torsdag, mars 19, 2009

En ljusning?

(Foto av Fru Pusselbit)

Hela dagen var intressant igår. Allt som kunde krångla, gjorde det rejält till en början. Till slut fick min man köra mig till jobbmässan när han kom hem från sitt arbete... och jag hade ca en halvtimma på mig innan de stängde. Fast efter 20 minuter hade jag pratat med alla intressanta företagsrepresentanter, så jag blev ändå nöjd. Ett översättningsföretag sökte folk som kan översätta tekniska texter från tyska och engelska till svenska. Ett annat företag hyr ut pedagoger till olika skolor, utan att man behöver vara en utbildad pedagog (jag frågade om de sökte någon som kan mandarinkinesiska)... sedan har vi också alla dessa vård- och städföretag.

Det blev inget arbete, alla man pratade med ville att man skulle skicka in sitt cv via deras hemsida. Däremot fick jag en kontakt på ett företagscenter som ger råd om man vill starta eget och några idéer har jag ju... efter jobbmässan åkte jag till företagscentret som råkade ha öppet hus och pratade lite med dem där. Det ser ljust ut och vi får väl se hur det blir längre fram.

Son Pusselbit berättade att många av hans kamrater på hans gymnasium hade vässat sina cv:n och begett sig till jobbmässan efter skolan för att hitta både sommarjobb och eventuellt varaktiga jobb efter gymnasiet. Willys sökte bla. sommarvikarier och det berättade jag för dotter Pusselbit när jag kom hem. Hon vill gärna ha ett sommarjobb, men helst inte inom "hamburgerbranschen".

Vi får väl se hur allt blir framöver. Jag läste någonstans att när Örebro hade jobbmässa så kom det ca 5000 intresserade människor, men bara 200 personer blev anställda.

16 kommentarer:

oumberligating sa...

Har just själv avslutat 4 jobbansökningar som jag gjort nu på förmiddagen, känns lite tröstlöst, men vi får se vad som händer. Hoppas du mår någorlunda!
Ha det så bra som det bara går mvh från Peter!

Frogprincess sa...

Hade inte du och din man någonting på gång för ca ett halvår sedan...? Vad hände med det projektet?
Nåja 200 som blev anställda blev dock 200 mindre arbetslösa :-)

Ecstasy sa...

Åh, det är så svårt att hitta jobb. Hoppas att ngt dyker upp snart. Själv fick jag jobb några veckor över sommaren. Inte mycket, men alltid något!

Ha det gott :)

Åsa sa...

Starta eget är ju alltid intressant. Jobbigt men kul.

Bittan sa...

hej gumman.hoppas att det dyker upp nåt riktigt bra jobb för dig...så mycket som löser sig då...starta eget låter spännande. kram på en torsdag!

Batteris sa...

200 av 5000 tycker jag låter som helt okej odds faktiskt.

Maria sa...

Hej vännen :-)

Hoppas du hittar något snart och att du mår bra :-)

Kram kram

Mollan70 sa...

Nu blev jag nyfiken.
Pratar du mandarinkinesiska?

diana sa...

Ett hamburgerjobb är bra att ha i CVn, även om det inte känns så himla kul.

*tingeling* sa...

God morgon i stugan! Tråkigt nu när det bara blir fler arbetslösa så det är tufft för alla tyvärr... Öppna eget gäller bara att man ska ha en super ide :) Kom på att för ett tag sedan hade du och gubben en hemlis.... hur gick det med den biten? men det kanske inte hade med jobb att göra utan nått annat förstås. Ha en bra dag :)

Daniel sa...

Svåra jobbtider!
Men håller tummarna att det ordnar sig!

Anonym sa...

Har du möjlighet att ta en tjänst
som lärare i mandarinkinesiska,
under en kortare period??
Sonja Undén

Fru Pusselbit sa...

Svar till Sonja:

Det beror på var tjänsten är någonstans och på vilken nivå...

Anonym sa...

Tjänsten är i Helsingborg och
omfattar en termin, på nybörjar-
nivå.
Tacksam för svar.
Sonja Undén

Fru Pusselbit sa...

Svar till Sonja:

Det vore underbart att kunna tacka ja, men det är lite för långt bort. Jag bor i närheten av Uppsala...

Mz.olsson sa...

Ja, det är inga lätta tider nu inte... 18-åringen har sökt extrajobb efter skolan länge nu och inte lyckats hitta nåt...
Låter spännande med planer på att öppna nåt eget! Ibland funderar jag också i de banorna....