lördag, oktober 23, 2010

Ekonomi


Idag har det inte blivit mycket gjort. Jag har suttit med ekonomin och konstaterat att det är billigare för oss att veckohandla än att månadshandla. Då är det också lättare att göra veckomatlistor... vilket jag och maken precis gjort.

I september köpte vi mat och hygienprodukter för hela 1600 sek och det är väldigt bra gjort. Hittills i oktober har vi köpt mat och hygienprodukter för ca 1650 sek. och då är också hundmaten inräknad. Fast i slutänden kommer det att vara ca 2000 sek i mat för oktober månad, oktober är ju ännu inte över. Enligt Swedbank ligger vi långt under normen... men vi svälter verkligen inte. Inte heller lever vi bara på havregrynsgröt. Vi handlar när det är extrapris och gör all mat från grunden, samt bakar väldigt mycket och det sparar man in mycket pengar på.

Här kommer vår veckomatsedel:
  • lö (idag) färsfyllda paprikor med ris
  • sö färslimpa med rotfrukter i ugn
  • må potatismos med fiskpinnar
  • ti soppa (pasta, grönsaker, krossade tomater + het chili)
  • on kinesiskt (kyckling, grönsaker, purjolök, ris, jordnötter+kinesisk omelett)
  • to älggryta (med rotfrukter och grönsaker) (älgköttet kommer från mor och far)
  • fre pasta med köttfärssås
  • lö och sö Gädda(som en av mina systersöner fångat och som vi fått)+potatis el. ris
Det blir mycket med köttfärs, men vi har köpt en hel del av den varan för 29.90/kilot på Willys. Det gäller att passa på när det är så billigt. Paprikorna var extra billiga i veckan, samt potatisen och rotfrukterna. Nästa vecka blir det billigare än vanligt med vetemjöl, kycklinglever och jordnötter på Lidl. (Kycklinglevern är till boxer Pusselbit).

Med tanke på att jag snart ska skicka in en översatt text (som ännu ej är översatt), samt börja läsa på ordentligt inför nästa veckas tenta, är det dags att sluta skriva på bloggen...

1 kommentar:

Artlover sa...

Hm, jag bör nog se över min ekonomi. Nu är pengarna borta här. Med diverse köp, som en iPhone och bilreparationer kraschar min budget:-(
Ha det fint. Det finns nya bilder hos mig nu. Följ mig på FB och Twitter om du vill:-)