torsdag, oktober 14, 2010

Tysk film


Igår när jag var på väg till universitetet, ringde maken och undrade vart han skulle gå för att få ordning på sina universitetsbetyg. Han har inte läst så mycket, men några kurser har han gjort. Jag föreslog att han skulle gå till studentkåren och fråga, de borde ju veta och det gjorde de.

Samtidigt bjöd jag honom på bio på kvällen klockan 18.00. Eftersom han verkligen inte var beredd på det, blev han alldeles tyst och mållös. Sedan sa jag att den tyska filmen skulle visas gratis på universitetet med engelsk text och att han skulle ha lika stor behållning utav filmen som jag och då sa han att han skulle skynda sig hem på eftermiddagen för att vi skulle hinna dit.

Det är inte så ofta vi gör något bara vi två tillsammans och det här var riktigt roligt. Parkeringen kostade ca 13 kronor och det var okej och det kändes som om vi gick på "dollarbio" tillsammans. I USA kan man gå på bio och se filmer som varit ute ett tag och det kostar 1 dollar att få se... Nästa gång visas det en film i november och då ska vi gå tillsammans igen. Visserligen blir det väldigt smala filmer (bara tyskproducerade), men det är helt gratis! =)

Idag är jag "ledig" från universitetet och ska börja läsa ordentligt inför en kommande tenta, men också städa och diska lite. Son Pusselbit är just nu ute med boxer Pusselbit i det underbart vackra höstvädret. Igår frågade jag sonen vad han tyckte om att ge sin kompis en biobiljett i födelsedagspresent. Han har ännu inte sagt något, men jag vet att han tänker på det och jag tror att han tycker att det inte var en så dum idé ändå...

Jag önskar er alla en underbart härlig torsdag! =)

1 kommentar:

Tigris Predikantan sa...

Det låter trevligt med gratis bio. inte ofta man får ngt gratis!
:)