torsdag, november 25, 2010

Lite neråt...


Det är fortfarande snöoväder ute och maken har en trasig jacka som han använder och som det blåser rakt in i... han har varma vinterskor (från ett före detta arbete), men de är två storlekar för stora.

Sonen har en varm jacka, men bara joggingskor eller gummistövlar att välja på, samt dåliga handskar.

Dotter Pusselbit har skor inköpta på Jula för ca 250 och som hon är nöjd med. De är inte vackra, men varma och praktiska. Hon ska få en rejäl vinterjacka och termobyxor av en kompis som vuxit ur dem... och jag är så glad över det. Han brukar ha rejäla saker som håller. Annars har hon en militärkappa som inköptes begagnat på myrornas förra vintern för en billig peng och som hon är mycket förtjust i, men blir det riktigt kallt duger den inte.

Jag själv har fodrade gummistövlar från Tretorn som vi köpte till ungarna när de var små och ofta åkte iväg på scoutläger, samt ett par finstövlar som inköptes för ca 4 år sedan. Förra året lagades en dragkedja som gått sönder på en stövel för ca 150 kronor... Min vinterkappa är inte så varm, men skinnjackan som jag köpte av en kursare i kinesiska för för ca 12 år sedan är mycket varm och skön när det är kallt. Däremot har jag inga vantar, så jag tar in händerna i mina jackärmar...

Halsdukar och mössor har vi gott om, så där är det inga problem...

Här om dagen köpte vi en bas med förstärkare på blocket för 350 kronor till dotter Pusselbit i julklapp. Hon blev väldigt lycklig över det. Vad son Pusselbit ska få vet vi ännu inte, men det måste bli något billigt. Mina systerbarn... den äldsta dottern får något som jag hittat för 40 sek (kan inte skriva ut det här, tänk om hon råkar se det...), sonen ska få något som har med fiske att göra (det är nästan det enda som han är intresserad av) och småflickorna på 5 och 7 år gamla ska få pärlhalsband och pärlarmband som jag gör själv. Förra veckan hittade jag pärlor till halsband som jag hade när jag var tonåring och som gick sönder... om jag gör nya till dem med gummiband, så kanske det går bra och det blir framför allt väldigt billigt!

Eftersom nougaten går på nästan 60 sek för ett paket, vet jag inte om jag har råd att göra praliner inför julen, men baka kan jag alltid göra och kanske göra lite fudge... det är min julklapp till alla, för vi vill ju alla ha något gott att äta över jul.

Min kära mor har sagt att vi inte behöver tänka på julklappar, bara vi ser till att vi har pengar till bensinen så att vi kan åka till västkusten och fira jul tillsammans. Det får räcka...

Jag har önskat mig mat i julklapp, mat som man kan lagra. Spaghetti, konserver och så vidare och det behövs alltid, för man måste ju äta.

Dotter Pusselbit kom hem ifrån skolan, gjorde havregrynsgröt och efter maten somnade hon i soffan och sedan i sin säng och sov till idag. Hon hade bara ätit pasta i skolan, för hon måste ju vara försiktig när det gäller hennes mage.

Mitt humör är kanske inte det allra bästa idag och inte heller herr Pusselbits. Jag har en fruktansvärd tenta i morgon som många får göra flera gånger för att lyckas med (en tjej fick göra den minst 5 gånger för att lyckas och då var det bara just den tentan kvar för att hon skulle bli färdig gymnasielärare) och herr Pusselbit tar sig till arbetscoachen varje dag och söker minst 5 olika arbeten varje dag, även om han inte är kvalificerad för de arbeten han söker. Då kan i alla fall ingen säga att han inte försöker...

Efter tentan i morgon ska jag själv till AF och försöka ordna upp allt trassel med dem. Hoppas att det går bra!

Dagens frukost var te och en skål med kikärtor med smör och salt på. Herr Pusselbit lade en massa kikärtor i blöt för någon dag sedan och de måste ätas upp, samt att det är billigt att äta. I vilket fall som helst - vi har tak över huvudet, värme i lägenheten, rinnande vatten och fortfarande mat i kyl, frys och skafferi och så har vi varandra. Det är det viktigaste av allt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Oj oj vad ni har hemskt, är det
inte bättre att stanna hemma och
köpa lite till hela pusslet än att
köra upp en massa bensinpengar.
Kanske helknäpt men bara en tanke
som slog mig. Kåp en lott till en
lott till er i julklapp ni kanske
vinner.
Jag önskar er lycka till med hela
pusslet.
Lss