onsdag, oktober 20, 2010

Regn och migrän


Dotter Pusselbit är hemma från skolan på grund av migrän och jag är också hemma... fast det är något bättre idag än vad det var igår. Igår var det en jobbig dag även för son Pusselbit och han tog det mycket lugnt större delen av dagen, så det är bara herr Pusselbit som är nyklippt.

Idag klockan 15.30 ska herr Pusselbit vara på en arbetsintervju och under förmiddagen var han hos sin arbetscouch som gick igenom viktiga saker med honom inför det hela. Maken känner sig därför lugn och tillfreds och är inte alltför stressad, men jag är däremot oerhört stressad och spänd.

Son Pusselbit var ute i morse med Boxer Pusselbit och just nu ligger hunden tryckt mot dotter Pusselbit och båda sover sin skönhetssömn. Enligt alla tidningar ska det bli snöoväder, men vi har ännu inte sett snön, bara regn.

Igår läste jag ut boken "Den dubbla tystnaden" av Mari Jungstedt. Jag gillar den faktiskt, men inte översvallande, utan lite mera motvilligt... fast jag måste erkänna att det är mycket sällan jag ogillar böcker. Böcker är något som jag alltid kommer att älska, oavsett hur de är skrivna... och det är väl därför jag har så oerhört många av dem! ;)

En bok som jag älskar extra mycket och alltid läser ca en gång per år är "Die Physiker" av Friedrich Dürrenmatt. Ett allvarligt budskap som ges på ett mycket komiskt sätt... man sätter skrattet i halsen. Tyvärr finns inga av hans böcker översatta till svenska vad jag vet, men kan man tyska är det inga problem. Jag har hittat den översatt till engelska, om man är intresserad, vill säga, men samtidigt anser jag att det alltid är bäst att läsa en bok på det språk den är skriven. (Fast bara om man kan språket...).

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag läser många böcker helst såna
som är på ett språk jag inte förstår, ärligt talat ger det mig enormt mycket!!

Svägerskan