måndag, november 15, 2010

Ösregn


Regnet öser ned och snart är snön ett minne blott. Gräset som kommer fram igen är fortfarande grönt och vackert och skulle kanske kunna klippas en sista gång, men det är inget man tänker göra i det här trista vädret.

Om ca en timma är det tvättid och det är heller inget man ser fram emot. Det är en kort promenad till tvättstugan, men den verkar lång när allt blir vått på mycket kort tid i regnet.

Herr Pusselbit skall snart till VC och kolla veckans blodtryck och vi får se vad de säger den här gången. Igår lade han en massa vita bönor i blöt och de kokar just nu i en stor kastrull och ska senare hamna i en chili con carne, som vi ska ha till middag.

Igår kväll frös jag in två stora glassbigpack fulla med skivade champinjoner och en stor påse med halverade och rensade paprikor. En annan påse med halverade och rensade paprikor finns i kylen och ska bli morgondagens middag. Vi räknar med att vi kommer att kunna fylla halvorna med rester av dagens chili con carne. De andra paprikorna som vi köpte åts upp igår, när vi hade en väldigt god, hemgjord pizza.

De tre stora purjolökarna har jag ännu inte frusit in, men jag ska framöver dela upp dem i lagom stora bitar och frysa in, kanske i bigpack också. Då kan man senare ta fram bit efter bit och strimla dem bäst man vill... man måste förpacka dem noga, då man inte vill att resten av det frusna i frysen ska smaka purjolök...

Nu ska jag dricka mera te och studera mera tyska innan tvättiden... ha en fortsatt trevlig måndag! =)

Inga kommentarer: