lördag, november 27, 2010

Kallt!


I förrgår insåg jag vid 00.00-tiden på natten att jag var tvungen att åka med 07.00-bussen nästa morgon (igår) för att hinna till min översättningstenta som började vid 08.00 och då gick jag skyndsamt till sängs.

Jag gick upp vid 06.00-tiden och fick i mig lite te och müsli, samtidigt som jag hade tända ljus. Ute var det 8 minusgrader och jag såg inte fram emot att gå ut i det. Innan jag gick till bussen hittade jag lite tjockare fingervantar och väckte dotter Pusselbit och varnade henne för kylan utomhus och sa till son Pusselbit att han skulle få vara ensam hemma med boxer Pusselbit ett tag...

Första bussen missades, men andra bussen hann jag med och den var överfull. När jag skulle byta buss var den försenad, så jag kom ca en kvart för sent till tentan, men det är okej. Om man kommer en halvtimma för sent får man inte göra den, eftersom man får gå från tentasalen efter en halvtimma och då anser de att man kan fuska genom att träffa en annan utanför som kommer in och gör den... Den som senare kommer in får då ett övertag över de andra och kan lyckas bättre med tentan...

Översättningstentan var rätt så tuff och höll på i fyra timmar och en minut i tolv lämnade jag in den. Jag ville undvika kön till inlämningen som skulle bildas senare...

Utanför väntade en kursare som lånat min gamla tysk-tyska ordbok "Duden" och som var väldigt tacksam över det. (Jag använder en nyare). Om hon skulle köpt den skulle hon fått betala en del och hon har inga pengar. Jag sa till henne att hon kan behålla den och betala mig 200 kronor när hon kan och vi bytte telefonnummer. Hon blev väldigt glad över det och nästa vecka ska vi träffas då hon ska ge mig en del papper från språkvetenskapen som jag ännu inte fått och som jag behöver för att kunna läsa på inför tentan i januari.

Sedan gick jag hem i kylan och det tog en timma och när jag kom innanför dörrarna visade det sig att dotter Pusselbit låg i sin säng med sin vattenflaska på magen. Hon var hemma på grund av svåra magsmärtor och jobbig migrän och boxer Pusselbit hade hållit henne sällskap och värmt henne.

När herr Pusselbit kom hem visade det sig att han under förmiddagen blivit intervjuad för ett kundtjänstarbete på Arlanda och på tisdag ska han på ännu en intervju, fast i Stockholm som reparatör av storköksmaskiner. Allt hans jobbsökande ska väl ge utdelning någon gång! =)

Idag är det snöfall och 8 minusgrader igen. Herr Pusselbit ska byta till vinterdäck (vi är glada över att de fortfarande är bra och att vi inte behöver köpa nya), ungdomarna ska få ta hand om köket (disk, matlagning...) och jag ska ta hand om tvätt, storstädning av hela lägenheten, julpyntning, bakning och arbetsledning

I morgon kommer en trevlig släkting jag inte sett på ca 30 år på besök till oss och det ska bli så väldigt roligt!! =)

3 kommentarer:

Anonym sa...

I've already bookmark this article and will definitely refer this article to all my close friends and colleagues. Thanks for posting!

Eva-Marie sa...

Vilken intensiv dag! Hoppas tenatn gick bra! Håller tummarna för ett bra jobb åt maken också men framföralkt att dottern ska bli bra i magen. Unga människor ska inte ha ont!

Fru Pusselbit sa...

Eva-Marie, jag håller med dig om allt!