fredag, november 12, 2010

Mulet och regnigt


Idag var jag på vårdcentralen och de kunde inte göra så mycket mera än att ta mitt blodtryck (som var väldigt lågt som vanligt) och skulle jag få problem med mina ben igen, ska jag åka till akuten med en gång och inte vänta några dagar som jag gjort nu. Jag tog in extra bamyl i några dagar för säkerhets skull också (bland annat för att tunna ut blodet) och det gillade de väl inte heller... men ni ska veta att jag verkligen inte vill gå till läkare och undviker det i det längsta och jag gick dit bara för att det är så många som hotat att gå med mig dit annars... Synd bara att pengarna flög iväg, det hade kunnat bli en del mjölkpaket i stället.

Snön ligger fortfarande kvar där ute, men det regnar och är mulet. Maken är och ögonshoppar i en del affärer på vägen hem från jobbcoachen. Hans konto är helt tomt, det är bara vårt matkonto som har 500 sek. som ska räcka resten av månaden... vi tänkte köpa några paprikor för 10 sek/kg, samt champinjoner för 10 sek/kg och frysa in. Kanske att vi kan ha färsfyllda paprikor på fars dag, det vore så gott! =)

Snart ska jag äta upp det sista av rödbetssoppan, den har varit så välsignad och räckt i stort sett hela veckan. Till middag har jag lovat son Pusselbit att göra potatisgratäng och kanske kan vi poppa några popcorn till fredagsmyset i kväll.

Dotter Pusselbit sitter på tåget till södra Sverige med en kompis. De båda är med i UNF (Ungdomens NykterhetsFörbund) och ska på utbildning. Dotter Pusselbit behövde själv bara betala 100 sek. och resten betalas av UNF, annars skulle hon aldrig haft råd att åka... Vi är glada över att hon får den här möjligheten och att hon lär sig mycket utav det här. Hon har med sig en termos fylld med varma koppen och tre dubbelsmörgåsar med jordgubbssylt på, samt har på sig makens varma termobyxor ifall tåget skulle få problem och stanna någonstans. Visst är det hemskt att man inte kan lita på SJ längre?

Vi har ännu inte fått reda på hur det gått med det senaste jobbet som maken blev intervjuad för, men på onsdag nästa vecka ska han på ännu en jobbintervju, fast för Adecco. Någon gång ska det väl bli napp, hoppas vi alla. Det vore en fantastisk julklapp!

Boxer Pusselbit har blivit bättre med sin hosta och förkylning och det är så skönt. Nu kom maken innanför dörren, så jag får väl hålla honom lite sällskap innan brödbak och potatisgratäng!

En härlig fredag önskas er alla! =)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tittar på dina bilder och
tänker att nåt så negativt kan
vara så positivt!!
De är väldigt vackra.
Svägerskan

Ninja sa...

Önskar er lycka till med jobbsökningarna, soppor och pasta är bra billigmat. Jag brukar koka pasta, smälta lite smör över och salta med örtsalt...till det äter jag vitkålsallad. Det är både billigt och gott!