torsdag, september 09, 2010

Studier


Det är ett fantastiskt soligt höstväder utanför mitt fönster och här inne dricker jag mitt förmiddagste. Dotter Pusselbit börjar skolan först 12.20 idag och har en låååång, häääärlig och underbar sovmorgon! =)

Igår kom jag igenom hälften av de paragrafer i grammatiken vi gick igenom på lektionen. Den andra hälften får jag ta idag. Det är paragrafer som handlar om grunderna i grammatiken, satsen, subjektet, ES, predikatet och predikativ (kortfattat förklarat).

Nästa vecka kommer vi att gå igenom Valens, Satsmodeller, Objekt och Dativled som inte är objekt (kortfattat förklarat).

Under pauserna i dagens studier blir det städning och någon promenad. Det är viktigt att inte sitta alltför mycket framför datorn... (ska inte till universitetet idag). Jag skriver in det viktigaste i grammatiken i word, som jag sedan ska ha vid tenta-läsningen. Det är onödigt att läsa hela grammatikboken om man kan ta ut det viktigaste! ;)

Dessutom sitter jag här med tända ljus bredvid mig. Jag fick en del av min kära svägerska när jag var nere en sväng för några dagar sedan och de tända ljusen ger en mycket hög mysfaktor vid läsandet! =)

(Tack, kära svägerska för ALLT!)

2 kommentarer:

Tigris Predikantan sa...

Bra system du hittat!
:)

Peter Olofsson sa...

Oumberlige Peter tittar in för att se hur du har det!
Verkar vara mysigt med tända ljus!
Har äntligen fått tid över för att starta upp min Galleri Blobb, skapad för alla som vill se lite trevlig konst i olika former.
Från början så var ju iden att de som inte kan ta sig ut till vanliga Gallerier och utställningar skulle ha en fin blogg att titta på, självklart kvarstår den grundiden.
Ha det Bäst!
Kram ifrån polare ifrån förr! (ler)