fredag, september 24, 2010

Äntligen fredag! =)


Det har varit en mycket lång vecka och de flesta dagar har det regnat, förutom igår då det var ett fantastiskt soligt höstväder.

Jag och son Pusselbit har varje morgon varit ute med boxer Pusselhund och det har varit riktigt trevligt. Min son har kommit vår hund mycket närmare och vi får alla motion, vilket är välbehövligt.

Hela familjen har varit rätt så trötta och det kan ju ha många olika orsaker. Mycket regn och lågtryck, förkylning, hösten har kommit och det är mörkare ute...

I helgen kommer en av dotter Pusselbits kompisar och hälsar på och vi måste röja en del idag, samt ta de sista äpplena i påsarna som är på balkongen. Antagligen kommer det att bli en hel del äppelpaj i helgen också... =)

Igår var jag och maken och handlade det nödvändigaste, som hundmat, mjölk och massor av toapapper (toapapperet var extra billigt på ÖB). Sedan var vi också på Mediamarkt och medan maken sprang omkring och gjorde några ärenden, satt jag i en massagestol och hade det underbart skönt. Tänk att ha en sådan hemma hos oss! =)

På Mediamarkt hann jag också inspektera några fina kameror (börjar bli lite trött på att ta kort med min mobiltelefon...), men vi behöver lite mera pengar för att köpa en. Fast nu är en del som är bra inte så fruktansvärt dyra längre, så kanske om min man får ett arbete...

På Willys köpte jag vitkål för 2.90 kr/kg och köttfärs för ca 35 kr/kg, så idag blir det en massa kålpudding som sedan också kan frysas in så att man kan ta fram lite då och då framöver.

Jag har länge försökt övertala min man att vi ska köpa en mindre frys där vi kan ha frukt, bär och det vi bakar och att vi har den stora frysen till den mat vi lagar, kött, grönsaker osv. När jag månadshandlar brukar jag också frysa in bordsmargarinen och bakmargarinen, så att det bara kan tas fram allt eftersom. Det är väldigt bra. Ostskalkar kan rivas och frysas in och senare användas till gratäng. Maken anser att det får räcka med en frys... fast det tycker jag inte att det gör! ;)

Nu är tepausen över och jag önskar er alla en underbart härlig fredag! =)

4 kommentarer:

Siita sa...

God fm. Skulle oxå vilja ha en sådan stol här hemma. Gu så skönt. I morgon ska vi på marknad på em. Dotter kommer hem från Sthlm. Kul. Ha en bra helg. Kramar

Frogprincess sa...

Så här i skördetider så är det nästan för lite med en frys! Jag jobbar också för att få ytterligare en, ett skåp den här gången, i boxen tenderar allt att "försvinna" längst ner och det blir dålig koll.
Ha en bra dag.

Anonym sa...

Snälla du, om du gör saft hemma,
samt konserverar all frukt och
även alla bär, saltar ned kött i
trätunna så behöver du ingen frys.
Brödet bakar du så det räcker för
en vecka. När bröd är lite torrt
kokar du mjölk och häller över tärnat bröd, se där det räcker med
ett kylskåp. Glass köper du bara på
vintern och lägger i en låda ute
i snön på gräsmattan!!!
Svägerskan som har tips för allt!

Ninja sa...

Ser fram emot mina lediga fredagar!