat och inte så mycket mer. Jag är alltid så fascinerad över hur lite packning hon lyckas ta med sig...

Jag själv tittar så mycket jag kan på konståkning, samtidigt som jag håller på att gå igenom allt när det gäller mitt blivande företag. Det är så bra att jag fått möjlighet att gå en starta eget kurs och få kontakter och hjälp med olika saker.

Har funderat på det här i så många år. Är så trött på alla jobbiga och oförstående chefer och ser fram emot att vara min egen. Dessutom tänker jag mycket på hur det ska gå för barnen framöver... och hoppas på att företaget ska gå så bra att det kan bli ett riktigt familjeföretag.

Om man senare ska behöva anställa, tänkte jag försöka satsa på just dem som har svårt att få jobb på grund av att de har aspergers syndrom, adhd eller hörselnedsättningar...

Ibland tycker jag att jag inte vet någonting, men börjar man gå igenom vad jag läst, så kommer det nog att gå bra.
  • administrationen blir inga problem, jag är affärs- och språksekreterare i botten
  • kan svenska, engelska och tyska flytande, mandarinkinesiska och spanska sådär...
  • datorer är inga problem, har trots allt läst det i tre år på en högskola
  • har läst handelsrätt som sommarkurs på universitet...
För något år sedan köpte jag 2 olika böcker inom logistik som används på universitetsnivå för att få ett hum om det. Jag håller på att gå igenom vilka leverantörer jag behöver och var de kan tänkas finnas. Företagsformen är jag redan på det klara med... och vilka konkurrenter finns det?

De arbeten jag haft kanske inte har varit fantastiska: städjobb, vårdbiträde, fabriksjobb och cateringjobb... men de har lärt mig hur människor fungerar och hur man kan ta dem och det är viktigt vid affärer.

Måste erkänna att jag på senare år funderat över hur många som säljer sig för billigt till olika företag. Cheferna kör med en och man får oftast en dålig lön. Är det värt det? Inte om det går ut över familjen!

Det här var bara ett axplock av de tankar jag har just nu och jag önskar er alla en underbart härlig lördag. Vi själva ska ha en underbar kväll och natt ute i tvättstugan! ;)

11 kommentarer:

Fingerfärdig sa...

Så spännande. Att Du är överkvalificerad för städjobb ser jag helt klart. Det är ju inte konstigt att Du vill startaeget, när det inte erbjuds något mer lämpligt jobb. Jag önskar dig Lycka till för dig själv och i din ambition att stödja andra med svårigheter. Ha en bra helg.

Maddo sa...

Oh, här har man missat en del! Eget företag? Roligt! =) Kramar

Frogprincess sa...

Vad spännande det låter...
Önskar dig all lycka till.

Batteris sa...

Det här låter jättespännande! Verkar som om du kan väldigt mycket redan, stort lycka till!

Cecilia sa...

Åh jag vill starta eget men vet inte riktigt hur jag ska starta. Vart kan man gå en sådan kurs?

Maria sa...

Hej vännen :-)

Du har något att hämta hos mig !

Ha en härlig kväll..Kram

Mz.olsson sa...

Vad för slags företag är det du tänker starta?? Låter jätteroligt!!

Barnens Hjältar sa...

Bra med NPF-tänket, min chef har startat två projekt inom NPF arbete. Det ena heter FAS (Framtida arbete stöd) för personer med asperger och det nya nu ad/hd-prohjektet. Det skall bli spännande :-)Arbetsgivare som välkomnar är det svåraste

Lallis - liv och leverne sa...

Det låter spännande:)Ha en fin fortsättning på helgen.
Kram Lallis

*tingeling* sa...

God morgon i stugan! Tror inte det är så många som är så bra förberedd på att starta eget :) Antar vi får veta vad du ska starta då tiden är slagen :) Ha en bra dag :)

diana sa...

Detta låter riktigt bra och jätteroligt. Lycka till väldigt mycket. Läste de där ADHD tipsen i ett tidigare inlägg och skrattade gott. Bra att veta eftersom min äldsta tjej är tillsammans och väntar barn med en kille med ADHD. Han har en mamma och syster med Aspbergers, så jag vill förstå :)