tisdag, september 07, 2010

Lite av varje

Vi åkte ned sent i fredags kväll och nästa dag kom min syster med familj till mina föräldrars hem och åt frukost med oss. Sedan körde min syster in sin man till hans arbete (han skulle jobba ett 24-timmars pass) och därefter skulle min syster med alla barn ta hand om vår boxer pusselbit när vi skulle träffa min kära svägerska med familj och fira att hennes son tagit en doktorsexamen i matematik.

Vi började med att träffas på en kinesisk restaurang och äta buffé. Det var väldigt god mat och trevligt sällskap! =)

Efter maten tog vi en liten promenad i det vackra vädret och åkte hem till svägerskans hem för att fortsätta med festligheterna. Vi fikade och åt tårta och pratade en hel del om allt möjligt. Dessutom fick vi en bok med doktorsavhandlingen och vi måste erkänna att vi inte förstår så mycket utav den. När man bläddrar i den är det en oerhört massa matematikformler och jag och matematikformler går väl inte riktigt ihop... ;)

Jag misstänker att den nyblivne doktorn själv var en aning trött på arbetet och är mycket glad över att allting är bakom honom och att han nu kan slappna av från det.

I söndags skulle vi åka upp igen, men då blev herr Pusselbit väldigt dålig i magen och spydde en hel del. Det var nog stressmage, för vi andra hade inga problem. Eftersom jag vägrar åka någonstans med en person som mår så dåligt, stannade vi kvar i södra Sverige och åkte upp i måndags eftermiddag i stället.

När vi kom hem till la Stada hade jag en fruktansvärd migrän, men tänkte att den går nog bort under natten... det gjorde den inte. Idag kunde jag knappt stå på benen och tog in en Sumatriptan och sov till 15.00 och universitetet fick vara. Jag skulle ha varit där vid 10.00, men det fanns inga möjligheter till det. Kanske att jag kan ta mig dit i morgon... jag får ju inte missa så mycket om jag ska ta allt nu.

Idag fick jag brev om mitt konto på studentportalen på universitetet och när jag gick in där kunde jag beställa ett nationellt intyg på allt jag läst. Det innebär att jag får ett papper på det jag läst på 3 olika ställen i Sverige och det är ju verkligen tacksamt! Innan jag skrev ut det intyget hade jag en mapp med en massa olika papper och de var svåra att få ordning på.

Datasystemvetenskap: 84 högskolepoäng (en del labbar och C-uppsatsen fattas för att kunna ta ut en fil. kand. examen)
Kinesiska: 100 högskolepoäng (någon kurs på C och D blev inte tagen, tror att det var klassisk kinesiska... text från ca 300 f.Kr. och framåt. Eftersom C och D lästes på Stockholms universitet, måste man läsa E för kand. examen och F för mag. examen)
Handelsrättslig översiktskurs: 15 högskolepoäng (sommarkurs)
Kemikalier, strålning, människan och miljön: 7.5 högskolepoäng (läste samtidigt med datan)
Miljövård, översiktskurs: 9 högskolepoäng (läste samtidigt med datan)
Tyska: 60 högskolepoäng

Allt sammanlagt blir det: 275.5 högskolepoäng. Visst är det på tiden att jag syr ihop allt och får en examen? ;)

(Tyvärr var det problem med att sätta in en bild idag, hoppas att det går bättre nästa gång!)

3 kommentarer:

Siita sa...

Har du långt kvar till examen? Kram

Siita sa...

Jag har nästan ett hembiträde i gubben med, men maten det gör han inte. Värmer inte ens ibl. åt sej på dagen. Kram

Ninja sa...

Ja, det tycker jag att du ska....bara du tar det i en takt du orkar med. jag behöver 2 år pedagogoik för att för ihop en examen undrar om man kan läsa det på distans?