söndag, oktober 17, 2010

En härlig söndag


Det är strålande solsken och kyligt och herr Pusselbit är ute med boxer Pusselbit. Vi alla tog oss en lååång och välbehövlig sovmorgon, då det blev lite sent i natt...

Vi har kommit fram till att jag ensam har tillräckligt med vinterkläder. Jag har en kappa (inköpt för 3 år sedan), en täckjacka (en gåva från en vän i våras) och en skinnjacka (köptes av en medstuderande i mandarin för ca 12 år sedan). Skinnjackan brukar jag ta på mig när det är ca 20 minusgrader ute bara för att den är så oerhört varm och skön och klarar kylan bäst av mina vinterkläder. Mina vinterstövlar, som jag köpte för ca fyra år sedan, gick sönder förra året, men lagades hos en skomakare för ca 300 kronor. Det var mycket billigare än om jag skulle köpt nya, samt att jag har så oerhört svårt att hitta bra och prisvärda skor på grund utav att jag har skostorlek 34...

Son Pusselbit kan ha sin vinterjacka (inköpt för 3 år sedan) i år igen, han växer som tur är inte så mycket längre och dotter Pusselbit kan också ha sin militärkappa som vi köpte på Myrornas förra året. Herr Pusselbit kan ha sin brandgula arbetsjacka med reflexer, den är varm och skön men oerhört... ja... han syns väldigt bra, både i dagsljus och på kvällen. ;)
Hans vanliga jacka har gått sönder och han skulle behöva en ny... Både herr Pusselbit, son Pusselbit och dotter Pusselbit behöver nya vinterskor. Suck!

Vid 00.00-tiden i natt ringde son Pusselbit och ville bli hämtad. De hade varit fyra killar som ätit god mat och spelat brädspel tillsammans i några timmar under gårdagskvällen. Han hade, enligt honom själv, haft väldigt roligt. Själva födelsedagsbarnet ska om någon månad åka som volontärarbetare i några månader till ett afrikanskt land och bygga skolor, en annan kompis håller på att utbilda sig till pilot.

Eftersom båda våra ungdomar var borta igår, passade jag och maken på att fira det med coca cola, chips och jordnötsbågar. Det var över ett år sedan jag åt jordnötsbågar och det är så oerhört gott! Senast jag drack coca cola var när vi var bjudna på middag då min svägerskas son tog sin doktorsexamen. Det var någon månad sedan. Vi brukar oftast baka något, förslagsvis äppelkaka (då vi fått massor av äpplen som vi fryst in), när det är helg och vi ska ha lördagsmys.

De senaste två åren har jag i stort sett bara druckit löste (hade ett oerhört stort förråd av det med massor av olika sorter i ett av mina köksskåp). Nu har jag druckit upp över hälften av det, men jag har samtidigt gjort mitt eget av citronmelissen som jag skördade i min lilla trädgårdstäppa i somras. Allt som jag har kvar kommer nog att räcka något år till, även om jag dricker 4-5 muggar per dag.

Son Pusselbit dricker väldigt mycket vatten och det är skönt att han tycker så mycket om det, för det är ju billigt och bra, men ibland kan det bli en temugg för honom också. Herr Pusselbit är likadan, men han måste få kaffe till frukost för att vakna ordentligt. Vi köpte en massa kaffepaket förut i höstas på Willys då de reades ut för 10 kronor styck. Annars blir det dyrt i längden. Dotter Pusselbit dricker te med massor av socker och mjölk i, oftast på morgonen.

Hm, det börjar bli dags för min andra stora mugg te och tyskastudier. En fantastisk söndag tillönskas er alla! =)

2 kommentarer:

Siita sa...

Hejsan. Fin söndag här oxå. Jag kan inte med att dricka te, tacka vet jag kaffe lr buljong. Ha det gott. Kram

Anonym sa...

Bra att sonen är med i
"Kranvattnets vänner" det är
jag o maken också!!!
Svägerskan