torsdag, november 11, 2010

Orolig


Idag är dotter Pusselbit ledig från skolan och naturligtvis har hon tagit sig en rejäl sovmorgon. Jag har redan hunnit vara där inne med boxer Pusselbit 3 gånger för att hon inte ska sova alltför bra... ;)

Solen skymtar fram mellan molnen då och då och snön ligger fortfarande kvar på marken, samt att det är någon minusgrad i luften.

Mitt ben gör fortfarande ont på baksidan under knät och det har blivit ett rött märke där och jag börjar undra om det kan vara en blodpropp. Min mormor har fått en hel del blodproppar i sina ben genom livet och jag är ju lite orolig. Jag sitter här och dricker min andra mugg te och samlar mod för att ringa läkaren... helst vill jag ju inte göra det förstås, men jag kan inte heller ha det så här. Vi får hoppas att jag har fel, men samtidigt har jag ingen möjlig förklaring till det här, fast det kanske läkaren har...

För några veckor sedan hände samma sak, fast med det högra benet och det gjorde inte lika ont som det gör nu. Fast det var svårt att gå hela vägen hem ifrån universitetet, på grund utav smärtan. Denna gång har det varit mycket mera smärtsamt och under mycket längre tid.

Herr Pusselbit har trots förfrågningar från sin sida ännu inte fått reda på hur det går med arbetet som han blev intervjuad för. Vi går på helspänn här hemma och hoppas att han får det och kan börja arbeta så fort som möjligt, vilket kommer att ge ca 4000 fler kronor/månad i vår lilla skattkista. Då kommer vi att ha ca 7000 kronor/månad att röra oss med efter att hyran blivit betald. Vi räknade ut en gång att vi skulle leva exakt på existensminimumgränsen om vi slapp betala hyran på 7000 sek... vilket innebär att vi lever ca 7000 sek under existensminimum varje månad. Det tär på krafterna... man funderar hela tiden på vad man mer kan dra in på och vad det finns för något man kan sälja och få in pengar för.

Det har också visat sig att maken har oerhört högt blodtryck och antagligen snart kommer att få blodtrycksmedicin. Vi rör på oss ordentligt, äter bra mat lagad från grunden (väldigt mycket grönsaker, linser och rotfrukter) och är magra allihopa, varken dricker alkohol eller röker, så antagligen oroar vi oss för mycket över ekonomin och annat, eller har väldigt dåliga gener... ;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hög stressnivå kan ge högt
blodtryck.
Ang din mormor så är ju hon en
krutgumma på snart 150 år, hoppas
du är lik henne!!
Tänker på er säger
Svägerskan

Pixi sa...

Kolla upp ditt ben så det INTE är någon propp ,man vet ju aldrig ,bäst att det säkra före det osäkra..