lördag, oktober 02, 2010

Min sons födelsedag


Idag blev det en underbar sovmorgon och just nu sitter jag med morgonteet. Ute är det strålande solsken och ca 4 grader varmt.

Det kom många till begravningen igår och vi alla sörjde att en underbar 17-årig tjej som alltid var glad och omtänksam mot andra hade gått bort. Hon var också så väldigt begåvad och skrev dikter, målade och spelade olika instrument, samt slutade skolan något år i förtid med högsta betyg. Hon klagade aldrig på sjukbädden, utan frågade alltid hur det var med andra... hon kommer att bli saknad!

Igår kväll gjorde jag i stort sett färdigt språkvetenskapsläxan till på tisdag, så nu är det "bara" två översättningar och grammatiken kvar...

Dotter Pusselbit handlade det nödvändigaste och gjorde vår middag. Idag fyller son Pusselbit 20 år och det kommer att bli pizza, tårta och äppelkaka under dagen och just nu ligger han och sover sin skönhetssömn. Kanske att jag hinner baka lite hastbullar och någon sorts kaka också... men sedan måste jag sitta en hel del med tyskan, för på måndag hinner jag inte studera alls.

Jag är nu anmäld till till den där "heldagen på temat översättning" som Forum för Tysklandsstudier anordnar då (jag vet, jag skriver om det i varje inlägg...). Det kommer att bli välkomstord av universitetets vicerektor och vår tyska professor, samt talarna går inte av för hackor. Sedan är jag också lite nervös, för tänk om jag blir den ende studenten som blir sittandes bland en massa olika universitetslärare, doktorander osv... ja, man är väl lite rädd att göra bort sig! ;)

Fast när jag läste mandarin, hade jag en vän som bjöd med mig till en heldag med talare om att "ha affärer med kineser i Kina och speciellt med dem som bor i vår stads vänort där" hos vår landshövding, samt lunch och kaffe med alla närvarande. Det var spännande att få träffa landshövdingen och flera prominenta personer... och det gick ju bra.

Där träffade jag också och samtalade med dåvarande (vet inte om han är det längre) vd:n för Shanghais Ikea (tror jag att det var...) Han berättade att Ikea ansåg att det var svårare att lära sig mandarin än ekonomi och därför handplockade de svenska studenter i kinesiska på högre nivå och gav dem internutbildning för att senare låta dem förestå Ikea i Kina. Jag hade också fått bjuda med min underbare kinesiske lärare som också knöt några kontakter.

Eftersom teet är slut är det nu dags att sätta igång med allt som behöver bli gjort idag. Jag önskar er alla en underbart härlig lördag! =)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ursäkta, jag skrev ett mail till
dig utan att ha kollat på bloggen.
Men nu känner jag förtröstan över
att sonens dag blir bra!!
Svägerskan

Siita sa...

Hejsan. Ett grattis till din son på hans stora dag. Tråkigt med begravning, särskilt när det bara är ett barn. Kramar

Eva-Marie sa...

Vad stolt du kan vara som blir inviterad till sådana tillställningar!!