måndag, september 20, 2010

Veckoschema


Igår satte vi oss ned hela familjen och gjorde scheman för veckan som kommer. Herr Pusselbit kommer att vara hos jobbcouchen varje dag mellan 09.00 och 14.00, förutom lunch mellan 12.00 och 13.00. Han kommer att gå upp varje dag vid 07.00 och äta frukost innan han ger sig iväg dit.

Jag själv kommer att gå upp vid 07.00 varje dag och väcka allihopa och sedan äta frukost och efter det ska jag och son Pusselbit gå ut med boxer Pusselbit tillsammans och dotter Pusselbit ge sig iväg till skolan. De dagar som jag ska vara på universitetet får son Pusselbit gå ut med boxer Pusselbit ensam.

När jag och sonen kommit in efter morgonpromenaden är det dags för mina studier, om jag inte ska vara på universitetet.

När Herr Pusselbit kommer hem igen, får han gå ut på en riktigt långpromenad med hunden och jag lagar middagen och sedan diskar vi tillsammans.

På lördagar blir det en städdag för hela familjen och söndagar blir den mest fria dagen i veckan.

Efter klockan 18.00 varje dag börjar vår riktiga "fritid".

Det här är mycket generellt, men jag tror att det blir svårt att ha ett mera noggrant schema och kan vi följa det här blir livet så mycket enklare och son Pusselbit får komma ut varje dag, komma upp på morgnarna och inte fastna framför datorn... och jag får min tid att studera.

Ute är det mulet och det var riktigt kyligt i natt och dimmigt i morse. Jag tänker inte kommentera gårdagens val mera än att det var synd att SD fick så många röster... och jag har lusläst alla tidningar jag kommit över på internet, både svenska och internationella. (Engelska, amerikanska, tyska, finska som är skrivna på svenska osv.)

Nu måste jag sluta med min rast och fortsätta med tyskastudierna...

2 kommentarer:

Siita sa...

Tråkigt att dom kom in i riksdagen. Ha det gott. Kram

Tant Greta i Afrika sa...

Verkar vara ett jättebra schema. Ibland måste man strukturera upp saker och ting för hela familjen. Kommer ihåg hur vi hade söndagsmöten när grabbarna var 8 och 10 år gamla. Då gjorde vi upp matsedeln för hela veckan och de fick skriva under på att de åt allt. Annars lät det ofta"det äter inte jag". Sedan fick de egna matlagningsdagar och det funderade faktiskt. Lycka till med allt och Tysk studierna och må gott.