lördag, november 13, 2010

En mulen lördag


Dotter Pusselbit kom fram i tid till sin destination igår och var på gott humör när jag pratade med henne per telefon.

Igår kväll blev det inte popcorn till kvällsmyset, herr och son Pusselbit gjorde chokladbollar tillsammans och för ovanlighetens skull åt son Pusselbit upp sina först av oss alla. Sedan tog han sig för magen och reklamerade att nu var han verkligen ordentligt mätt. Innan chokladbollarna hade vi satt i oss en väldigt god potatisgratäng, så det kan man ju förstå.

Varje fredag vid en viss tid sätter sig herr Pusselbit framför tv:n och ser på ett av sina favoritprogram - Top Gear. Då höjs ljudet och man kan höra hur han då och då skrattar lyckligt. Efter Top Gear brukar Kommissarie Morse komma och då byter vi plats i soffan, för det är ett av mina favoritprogram. Son Pusselbit såg båda programmen och det var trevligt att kunna kommentera programmet lite då och då med honom.

Gårdagens program handlade bland annat om några tonåringar som tog livet av sig (inget upplyftande, direkt) och då frågade jag son Pusselbit om han någonsin hade tyckt att det varit jobbigt att leva och varit deprimerad någon gång, men han tyckte inte det, han ansåg att han alltid mått bra och tyckte om sitt liv. Det var väldigt skönt att höra. Det är ju inte så ofta man kan prata djupa saker med honom, men när man gör det blir man oftast så glad. Dels för att han delar med sig av sina tankar, dels för att han är så snusförnuftig och inte krånglar till saker och ting som många andra kanske gör ibland.

Ikväll är jag, herr och son Pusselbit överens om att vi ska se Sagan om ringen som kommer på kanal 6 tillsammans. Vår åsikt är att en bra film kan man se hur många gånger som helst, utan att tröttna på den. Fast först ska vi åka och handla mat och panta våra flaskor...

Ha en fortsatt trevlig lördag! =)

1 kommentar:

Siita sa...

Har varit till lilla dotter o Thea idag. Dotter färgade mitt hår o Thea går med sin vagn. Bildbevis hos mej. Kram