fredag, oktober 29, 2010

Städ och planering


Strålande solsken, vackert höstväder och boxer Pusselbit har fått titta på grannarnas trevliga katter genom vardagsrumsfönstret.

Det här är den bästa dagen på hela veckan, jag har till och med kunnat äta frukost utan några problem, vilket innebär att jag inte behöver hålla mig alltför nära badrummet. Jippie!! =)

Synd att jag missade tentan, men det går fler tåg och i stället får det bli operation storstädning inför helgen, samt inhandlande av mat. Idag skall det också bakas en banansockerkaka, för vi har en helbrun banan som bara väntar på att få hamna i en god och härlig sockerkaka... och i morgon ska det tvättas en hel del i tvättstugan.

Sedan tycker jag att köksskåpen börjar bli lite för stökiga, så det är verkligen på tiden att man går igenom dem. De kryddor som står i kryddhyllan står fortfarande i bokstavsordning, men de som står i skåpet är huller om buller. Jag upplever att allt går så mycket smidigare om man har var sak på sin plats och därför ser det rätt så städat ut i alla mina skåp, garderober och klädkammare, även om det kanske inte alltid är så städat i rummen. Fast är det ordning i skåpen får man ordning på allt rätt så snabbt när man väl röjer...

Något som jag tänker skaffa mig när jag får råd, är dörrar till billy-bokhyllorna. Då ser det inte så rörigt ut. Vi har 5 stycken billy-bokhyllor och tre andra bokhyllor, samt en väldigt stor och gammal bokhylla med tre dörrar nedtill. Det kan ju behövas när man har mellan 2500 och 3000 böcker och en hel del utav dem är fakta- och universitetsböcker. En och en halv bokhylla innehåller de böcker jag använt vid kinesiska- och tyskastudierna. Nästan en hel bokhylla upptar den datorlitteratur vi plöjt igenom, både via studier och via eget intresse.

En rad är med kok- och bakböcker. De som jag senast tittade igenom är "Die Gute Küche" och "Det kinesiska köket". "Die Gute Küche" köpte jag i Tyskland när jag var au-pair där och tyskarna har fantastiska bakverk. Funderar på att baka deras Christstollen och Apfelstrudel till jul. De man köper på Lidl är goda, men hembakat är det allra, allra godaste!

Bredvid mig just nu har jag Jan Hedh:s "Efterrätter, tårtor och godsaker", som jag köpte för 99 kronor på rea för några år sedan. Man blir oerhört inspirerad när man bläddrar igenom den! Som ni förstår har jag inte bara börjat tänka på julklappar, utan också på allt som behöver bakas och göras. Förra året bakade jag och gjorde lite chokladpraliner. Det var det som jag gav bort i julklapp, då vi inte hade så mycket pengar. I år har vi lika lite pengar, så det får nog bli ännu ett bak- och pralinår! =)

1 kommentar:

Anonym sa...

Oj har du sådan migrän att du måste
kräkas, det har jag haft.
Hoppas du blir bättre hälsar
Lss